WinMagazin

Budapest, 2014. augusztus 12. – Bemutatták az elsŐ magyar mobil bróker Kft. által, a Microsoft startup programjának támogatásával fejlesztett, a biztosítási szektort alapjaiban megváltoztató alkalmazás legújabb verzióját, az EMMA 2.0-t. A program segítségével mostantól utasbiztosítások, a közeljövőben pedig lakásbiztosítások és kötelező gépjármű biztosítások is elérhetővé válnak.

emma.pngNémeth Zoltán biztosítási szakember 2012 elején két programozóval hozta létre az EMMB-t. A mostani tulajdonostárs, Schunck Zoltán később kivásárolta a programozókat. Álmuk és céljuk egy olyan biztosítási alkalmazás létrehozása volt, amivel alapjaiban alakíthatják át a legkevésbé sem modern konstrukciókat kínáló biztosítási piacot.

A biztosítási szakemberek által megálmodott fejlesztések megvalósítása azonban nehézségekbe ütközött. Ekkor tűnt fel a Microsoft: egyedül ez a vállalat volt képes arra, hogy a startup cég vezetői által megkívánt minőségben támogassa a fejlesztéseket.

Kiegészítés: az alkalmazás és a startup bemutatójára szervezett sajtóreggeli alkalmából megkérdeztük Német Zoltánt, hogy a többi mobil alkalmazáshoz képest mennyire lesz funciógazdag a windows-os illetve windows phone-os verzió. Válaszában megnyugtatott minket: a trendekkel ellentétben itt pont a Microsoft támogatásával készülő verzió lesz az etalon, ebben jelenik meg először minden funkció, abból kerül át az iOS-es és az androidos alkalmazásba. A windows phone-os alkalmazás néhány napon belül kerül a Windows Phone Store-ba.

A Microsoft az anyagiaknál lényegesen fontosabb tudással és infrastruktúrával támogatta a fejlesztéseket. Hozzáférést biztosított saját technológiáihoz és saját szakembergárdáját is felajánlotta az EMMB-nek. Grósz Judit, a vállalat fejlesztési és platform üzletág igazgatója szerint az EMMA applikáció a siker kapujában áll. Számukra a startup cég sikere az óriásvállalat presztízse miatt is fontos.

A Microsoft által működtetett startup programnak köszönhetően a közös munka lezárult, és elkészült az EMMA bővített változata. Az alkalmazás úttörő a maga nemében: sem itthon, sem külföldön nem található hasonló megoldás, és az indulás óta eltelt időben a felhasználók számának dinamikus növekedése is azt mutatja, hogy van igény az EMMA-ra.

emma_ios_app.pngAz EMMA-nak jelenleg két működő megoldása érhető el: az okostelefonra alkalmazott elsŐ magyar mobil asszisztens és az iPad-en használható MANNA táblagépes pénzügyi tervező, ami az EMMB ügynökök hazai tanácsadói munkáját támogatja. Az ingyenesen letölthető EMMA alkalmazás a magyar piacon elsőként jelent megoldást pénzügyi termékek elérésére és kezelésére okostelefonon. A program rendszerezi, összehasonlíthatóvá teszi az elérhető legjobb ajánlatokat, egyszerűen és felhasználóbarát módon.

emma_android_app.pngAz EMMA-ban egyelőre az utasbiztosítások és a kgfb termékek érhetők el mobilon. A friss, EMMA 2.0 verzió további eszközökön – táblagépen, PC-n, notebookon – és operációs rendszerek teljes körén – iOS, Android, Windows – is elérhető. Az utasbiztosítás pedig heteken belül kiegészül lakásbiztosítással és kgfb-vel is. Ezen a területen az EMMA újítása és előnye, hogy az alkalmazás online kapcsolódik a biztosítók rendszereihez. Ahogyan az utas- és lakásbiztosítások területén, úgy a kötelező biztosításoknál is a biztosítók végzik el a termékfrissítést, az alkalmazás csak közvetíti azt.

Ősszel a startup kiterjeszti szolgáltatását a nyugdíjbiztosítások területére is. A cég ebben látja legfőbb kitörési lehetőségét, ugyanis ezen a területen a magyar lakosság igencsak alulbiztosított. Az Eurostat tavasszal publikált statisztikája szerint a magyarok 70%-a ugyanis semmilyen megtakarítással nem rendelkezik váratlan kiadások fedezésére. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, innovatív megoldásokra, kedvezőbb költségstruktúrájú termékekre van szükség.

Németh Zoltán, az elsŐ Magyar Mobil bróker Kft. (EMMB) ügyvezetője abban bízik, hogy az értékesítési csatornák új eszközei valós reformokat hozhatnak, és az újítások a kínált konstrukciókat is átalakítják.

Az alkalmazás legfőbb előnye ugyanis, hogy sokkal olcsóbbá teheti a termékeket: az ügyfelek spórolni tudnak a jutalékon, ami megváltoztathatja a jelenlegi fizikai értékesítési csatornák dominanciáját, és a nyugdíjbiztosítások területén akár 30-40 százalékos költségcsökkenést is eredményezhet.

A virtuális EMMA előnye az egyszerűségben, a testreszabottságban és az okostelefonok kihasználásában rejlik. A hölgy tanítható és intelligens, segít egyszerű termékeket egyszerűen használni, illetve számos olyan további kiegészítő funkcióval rendelkezik, ami miatt gyorsan megszerethető.

Az EMMA vezetői a cég jövőbeli terveivel kapcsolatban elmondták: 2015 végéig néhány százmillió forint értékben szeretnének nyugdíjbiztosítást értékesíteni.

Az EMMB-nek az EMMA utasbiztosítására jelenleg 14 biztosítóval van szerződése, közülük hét – a CIG, az Union, a Signal, a QBE, az MKBB, az Uniqa, az EUB, a Groupama és az AIG – már el is készült mobilos ajánlatával.

1. Microsoft BizSpark Program

A Microsoft a kezdő szoftverfejlesztő vállalkozásokat (startupokat) ezzel a programmal segíti abban, hogy minél sikeresebbek legyenek, a rájuk nehezedő terhek csökkenjenek, és a Microsoft platformban rejlő lehetőségeket minél jobban ki tudják használni. A program részeként, a startup cégek 3 évre az alábbiakat kapják:

  • 5 főre szoftver licenszeket és

  • 1800 USD értékben éves Windows Azure használatot (és további 25-33%-os kedvezményeket) azért, hogy a startupok az első felhő alapú szoftverüket, vagy szolgáltatásukat el tudják készíteni. Részletek ezen az oldalon találhatóak.

Továbbá a programban résztvevő startupok:

  • az első évben ingyenes Windows Phone és Windows 8 fejlesztői accountot és

  • szakmai támogatást kapnak a Microsoft Magyarország magasan képzett szakembereitől, akik az alábbi témakörökben konzultációkkal tudnak segíteni a termék, vagy szolgáltatás létrejöttében:

    • számítási felhő, üzlet a felhőben,

    • Windows Phone alkalmazásfejlesztés és üzleti modellek,

    • Windows 8 alkalmazásfejlesztés és üzleti modellek.

A programba kerülés feltételei:

  • 5 évnél fiatalabb cég, amely nem Nyrt.,

  • az éves árbevétel nem éri el az 1M USD-t,

  • saját tulajdonú szoftver, vagy szoftver-mint-szolgáltatás fejlesztése.

Néhány ismertebb cég a program résztvevői közül: Distinction, Leonar3do, my History Digest, Handinscan, Book and walk, Sopreso, Robophone, Tep.

Link: http://microsoft.com/bizspark

2. BizSpark Plus Program: Windows Azure $60K Offer

A hatalmas növekedési potenciállal bíró BizSpark tagok nevezhetnek ebbe a programba, amelynek célja, hogy a növekedési fázisban lévő startupok egy évig 60.000 USD értékű ingyenes kreditet kapnak a Microsoft Azure számítási felhőben.

Néhány ismertebb cég a program résztvevői közül: TresorIt, Statzup, Real5d, 3G Multimédia, Autohop.

3. Imagine Cup Academy

Az Imagine Cup Academy egy dedikáltan diákokból álló startupoknak létrehozott támogató program, amelynek célja, hogy megmutassa a csapatoknak, hogyan építsenek sikeres vállalkozást, és felkészítse őket a Microsoft globális versenyére az Imagine Cup-ra.

A három hónapos Academy programot azért indítottuk el, mert nemzetközi startup eseményeken szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyar fiatalok a prezentációs készségben

A programot a Microsoft Magyarország az European Entrepreneurship Foundationnel (EEF) és Demola Budapesttel partnerségben tervezte meg és hajtotta végre.

A képzések három fő területe:

  • Üzleti képzések vendégelőadókkal – EEF

  • Technológiai képzés – Microsoft.

  • Prezentációs képzés és gyakorlás.

Idei eredmények: a programba 10 csapat került be, amelyből a legjobb 6 adhatott elő a Smartmobil konferencia részeként megtartott az Imagine Cup helyi döntőjében. Közülük ketten a Robophone és a Tep jutott tovább az online regionális elődöntőbe.

Ebből a fordulóból a Tep csapat kvalifikálta magát az Imagine Cup Innovációs kategória legjobb 11 csapata közé, és ért el második helyezést a globális döntőben.

Link: https://www.imaginecup.com/

EMMA

Az Első Magyar Mobil Bróker -EMMB- Kft. 2012 elején alapították, mint független biztosításközvetítőt. A cég víziója, hogy a pénzügyi termékek értékesítésének területén „smart” megoldásokat fejlesszenek ki, és vezessenek be a piacra.

Két működő megoldásuk érhető el jelenleg, az EMMA (elsŐ magyar mobil asszisztens) okostelefonos alkalmazás, valamint a MANNA táblagépes pénzügyi tervező alkalmazás (iPad), az EMMB ügynökök hazai tanácsadói munkájának támogatására.

A biztosítási szakemberek piaci tapasztalataikat felhasználva, fiatal fejlesztőkkel kialakított együttműködés során fejlesztették ki EMMA nevű szolgáltatásunk, melyet 2013 őszén bocsátottak a piacra. Az Google Play-en, valamint az Appstore-ban ingyenesen letölthető alkalmazás a magyar piacon elsőként jelent megoldást a pénzügyi termékek elérésére és kezelésére az okostelefonon. A program rendszerezi, összehasonlíthatóvá teszi az elérhető legjobb ajánlatokat, egyszerűen és felhasználóbarát módon.

2014. őszére várható az újabb fejlesztés: az EMMA 3.0 segítségével nyugdíj is tervezhető lesz, és elérhetővé válnak a piac legkedvezőbb nyugdíjbiztosításai is.

Forrás: Microsoft sajtóközlemény
A képek forrása az EMMA honlapja, illetve az Apple Storeés a GoglePlay

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr886598305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása