WinMagazin

Korábban már volt két cikkem (Cambridgeshire-i rendőrség, Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja) arról, hogy egyre inkább előnyben részesítik a Windwos Phone rendszerrel szerelt termékeket a nagyobb intézmények. Most viszont végre a „szomszédban”, Ausztriában is nekiálltak lecserélni az Apple termékeit.

Az ausztriai postaszolgálat hamarosan átáll a Microsoft termékeire, mégpedig 1200 darab Lumia 630, illetve Lumia 930 formájában, melyek a jelenleg szolgálatban lévő iPhone 4-eseket váltják majd fel.

image.png

„Az ár csak az egyik tényező a csere mellett”, mondta Philipp Teper, a cég szóvivője, majd hozzátette azt is, hogy a cél az, hogy zökkenőmentesen sikerüljön beépíteni a mobileszközöket a cég jelenlegi szoftveres, és hardveres rendszerébe.

És bár sokakat meglepett ez a csere, Virág Béla, a szervezet távközlési elemzője szerint ez egyáltalán nem meglepő, hisz a Microsoft egyre erősebben van jelen az üzleti szférában; hisz remek, átfogó megoldásokat kínál a cégek közti kapcsolattartásra, majd azt is hozzátette: „Az Apple sohasem fog 100%-ot nyújtani ezen a piacon”.

Az elemző azt is hozzátette, hogy a Microsoft az elmúlt három évben bőven utolérte az Apple-t telefonos, és táblagépes piacon is.

Az új Lumia eszközök november közepén kerülhetnek először bevetésre.

Forrás, és illusztráció: WMPoweruser

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr526823557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wiener 2014.10.24. 23:53:00

"a Microsoft az elmúlt három évben bőven utolérte az Apple-t telefonos, és táblagépes piacon is"
ezen jót röhögtem, gondolom a cikk többi része is ennyire komolyanvehető…

a wp piaci részesedése 2-3% körüli, és globálisan csökken

gizmo26 2014.10.25. 00:32:08

@wiener: EValószínűleg nem a piaci részesedésre, hanem a technológiai színvonalra és a minőségre értette

Jazo 2014.10.25. 01:33:08

Az biztos, hogy céges használatra, ahol fontos hogy minél jobban integrálható legyen és minél jobban kompatibilis, Apple terméket venni nem szabad. Az Apple termékek csak saját magukkal kompatibilisek, mert ez az Apple fejlesztési iránya. Mindig is ez volt. Emellett az Apple szoftveres területen nagyon le van maradva és fejlesztés helyett (amire bőven lenne pénzük) folyamatosan butítják az eleve buta szoftvereiket, sőt van már aminek a fejlesztését már meg is szüntették, mert nem volt kedvük versenyezni a konkurenciával.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.25. 09:08:25

Jók ezek a blogok. Ez is, meg az apple-s konkurens is.
Olyan kellemes kis hányingert okoznak, hogy nincs kedvem reggelizni az olvasásuk után. Tökéletes fogyókúra. :)

Jazo 2014.10.25. 09:30:28

@atpijkamo: Nézd, egy Macbook Air és iPad "boldog" tulajaként szívesebben mondanám, hogy hihetetlen jók az Apple szoftverek, de sajnos nem lenne igaz. Nem vagyok régi Apple user, de az utolsó négy OS X "főverziót" használtam, iOS-ből szinte az összeset és az elmúlt pár évben volt időm megtapasztalni, hogy miben igazán jó az Apple és miben nem az. Van amiben nagyon jók, de a kompatibilitás szó náluk szerintem szentségtörésnek számít hardverben és szoftverben is. Még azt se lehet mondani, hogy azt akarják, hogy ne nekik kelljen igazodni, hanem másoknak hozzájuk, mert ez még jobban megijeszti őket, mert ha jönnek a klónok hardverben és szoftverben azzal nem tudnának versenyezni árban.

Emellett persze egy cégnek butaság kifizetni az Apple prémium árait. Gazdaságilag megindokolhatatlan.

Parasite 2014.10.25. 10:33:54

Ha egy cegnek dontenie kell, hogy 120ezret vagy 220ezret kell kiadnia egy hasonlo tudasu keszulekert, akkor egyertelmu, hogy az olcsobbat valasztja.

Blogerovac 2014.10.25. 14:22:37

Szeptemberben cseréltem le az elromlott iPhone-omat céges Lumia 925-re. Semmiben (mondom SEMMIBEN) nem érzem kevesebbnek, rosszabbnak. Mindkettő jó telefon, jó OS-en.

Persze ehhez hozzátartozik, hogy nem használom alkalmazások százait (de igen, egy valóban hiányzik, ami egy másik gyártó kütyüjének mobil appja).

Ha meg tényleg azt tudja majd a Windows 10, amit az MS ígér, az újabb érv lesz mellette.

Ezzel együtt cáfolhatatlan, hogy az Apple telefonok is nagyon rendben vannak. De mondjuk a Google Nexus 7-emre sincs sok panaszom. :)

lpt1 2014.10.25. 18:39:34

@atpijkamo: Mesélj pl. az Apple rack szerverekről, az XServe-ről.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.25. 19:07:26

A hittérítés még belefért volna, a rágalmazás és a hozzászólóval való személyeskedés viszont már nem. Nem volt kedvem telefonról egyenként törölni, ment mind, és társult mellé 1 nap pihi is.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.25. 19:09:26

Az viszont reménykeltő, hogy mintegy 10 ezer megtekintéshez eddig csak egy troll akadt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.25. 21:54:05

@Jazo: "egy cégnek butaság kifizetni az Apple prémium árait. Gazdaságilag megindokolhatatlan. "

@Parasite: "Ha egy cegnek dontenie kell, hogy 120ezret vagy 220ezret kell kiadnia egy hasonlo tudasu keszulekert, akkor egyertelmu, hogy az olcsobbat valasztja."

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az Apple termékek mindig indokolatlanul drágák. Láttam már félmilliós, meg közel egymilliós windows nótbúkot is, mindkét esetben meglehetősen idokolatlan volt szerintem az ár. De csak azért használni valamit, mert öt forinttal olcsóbb, ... hát...

Akaratlanul csöppentem vallásháborúba, elnézéseteket kérem, nem akartam senkinek a hitét meggyalázni. Pusztán nevetséges volt a cikk, és két hozzászólás indokolatlan elvakultsága, ennek adtam hangot. Most újraolvasva is ugyanolyan vicces, nem tehetek róla.

Azt hiszem ebben a közegben nekem nem lehet igazam, nem is akarok, nem is tudok egyik vagy másik oldal érdekében érvelni. 1974 óta használok számítógépet, nekem egyaránt fizikai kínt jelent Microsoft vagy Apple terméket használni. Csak a lányom példáját tudom felhozni, aki ténylegesen elsírta magát, mikor az új számítógépén a Vista már öt perce dogozott egy egyszerű műveleten. Nevetséges volt, vállalhatalan. Le is lett gyalulva, ment rá az XP. El is ajándékozta hamarosan. Vett helyette Apple-t, és azóta boldog, a telefonja, tablete, nótbúkja mind Apple. Nem divatozik, nem egy krőzus, hogy feleslegesen szórná a pénzt. Egyszerűen könyebben használja ezet, mint a Windows-t. Másik ok, hogy minden munkatársa Apple termékeket használ, a Microsoft erőltetésével csak a saját életét nehezítené meg. Nem a frissen kijövő legrágábbakat veszi, hanem a másodvonalbelieket. Azt igazolhatom, hogy jóminőségűek az Apple termékek, de ez nem is szokta senki vitatni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.25. 21:56:31

@lpt1: Szerverben mindig is a Unix volt az erős, a Microsoft sosem tudott felzárkózni.

royal.pingdom.com/2011/09/16/microsoft-iis-web-server-market-share-loss/

www.kegel.com/nt-linux-benchmarks.html

Azt el kell ismerni, hogy a Windows barátságosabban viselkedik a felhasználóval. A nulla szintről sokkal könnyebb elkezdeni használni. Ismerek nagytudású mérnököt, és iskolából bukdácsolva kieső tudatlant is, akik Windows-zal jól elboldogultak - több-kevesebb tanulási idő után -, míg Unix-szal semeddig sem jutottak volna.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.25. 22:00:57

A Microsoft-Apple vallásháborúban az Apple behozhatalan hátrányt szenvedett, mikor bejött Magyarországra a Windows 3.11. A Windows másolásvédelmének hiánya miatt, és az IBM PC klónok viszonylagos alacsonaybb ára miatt is a Windows százszázalékos egyeduralkodó lett. Ezt a hátrányt az Apple azóta se tudta lényegesen ledolgozni.

Jazo 2014.10.25. 22:23:50

@atpijkamo:
Én használtam a Win 3.1 óta mindenféle windowst. Most W7 van a legtöbb gépemen és semmi gondom nincs vele. Persze nem árt ha az ember tudja is hogy mit csinál, mert össze-vissza telepítgetésekkel, vírusokkal nagyon el lehet rontani a windowst. Emellett kell némi RAM és ma már SSD se árt. Már ezer éve nem kaptam vírust windows alatt. Ami nem tetszik, az egyrészt a mérete, mert hihetetlenűl sok helyet foglal el. A másik az ára, ami lehetne olcsóbb is...ja meg hogy upgrade verzió nem létezik.

Ezt egyébként egy Macbook Air-ről írom, ami évek óta az elsődleges gépem (előtte a régi iPad 2-m volt az, de sajna az iOS 7-8 óta nem az igazi már) Az MBA-val hardveresen tökéletesen elégedett vagyok, az új Yosemite (OS X 10.10) kellemesen meglepett, mert a korábban használtakhoz képest (Lion, ML, Mavericks) stabilabnak tűnik és gyors is...sőt még a kinézete is bejön (pedig az iOS 7-8 esetén nem tetszik a flat design) Az OS X-ben nagyon jó, hogy kicsi, mégis tele van olyan szoftverekkel, amik Windows esetén már fizetősek lennének. Több nyelvű szótár, többnyelvű diktálás, több nyelvű nagyon jó minőségű felolvasás (most már mindegyik esetén ismeri a magyar nyelvet), de emellett rengeteg hasznos szoftver van benne.

Ami nem tetszik az pl. az Apple irodai csomagjának fapadossága, ami miatt nem is lehet kompatibilis az MS Office alkalmazásaival. Otthonra jó, de eléggé buták...főleg a Numbers ami az Excelt pótolná. Nem tetszik, hogy az Aperture (fotoszerkesztő) fejlesztését leállították. Az előző OS X-ekben elég sok hiba volt. Urban legend hogy Mac-en nincs crash, meg lefagyás...ezt tapasztaltam jónéhány alkalommal az évek során. Most is vannak bugok, az új rendszerben, pl. az Apple saját bluetooth egere, billentyűzete lagol a saját gépeivel, ami állítólag elég bosszantó (engem nem érint szerencsére). A probléma nem is a bug, hanem az, hogy már ez a hiba is be lett jelentve hónapokkal ezelőtt, mégsem javítják. Az Apple nagyon félvállról veszi a bugokat és nagyon ritkán ad ki javításokat. (mintha nem akarózna beismerni nekik, hogy nem tökéletes, amit csinálnak)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.25. 23:10:44

@atpijkamo:

Ember te tudod egyáltalán, hogy miről beszélsz? Ott kezdődik, hogy az IIS az csak egy szolgáltatás. Ott folytatódik, hogy Apache-nak létezik ám windows-os verziója (pont az Apple oldala mögött éppen egy ilyen szerverpark áll), tehát amikor büszkén lobogtatod, hogy 2011-ben az IIS mennyvel rosszabbul állt, mint az Apache, akkor bizony a Windows szervereken futó Apache-okat is linuxos szervernek számolod, ami elég vicces. Senki nem vitatja, hogy abban a szektorban (publikus webszerverek) a linuxok vannak többségben, de azért hülyeségeket nem kellene írni.

A kiváló benchmarkjaid közül a legfrissebb 2003-as, a többségük 2000-2001-es, a legrégibbek pedig pedig 1999-esek, vagyis 11-15 évesek, abból az időből, amikor a Windows szerverek még igencsak gyerekcipőben jártak, harmadannyit sem tudtak, mint ma, nem volt core verzió sem, szóval érdekelne, mit akarsz vele mondani.

És a legfontosabb: a Linuxok fölénye csak a HTTP szerverek tekintetében igaz. A vállalati szerverek mintegy 80 százaléka Windows szerver.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.25. 23:35:09

@pushalias: azért az sem mindegy (ha már statisztika), hogy darabszámot nézel vagy szolgáltatások számát. Tapasztalataim szerint ahol lehet, kerülik a Windows-okat, többek közt az árak miatt.
És linux/unix nem csak web szerverek alatt van, sőt. Jó lenne ha valami hiteles, nem M$ által támogatott forrást tudnál hozni arra a 80%-ra, mert amit én láttam annak fényében nehezen hihető.
Csak olyan apróságok, mint adatbázis, middleware, backup szerver... gyakorlatilag minden, ahol nem volt létszükséglet a 100%-os ms kompatibilitás, minden ilyen előbb került bármi másra, mint Windows-ra.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.26. 00:10:57

@pushalias: "Ember te tudod egyáltalán, hogy miről beszélsz?"

Ööö... Azt hiszem. Különben nem mondanám. Ne haragudj, de személyeskedésben most itt nem venném fel veled a versenyt.

"Senki nem vitatja, hogy abban a szektorban (publikus webszerverek) a linuxok vannak többségben"

Mondjunk inkább Unixot, a Gnu/Linuxon kívül van sok más Unix verzió.

"hülyeségeket nem kellene írni."

Akkor miért csinálod? Pláne egy mondaton belül. Ez szerintem világcsúcs.

"a Windows szerverek még igencsak gyerekcipőben jártak"

Ezt se én mondtam.

"És a legfontosabb: a Linuxok fölénye csak a HTTP szerverek tekintetében igaz."

Ez nyilván nem igaz. Még a szambáról is volt egy link. Hirtelen ezeket találtam.

Csak egy példa. A gugli mit gondolsz, milyen oprendszert használ a keresésekhez az 500 megavattos, 100 petaflopos szerverparkjában? (2008-as adat.)
en.wikipedia.org/wiki/Google_platform

Ha szájkaratén kívül más is van a tarsolyodban, szívesen meghallgatlak. Vallásháborúban viszont nem veszek részt. Ha ezzel jössz megint, nem is válaszolok.

lpt1 2014.10.26. 07:51:57

@atpijkamo: Jaja, persze. Egy legendás benchmark, www.mindcraft.com/company/openbench1-news.html , amit a linuxos közönség hangosan lebérbenchmarkozott, az értelmesebbje meg áttervezte a Linux i/o-t, kivitt a kernel módból, amit csak lehetett, user módba, stb.
Pl. : dl.acm.org/citation.cfm?id=1267762 vagy kegel.com/mindcraft_redux.html

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.26. 08:31:42

@lpt1: öhm. Ha jól rémlik, erősen Windows-ra optimalizálták azt a programot, de szólj, ha tévedek!
És szintén csak sejtés, de mintha a kernel módból kihozott funkciók elsősorban a biztonságot növelik, a performanciát inkább rontják.
Erre is igaz: szólj, ha rosszul tudom! (Esetleg forrással alátámasztva)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 10:15:36

@atpijkamo:

Az utolsó válaszaid fényében most utoljára megpróbálok normálisan válaszolni.

Kezdeném megjegyzésekkel. M$-ozni tizenéves kis hülyegyerekek szoktak. Tényleg azt akarod, hogy tizenéves kis hülyegyerekként kezeljelek? Nem? Akkor gondolkozz el, hogyan tudsz ezen változtani! Továbbá nem hoztam semmiféle forrást, ugyanis a vállalati szegmensben a Microsoft fölénye ugyanolyan evidencia, mint a (kedvedért) *nix szervereké a webes szolgáltatás szegmensben, a kedvedért egy gyors találat 2011-ből, akkor még "csak" 71 százalék volt a windows-os válalati szerverek részesedése: news.dice.com/2012/08/20/the-enterprise-datacenter-os-war-is-over/ . Szintén abban a cikkben az Azure még vesztésre állt, azóta elég erősen feljöttek, és többek között virtuális Linux szervereket is szolgáltatnak, nahát, a gonosz Microsoft növeli a Linux részesedését (természetesen nagy eséllyel a webszerverek szegmensében), fúj.

Az, hogy 1992-2003 között a windows-os szerverek eléggé gyerekcipőben jártak, egyszerűen tény. A 2000 és a 2003 szerver is nagyon biztató volt, de optimalizáltságról kevés szó esett, a hardverigény a kor kínálatához képest magas volt, és a szolgáltatások is kevesen voltak és gyerekcipőben jártak.

Az ezredfordulón a windows-os szerverek hardverigénye magasnak számított. Egy 150 ezer forintos szerver szoftver alá milliós értékű szervereket volt érdemes pakolni. Egyben ez is az ok, amiért a *nix olyan népszerű a webes szolgáltatások terén, és pontosan ezért alkalmazta a Google is azóta persze ez már megváltozott, mert a Google is vált(ott) apránként valódi szerver hardverekre.

Nem csak a felsorolt okokból, de 1999-2003 közötti, azóta részben megszűnt forrásokra épülő akármire a jelen helyzetre viszonyítva állításokat tenni az szimplán hülyeség. Azóta minden megváltozott. Minden. És amikor azt írom, hogy hülyeség, akkor nem személyeskedek, pusztán tényt állapítok meg (de jó, legyen vélemény). Bárki, általam tisztelt emberek is képesek hülyeségeket mondani, és nekik is a szemükbe mondom, ha kell.

Anekdotikus mellékszál: apám volt ilyen. Mondott valami hülyeségek, én megmondtam, hogy hülyeséget mondott, mire besértődött, mi az, hogy én őt lehülyézem. Hülyézte a déli szellő – amit mondott, azt minősítettem, nem őt.

Visszakanyarodva az elejére: ha folytatod ezt a penetráns vitastílust, megszakítom a beszélgetést. Ne fenyegetésnek vedd, hanem ösztönzésnek, hogy normálisan állj a témához és a beszélgetőpartnereidhez. Érvelhetsz keményen, nincs azzal baj, de a személyeskedést pont neked kellene elhagynod. Meg az irreveláns hülyeségekkel való vagdalkozást, a neked nem tetsző tények buta minősítését, és a többi.

További szép hétvégét!

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 10:21:22

@lpt1:

Erre is igaz, amit amásik kollégának írtam: ki a cifrára kipitykézett vasadi rézfánfütyülőt érdekel it és most 2014-ben egy 15 éves benchmark. Senkit. Nem releváns.

@szigetipotyautas:

"Ha jól rémlik", "szintén csak sejtés". :)

Ha nem haragszol, de még ezek nélkül a bombaerős érveid nálkül is neked kellene bizonyítanod, mert te állítottál.

Nem mintha akár nem lehetne igaz. Tőlem akár lehet is. Ugyanolyan irreleváns marad.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.26. 11:08:29

@pushalias: én nem tudom (lusta vagyok utánanézni) alátámasztani linkekkel, ellenben nem én állítottam először, hogy az előttem szóló hülyeséget beszél, én csak próbáltam emlékeztetni a támadó felet, hogy az említett vádaknak lehetett némi alapjuk, az általa felhozott módosítások meg ismereteim szerint nem performancia növelés érdekében kerültek a kernelbe/ki belőle.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.26. 11:11:59

@pushalias: ugye tudod, hogy aki kiakad az M$ rövidítésen, azt okkal tartják elfogultnak Micro$oft témában? :D
Különösen egy ilyen, finoman szólva is marketing szagú poszt estében.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 11:12:18

@szigetipotyautas:

Remek, akkor vegyétek fel egymással a kapcsolatot és vitassátok meg, kinek mit kötelező bizonyítani. Részemről a téma off és lezártam.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 11:16:48

@szigetipotyautas:

Nem akadtam ki, csak jeleztem, hogy ezt az M$-ozást tini hülyegyerekek erőltetik, és úgy mellékesen a súlyos elfogultság egyik tipikus jele,TEHÁT ha azt akarja, hogy komolyan vegyem, akkor jobb lenne mellőznie. Igazából az M$-ozó hozzászólások java részét kiszórhatnám, mert végletesen elfogultak, de mivel véleményt önmagáért nem szeretek kiszórni, ezért maradnak, ahogy ezek is maradtak.

Én sem szarozom le a Linuxot (furcsa is lenne), kéretik a kölcsönös tiszteletet valahogy megadni. Nagy kérés?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.26. 11:24:17

@szigetipotyautas: "a kernel módból kihozott funkciók elsősorban a biztonságot növelik, a performanciát inkább rontják."

Ez így van. A biztonságnak itt egyszerre két értelme is igaz, a betörők elleni biztonságot is növeli, és a rendszer működésének a biztonságát is, ha meghal a funkció, csak egy júzer processz döglik meg, az egész rendszer zakatol tovább. Ezért idiótaság például a grafikát, ablakkezelést a kernelbe tenni, semmi keresnivalója ott.

Ha minden program hibátlan lenne, mindegy lenne. De a tízsorosnál hosszabb programok mindegyike hibás, egyetlen kivétel
Donald E. Knuth TeX nevű programja.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.26. 11:48:05

@atpijkamo: TeX :D
ha nem tudnám, hogy mennyivel idősebb vagy nálam, most megkérdeztem volna, hogy nem tanultunk vagy dolgoztunk-e egy helyen. Valaki régi ismerősöm sütötte el ezt a poént többször is, viszont egy olyan sincs, aki linuxozik és több, mint két-három évvel öregebb.
Örültem, hogy khm... "megismertelek", innen kiszálltam. Waces tűnik itt az egyetlen normális egyednek, a többi inkább M$ marketingben lehet jártas. ;)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 11:59:55

@szigetipotyautas:

Szerintem még tedd hozzá azt is, hogy személyeskedtem, úgy lesz ez kerek. :) Aztán ha majd ráérsz nézd meg, ki írta a cikket. Nem sürgős, én ráérek. :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.26. 12:40:34

@szigetipotyautas: "TeX :D"

Na de kérlek! Sokan használjuk ma is a TeX-et, nehezen találnék hasonló képességű programot. Pláne, ami batch-ben dolgozik.

"idősebb vagy nálam"

Ha több mint 40 éve használsz számítógépet, akkor te vagy az öregebb. Azt nem tudom, ez előny vagy hátrány.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.26. 14:00:39

@szigetipotyautas: :))

Jézus leszáll a földre, találkozik egy síró öregemberrel.
- Miért sír tata?
- Elvesztettem a fiamat.
- Hogy nézett ki?
- Szögek voltak a kezében.
- Apám!
- Pinokkió!

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 15:30:46

Más blogot itt nem minősítünk, nem fasisztázunk, és így tovább.

lpt1 2014.10.26. 21:26:53

@szigetipotyautas: Az Apache-t?

Elméletben:

www.usenix.org/legacy/event/atc11/tech/final_files/Soares.pdf

highscalability.com/blog/2013/5/13/the-secret-to-10-million-concurrent-connections-the-kernel-i.html

Gyakorlatban:

"However, it suffers from several performance bottlenecks related to the Linux architecture, such as the need to copy the packet buffers between kernel and userland memory areas, the latency of the userland/kernel system calls, the locking and scheduling mechanisms used in the different queues of the Linux networking stack, memory exhaustion due to the number of queues that have to be managed in the operating system, etc."

www.6wind.com/blog/accelerating-tcp/

lpt1 2014.10.26. 21:35:27

@pushalias: Akkor sorold a nagy kernel újításokat az elmúlt tíz évből, amelyek nem a virtualizációt, az ASLR-t, vagy az Intel új energiatakarékos módjait érintették.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 21:41:38

@lpt1:

Még el kell döntenem, hogy szemét Linux-ellenes vagyok, vagy mocsadék Microsoft-ellenes.

lpt1 2014.10.26. 22:14:04

@pushalias: Miért kéne választanod? Majd az olvasók besorolnak :)

Részemről semmi probléma a két rendszerrel, a fejlesztők is tanulnak egymástól oda-vissza, még a kútba is egymás után ugranak (anno a Tux kernel módú webserver nagyot kaszált, így az IIS6 nagy része is ment a kernelbe, aztán meg ki onnan [1][2].)

Aki nem tanul a történelemből, az arra ítéltetett, hogy újra átélje azt.

[1] lwn.net/Articles/580419/
[2] www.iis.net/learn/get-started/introduction-to-iis/introduction-to-iis-architecture#HTTP

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 22:23:19

@lpt1:

„Részemről semmi probléma a két rendszerrel, a fejlesztők is tanulnak egymástól oda-vissza”

Kénytelenek vagyok nagyon mélyen egyetérteni. Az mit jelent, milyen bérenc vagyok? :-D

Most az egy másik kérdés, hogy ha az Apache-ra nem teszik rá a PHP nevű katyvaszt, akkor annak is a jóval robosztusabb worker mód az ideális (tudom, ez csak nagyon mesziről érinti amit linkeltél), avagy lesz-e itt valaha is PHP 6.x. :-D

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 22:32:40

@pushalias:

Elfelejtettem hozzá tenni, hogy tudtommal.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.26. 23:03:20

@pushalias: "Még el kell döntenem, hogy szemét Linux-ellenes vagyok, vagy mocsadék Microsoft-ellenes."

Gondolj bele, lehet, hogy nem üldöz senki, csak te menekülsz.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2014.10.26. 23:15:47

@atpijkamo:

Engem üldöznek? Ki? Hol? Miért? Merre?

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása