WinMagazin

Köln egy kedves német város, érdekes látnivalókkal és izgalmas történelemmel, de most számunkra sokkal fontosabb a fent megnevezett városban megrendezett videójáték show, a Gamescom, ahol természetesen az Xbox is képviseltette magát, egy nagyjából másfél óra hosszú, tömény, drámai, izgalmas, és szórakoztató show-val. Nézzük, mi fért bele ennyi időbe (annyit előre is, hogy nagyon sok minden)!

Előzetes bejelentések

De még előtte ejtsünk pár szót a ma reggel érkezett bejelentésekről, melyek ugyan Xbox One témájúak, de nincsenek közvetlen kapcsolatban a játékkkal. (Valószínűleg ezek azért nem a Gamescom-on hangzottak el, mert a Microsoft túl sok bírálatot kap, hogy az Xbox már nem is annyira a játékosoknak szól, így ezt akarták most is cáfolni.) A változások, fejlesztések bevezetésénél persze most is figyeltek az Xbox UserVoice-on kért dolgokra (eddig több, mint 400000 szavazat) ,ahogy az Xbox Music frissítésénél is fontos szempont volt a fehasználók véleménye, így a későbbiekben is érdemes használni ezt a feedback szolgáltatást, hiszen szeptember 5. után minket is közvetlenül érintenek ezek a dolgok.

Tehát az újdonságok:

  • Új Barátok szekció: a prewiev programból átemelték ezt a frissítést, mostantól sokkal kényelmesebben és gyorsabban le lehet csekkolni a barátok tevékenységét, pontját és fejlődédét.
  • Snap Center: az Xbox 360-ból átvett szolgáltatás segítségével ezentúl snap módban intézhetők a szociális dolgok, például üzenetek, partyk, barátok és eredmények, így nem kell kilépni a játékból egy ilyen akcióhoz.
  • Újdonságok az Üzenetek appban: az üzenetek ezentúl könnyedén megtekinthetők, akár játék közben is az összes előzménnyel és megosztott játékvideóval együtt.
  • Új Media Player app: az új médiaközpont támogatja majd az USB-n csatlakozó eszközöket illetve a vezeték nélkül csatlakozó, DLNA-t támogató házi médiaszervereket.
  • Xbox One Digital TV Tuner: a néhány napja bejelentett digitális földfelszíni sugárzás jeleit vevő kiegészítő októberben kerül a polcokra Nyugat-Európában.
  • TV Stream SmartGlass-ra: az első körben a Digital Tuner-es piacokon megjelenő szolgáltatással a felhasználók képesek lesznek streamelni a TV adást Windowst, Androidot és iOS-t futtató PC-ikre, tabletjeikre és okostelefonjaikra az otthoni hálózaton. A frissített SmartGlass-on keresztül azt meg is állíthatják és visszatekerhetik.
  • Boot to TV: az Xbox indítása után választhatóan nem a kezdőképernyőtre tölt be a konzol, hanem rögtön a legutolsó/beállított TV csatornára.
  • Live TV Mini Guide: a remélhetőleg hamarosan hozzánk is megérkező OneGuide adatai ezek után a képernyő alján is megjelenhetnek, hasonlóan a már korábban bemutatott Twitter integrációhoz.
  • Új piacok: szeptemberben 29 új piaccal bővül az Xbox One eladási tere, köztük Kínával, Indiával, Oroszországgal és szeptember 5.-ével Magyarországgal is. Talán ez a bővítés segít drasztikusan növelni az eladásokat és a konkurens platformok elé kerülni.

@Gamescom

Európa talán legkiemelkedőbb gamer eseményén egyértelműen a játékoké, és az exkluzivitásoké volt a főszerep.

A rendezvényen bemutatásra került három új, Kinect nélküli csomag is:

  • A Call of Duty: Advanced Warfare csomag az egyedi dizájn mellett digitális letöltőkártyát és egy 1 TB-os konzolt is kínál november 3.-ától 500 €-ért.
  • Az Isomniac digitálisan letölthető Sunset Overdrive-ján kívül az október 28.-ától 400 €-s csomag a nagyon várt fehér Xbox One-t is tartalmazza.
  • Illetve a szeptember 25.-étől csak Európában 400 €-ért Fifa 15-tel és fejhallgatóval árult csomag még némi Live Gold trialt is nyújt az őt vásárlóknak.

Habár árcsökkenést nem jelentettek be (pedig szükséges lenne rá, mind az eladások szempontjából, mind az én konzolvásárlási terveim szempontjából), az új csomagok elgondolkodtatóak. Én biztos vagyok benne, hogy megvárom a fehér konzol megjelenését!

Játékok 2014-ben...

Minden ilyen bemutatón a játékok két részre oszlanak: vannak a mindjárt a boltban típusúak illetve, a még csak fejlesztjük, de már van trailer címkéjű darabok. Lássuk az első csoportot:

    • Assassin’s Creed Unity: az Ubisoft E3-on bejelentett, a francia forradalom alatt játszódó játéka október 28.-ától lesz elérhető Xbox One-ra.

    • A Call of Duty: Advanced Warfare-rel az Activision új szintre emeli a nagy múltú sorozatot. Az Xboxra november 4.-én érkező játék összes add-on-ja elsőként a Microsoft konzoljára érkezik.

    • A Dance Central Spotlight sok újítással, több, mint 50 dallal és új táncmozdulatokkal érkezik kizárólag Xbox Onera szeptember 2.-án.

    • A Fifa 15 szintén új megjelenéssel és fejlesztett játékélménnyel érkezik. A szeptember 25-én polcokra kerülő játék Ultimate Team szolgáltatása csak Xboxon lesz elérhető.

    • Forza Horizon 2 több, mint 200 autóval, drámai 1080p-s mejelenítéssel és bővített szociális funkciókkal (drivatars, clubs) indul útjára szeptember végén az egész világon.

    • A Forza Motorsport 5 régi játékos, de mégis szenteltek neki néhány percet a showban, hiszen új autók érkeznek hozzá nemsokára.

    • Halo: The Master Chief Collection néven még az E3-on jelentette be az eddigi Halo-k (és azok új kiadásainak) remake-jét Xbox One-ra. A 60 fps-en futó játék(ok) több, mint 45 singleplayer mission-t és 100 multiplayer térképet hoz november 11.-étől, némi extrával.

    • Halo: Nightfall néven indít élőszereplős sorozatot a 343 Industries, mely idén novembertől lesz elérhető a fanok számára.

    • The Halo Channel nevű alkalmazásban a 343 Industries mindent összegyűjtött, amire egy játékosnak szüksége lehet a Halo-val kapcsolatban, játékok, hírek, információk és videók, minden egy helyen.

    • A The Halo 5: Guardians multiplayer beta december végétől lesz elérhető minden Master Chief Collection tulajdonosnak. Az első, Xbox One-ra tervezett Halo pontos megjelenési dátuma még ismeretlen.

    • A Killer Instinct második évadja október 15.-én érkezik új karakterekkel és játékmódokkal teljesen ingyen. Az Ultra Edition 40, a Combo Breaker Pack 20 dollárért lesz elérhető.

    • Ori and the Blind Forest néven aranyos, egyedi megjelenésű játék érkezik, kizárólag Xbox-ra és PC-re, csak digitális letöltéssel, az ID@XBOX program keretén belül.

    • A Project Spark-kal a Microsoft a béták hosszú hónapjai után október 7.-én tör be a saját világ-építős piacra Xbox-on és Windows 8.1-en.

    • És végül megjelenési dátumot kapott a már több, mint egy éve várt Xbox One exkluzív Sunset Overdrive. Október 28.-ával megfordul a világ, a polcokra kerül ez a hihetetlen cím.

2015-ös megjelenések

    • Evolve, a 4v1 multiplayer shooter játék 2015 januárjában indítja el bétáját Xbox One-on.

    •  A már régóta várt Fable Legends szintén 2015 kerül a Lionhead Studios kezéből a vásárlók kezébe, de a SmartGlass támogatott, 4+1-es multiplayert (a +1 a főgonosz) ajánló játék még idén október 16.-án a szerencsés bétatesztelők konzoljára kerülhet.

    • A Remidy interaktív, új megoldásokat hozó Quantum Break-je sajnos még nem rendelkezik pontos kiadási dátummal, de kaptunk legalább egy új gameplay trailert!

    • A Rise of the Tomb Raider-rel az Xbox tulajdonosok a történet kezdetére ugorhatnak, amikor minden elkezdődött. Jó ötlet-e vagy nem, ez a cím is exkluzívként fog csak hódítani!

    • És végül a ZooTycoon, A RollerCoaster Tycoon és a Kinectimals sorozatok gyártójától, a Frontiertől egy igen meghökkentő darab, a ScreamRide mely leginkább a fent említett három közül a középsővel mutat rokonságot. Kíváncsian várjuk, meddig marad vállalható ez a kapcsolat!

 Fejlesztői újdonságok

Még novemberben jelentették be, hogy minden ID@Xbox programban résztvevő fejlesztései során használhatja a Unity motort, melynek azóta már több eredménye is lett, például a fent említettb Ori vagy Worms Battlegrounds. Ezeken kívül most még itt van néhány, amik hamarosan kerülhetnek az Xbox One Store-ba:

    • Cuphead: a Cuphead  nem túl nagy tartalommal, de annál izgalmasabb, a '30-as évek razjfilmjeire utaló megjelenéssel fog elénk kerülni, de sajnos csak 2015-ben.

    • Lovers in a Dangerous Spacetime: a játékban egy vagy két helyi játékos bolyong az érdekes, kör alakú űrhajóban. Nekem némileg furcsa, de néha ilyen címekre is szülség van!

    • Roundabout: ez egy, ha lehet, még érdekesebb játék, amiben egy állandóan forgó limuzinnal kell kikerülni az akadályokat és kiszolgálni az utasokat egy végtelen pályán. Sajnos a megjelenése közel nem olyan kivételes.

    • És végül még nagyjából 25 új, ID@XBOX cím hamarosan az áruházba kerül, köztük a Fruit Ninja Kinect 2-vel és a Goat Simulator-ral.

Habár az új rendszer bevezetése óta kevesebb indie cím jelent meg, azok minősége sokkal komolyabb, mint az Xbox 360-on volt. És ezt hivatott tovább segíteni a YoYo Games bejelentése is, mely szerint a negyedik negyedévtől az Xbox One-os developerek használhatják játékfejlesztő eszközét is, a GameMaker: Studio-t. Emellett bejelentették, hogy a GameMaker kiemelt támogatást nyújt a jövőben a Windows 8.1, Windows RT és Windows Phone 8.1 rendszereknek, de talán ami még ennél is fontosabb, hogy a cég ígéretett tett a támogatás kiterjesztésére a jövőbeni operációs rendszerekhez is.

 A Gamescom-on tartott bemutató meglehetősen ütött, semmi okunk nincs félni, hogy a konzol elnéptelenedik a szeptember elejei magyar megjelenésig. Engem a show nézése köozben átjárt egy „must-have” érzés a konzol és bizonyos játékok iránt, mely valószínűleg egy fehér Sunset Overdrive-os csomagban fog kiteljesedni. Nektek mely játékok vagy csomagok jöttek be nagyon? Melyek kerülnek fel a biztos megvásárlandók listájára, esetleg melyek kerülnek előrendelésre? Érezzétek szabadnak a kommentek és az oldal új Xbox témájú Facebook-csoportjának használatát! ;)

 Források: Xbox Wire pre-gamescon bejelentések, Xbox Wire Turn10 bejelentések, Xbox Wire 343 Industries bejelentések, Xbox Wire gamescom összefoglaló, WPCentral, YoYo Games

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr166598187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lameth 2014.08.15. 15:38:25

Csak átfutottam a cikket, de egy hibát így is találtam:
A Tomb raider csak időleges exclusive, a bejelentés másnapján lett megerősítve.

HN0rbert 2014.08.16. 09:51:47

@Lameth: Így van. Továbbá a cikkbe a Lara Croft Temple of Osiris videója lett beágyazva, ami idén jelenik meg, ráadásul PC-re és PS-re is lesz. :)

Mihálykó Péter 2014.08.17. 18:20:26

@HN0rbert @Lameth: köszi, hogy szóltatok, igazatok van. amúgy még egy pontatlanság van benne, miszerint nem az Ultimate team exkl. hanem abban a Legends. Így jár az ember ha egy anyagból dolgozik! :D

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása