WinMagazin

A WinMagazin előző cikkében beszámoltunk arról, hogy az ausztriai postaszolgálat lecseréli a meglévő iPhone telefonokat Lumia készülékekre. Nos, egy újabb témában ehhez szorosan kötődő hír jelent meg. Úgy tűnik nem csak a sógorok fordultak a Microsoft termékei felé, de a tengerentúlon, a New Yorki rendőrség is hasonló üdvözölendő döntést hozott.

STT_0061.JPGA bűncselekményből származó vagyoni elkobzások forrásokat biztosítottak a Manhattan kerületi ügyészi hivatalnak, egy bár még csak kísérleti fázisban lévő kezdeményezés megvalósítására. Ami által 160 millió dollár értékben 41000 Windows és Windows Phone készüléket bocsájtanak majd az igazságszolgáltatásban dolgozók rendelkezésére.

A képen látható, hogy egy törésálló Windows tablet és egy Lumia 1520 mellett, több más eszköz is szerepel a beszerzési listán. A hivatal elmondása szerint ez a lépés egyszerűsíti a bűnüldözési erőfeszítéseket, növeli a biztonságot és fokozza a hatékony kommunikációt a new yorki rendőrtisztek között.

B0o4lzKIYAAOmC7.jpg

Forrás: windowscentral

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr466828435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

swGuru 2014.10.24. 15:01:53

Szoval ez azt jelenti, hogy az Apple termekekbol nincs eleg megkerult targy, mivel az iOS 7 ota nem erdemes oket ellopni...

Wildhunt 2014.10.24. 15:48:51

Neeeeeeeem, a mocskosgonoszmulti M$$ lefizetett mindenkit, hogy az ő terméküket használják.

Csak a kommentek miatt... 2014.10.25. 12:15:33

Szoval az eszkozok darabja majdnem 4000 USD? Az meg supporttal egyutt is horrorisztikus osszeg

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.25. 14:30:44

@tromf:

Félreértés van itt. Az NYPD Mobility Initiative nevű 160 millió dolláros alapítvány biztosítja az összesen legfeljebb 41.000 eszközt. Most már így marad a cikk.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 10:24:06

@atpijkamo:

Remélem, bontottál pezsgőt amikor elolvastad. :)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 11:04:15

@atpijkamo:

Ehhez képest minden egyes hozzászólásodban azt igyekszel kidomborítani, hogy a Microsoft így rossz, meg úgy rossz. :)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 15:13:47

@atpijkamo:

"Az a baj, hogy leírtam, hogy vállalhatatlanul szar a Vista, vagy hogy a Unix erősebb szerver fronton, mint a Windows?"

Először is itt a Vistáról egy szót nem írtál. Hogy másutt mit írtál az itt nem érdekel. Nem tartom tökéletes rendszernek a Vistát, viszont kerültem (kisebb) vitába olyan emberekkel, akik görcsösen ragaszkodtak hozzá. Én szívesen összeeresztenélek benneteket, aztán poprica plusz sör mellett élvezném, ahogyan a semmin veszekedtek. Win-win.

Az „erősebb szerver fronton” kérdésre megismétlem, mert ezek szerint kétszer leírni nem elég: nem csak a webszerverek szerverek. Mert a híres Unix fölény csak ott igaz. De ez még csak az egyik baj. A másik baj a Unix és a Linux „következetes” egybemosása, ugyanis így együtt valóban a webszerver szegmens kétharmadát uralják, miközben az egységesen Unixnak nevezett rendszereknek csak a fele Linux:

en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems#Market_share_by_category

Amiben az az igazán fincsi, hogy a Linux (értsd: maga a kernel) a mai napi GNU GPL licensz alatt fut (www.kernel.org/category/faq.html ), amiből a GNU annak a _közismert_ rövidítése, hogy GNU is _Not_ Unix. És ha bármi másról van szó, mint a webszerverek arányáról, ez a viszony máig megvan. A túloldalról is, ugyanis a Unix márkanevet birtokló Open Group a mai napig nem ismeri el Unixnak a Unix-like rendszereket mint például a Linux. És ha a Linux nem Unix, máris 3 darab körülbelül egyharmados piaci részesedéssel rendelkező platformmal állunk szemben: Unix, Unix-like és Windows.

És most jön a slusszpoén: ennek az egész farokméregetősdinek ehhez a cikkhez semmi köze sincs. Amiről írtunk mi ketten az csupa-csupa érdekes, meg sokszor vicces dolog, de ebben a témában tökéletesen érdektelen.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 18:15:22

@atpijkamo:

„Nem látom, miért lenne baj. A Windows 8.0-t és a Windows 8.1-et is "egybemosom".”

Mi köze utóbbinak a Unix-Linux egyértelmű különbözőségéhez? Ha én azt mondom, ne mossuk össze az almát a körtével arra nem válasz az, hogy de a jonatánt is összemossuk a starkinggel.

A W8.1 egy upgrade a W8-hoz, a kódjuk javarészt megyegyezik, ugyanaz a brigád fejleszti, ugyanazokkal a fejlesztőeszközökkel, ugyanaz a licenszelése. Jé, egy szoftvercsalád tagjai.

Míg a Unix és a Linux bizonyos külsőségeket leszámítva majdnem teljesen más rendszer. A kernelük kódszinten garantáltan nem mutat nagy egyezést, mások fejlesztik egyiket és másikat a másikat (bár megy ideje nagyon sok céges programozó fejleszt Linuxhoz ezt-azt), más fejlesztőeszközökkel, más a licenszelésük, és a többi. Mi kell még, hogy a két rendszer _ne_ legyen _azonos_?

Nem véletlenül hívják a Linuxot Unix-like-nak. Részben hasonlóan működik, de nem ugyanaz, csak hasonló. Ha esetleg nem vetted volna észre, a Linux _hivatalosan_ sem Unix, ugyanis a Unix trademark tulajdonosa nem nyilvánította Unixnak, ugyanis nem felel meg az általuk megszabott követelményeknek. De ezeket már leírtam.

De legyek őszinte? Igazából tőlem össze lehet mosni, én legfeljebb csak kuncogok, amikor a derék linuxosok a gyűlölt vindózzal szembeni farokméregetés kedvéért ideiglenesen összebútoroznak az egyébként szintén nem éppen puszipajti unixosokkal. A linuxosok eredeti ősellensége ugyanis nem a Windows, hanem (tárárá!) a Unix :) A másik vicces finomság ugye „szerverek” alatt kizárólag a szerverpiac egyik szegmensét érteni, nehogy „szégyenkezni” kelljen mondjuk az enterprise piac bőven 25% alatti részesedésével.

Holott valójában ki a fenét érdekel? Én telepítettem, konfiguráltam, felügyeltem és használtam windows-os és linuxos szervereket is, a maga helyén általában elégedett voltam mindegyikkel, és ez nekem elég is. Számomra nincs olyan, hogy a windows-os szerverek vagy a linuxos szerverek a jobbak. Mikor, hol, kinek, mi az igénye, csak ez számít. Ha egy öt fős cégnek nincs szüksége mindenféle bonyolult policykra és nem kellenek az Exchange extra funkciói, akkor teljesen jó nekik a Samba meg az Exim és a postfix vagy a qmail, na bumm.

„Csak arra gondoltam, nem kéne a Windows szemszögéből nézve pozitív dolgokon kívül minden mást a szőnyeg alá söpörni. Ha ez itt nem divat, akkor bocsánatot kérek, és még a gondolatot is visszaszívom.”

Ezt a sunyi dumát pedig sürgősen hagyd abba. Csak rajtad múlik, meddig írkálhatsz ide. Leginkább a hozzáállásodtól. Ha valami nem tiszta, a moderálási elvek _nyilvánosak_, ott a link a láblécben. Azt pedig nem fogom a kedvedért bizonygatni, hogy mi megírunk negatív dolgokat is. Nem dicsőség, egyszerű tény.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 21:07:26

@atpijkamo:

"Nem számít a kód. A funkcionalitás számít."

Értem. Tehát szerinted az összes POP, IMAP és SMTP szerver ugyanannak a rendszernek a része, hiszen nem a kód a lényeg, hanem a funkcionalitás? :-D

Harmadszor írom le, hátha felfogod: a Linux SEM a Linux fejlesztői, SEM a Unix trademark tulajdonosai szerint NEM Unix. Biztos vagy benne, hogy te jobban tudod náluk? Száz százalék?

A farokméregetés sajnos tényleg farokméregetés. Magyarul értelmetlen bűvészkedés az adatokkal, csak hogy a JÓ rendszert kihozhassuk győztesnek a ROSSZ rendszerrel szemben. Teljesen érdektelen, melyik szegmensben melyik rendszer van úgymond túlsúlyban. A lényeg a felhasználói elégedettség. Hányszor írjam le még, hogy képes legyél felfogni? Az iOS tényleg rossz az Androidhoz képest? Nem azért igazítalak ki, mert jaj, szegény Windows, hanem mert marhaságokat írogatsz, és ugye miért is?

A bug kiejtése pedig British és American Englishben egyaránt bʌɡ. Magyar nyelvű környezetben tehát bugokat, bugjait. Remélem, segítettem. Nem szeretek nyelvtannáciskodni, de ami sok az sok, és ez a fránya bög mocskosul hasogassa a fülemet.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 22:04:16

@atpijkamo:

„A gyakorlott felhasználó persze pár másodperc alatt megtalálja az eltéréseket, a Cray jelentős kiterjesztést is tartalmaz, de a szokásos funkciók a szokásos módon működnek, ugyanazt lehet elvárni mindegyiktől.”

Ha rendszergazdától zshellt kapsz bash/sh helyett akkor az nem lesz unix? :-DDDD

Ismételjük el még egyszer a leckét: Unix-like. A Spectrum emulátor nem Spectrum, hiába nyújtja _pontosan_ ugyanazokat a funkciókat, a C64 emulátor dettó, és váháhá, Linuxra van DOS emulátor, mégsem tekinti DOS-nak a kutya sem. A Unix-like (ami továbbra sem az én találmányom) annyit jelent, hogy úgy viselkedik, mint egy Unix, _mégsem_ az. Mi az úristent nem lehet ezen megérteni? A Wine az Windows?

Sokadszor vetem fel az alapkérdést: a Linux fejlesztői és a Unix tulajdonosai tudják jobban, vagy te?

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 23:14:05

@atpijkamo:

„Ők tudják. Te nem tudod. Azt, hogy a Unix név tulajdonosai nem engedik a Unix nevet használni, nagyon megzavart téged.”

Ők tudják? Biztos? Mert ha rád hallgatok, akkor ők nem tudják, csak te. Én ragaszkodom ahhoz, hogy a Linux akkor is Unix, ha SEM a linux fejlesztői, SEM a Unix név tulajdonosai szerint SEM az vagy te? Kit zavart meg akkor és mi? :-D Ez kinek a bÖgje? :-D Mi köze annak, hogy a MS valamikor a 70-es évek végén _licenszelt_ egy XENIX nevű (1989-ben „sikeresen” kimúlt) valamit az AT&T-től ahhoz, hogy a Linux mindkét fél állítása szerint nem Unix?

És ismét, sokadszor, mert erre valahogy nem tudsz sem igennel, sem nemmel válaszolni: a Linux fejlesztői és a Unix tulajdonosai tudják jobban, vagy te? A másik, ezzel összefüggő kérdés az az, hogy kapok-e erre tőled valaha is becsületes, egyenes választ? Hogy telik-e tőled egyébre, mint szavak tekergetése, és kibújás a a tényleges válasz elől? Ne aggódj, nem is vártam soha. :( Aki szerint szerver = webszerver attól többet eleve nem vártam soha.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 23:21:13

@atpijkamo:

Az emberhez hasonló élőlények (emberszabásúak) azok emberek? Biztosan? Érdekelne a véleményed.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 23:39:50

@atpijkamo:

És ha már elsütötted az angol nyelv magas fokú ismeretére utaló bögöt: szerinted mit jelen az, hogy Unix-like? Van-e esetleg különbség a Unix és a Unix-like között, vagy csak ezek a buta angolszászok játékos kedvükben ugyanarra két eltérő jelentésű szót használnak, mert ... mert teszem azt ... szemetek? A Unix az tényleg Unix-like? Biztos? Akkor a Unixokat miért nem Unix-like-nak sorolják be? Ráadásul egyiket sem... Szólt valaki a Unix trademark képviselőinek, hogy még angolul sem tudnak alapfokon sem, vagy ez érdeklődés híján elmaradt?

Egyáltalán hol van ennek a kifacsart, kizárólag az "azért is nekem van igazam" logikának a vége? Hova kanyarodtunk onnan, hogy szerinted MINDEN szerver webszerver, és még te KÖVETELTÉL tőlem bizonyítékot arra, hogy a vállalati szerverek 80%-a windows-os?

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.11.07. 07:52:09

És igen!!! atpijkamo polgártárs hosszú, elkötelezett küzdelemben kiharcolta. Gratulálunk neki!

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása