WinMagazin

Már majdnem egy éve, hogy a VLC project elindult a Kickstarton, és azóta folyamatosan csak ígéreteket kaptunk, hogy majd jön, egyszer lesz, de jó lesz és a többi. Egy év elég hosszú idő ahhoz, hogy egy kicsit belefáradjunk az egészbe, most azonban végre úgy néz ki, nem csak a levegőbe beszéltek eddig a fiatalok, hanem valami történt is. a Windows Phone Central ugyanis meglehetősen konkrét adatokhoz jutott a project állását illetően.

VLC_Windows_8.jpgEzek szerint a fejlesztők alapvetően a Windows RT-ben gondolkodnak, a Windows Phone-ra érkező verzió majd csak ez után készülhet, már ha addig nem egyesül az RT és a Windows Phone szál, ahogy az egyre valószínűbb. Az RT-s VLC körülbelül ugyanazt fogja tudni, mint a desktop verzió, MKV és FLAC fájlokkal is el fog bánni, kezel feliratokat, lehet majd vele streamelni, és így tovább. Szóljon, aki szerint nagy újdonságokról van szó.

VLC%20for%20Windows%208.pngHa az információk megbízhatóak, és miért nem lennének azok,akkor a VLC team már azon dolgozik, hogy az első verzió kikerüljön a Windows Áruházba. Jelenleg hibákat javítanak, többek között azt a hanghibát, ami miatt egyszer már nem sikerült az Áruházban való publikálás. A verzió, amit várhatóan most hét végén juttatnak el az áruházba (és aztán majd elfogadják, vagy nem), még csak az x86-os verzió, az ARM verzióval, ha jól értem, fordító problémák vannak, de azon is dolgoznak már, és reméleik, hamarosan megjelenhet a VLC olyan eszközökön is, mint a Nokia 2520 vagy a Surface 2.

VLC_Windows_8_Screenshot.pngA Windows Phone-ra készülő verzió azonban fájdalom, de csak az utolsó lesz a sorban. Ha minden igaz, annak az alapjait is lefektették már, de sem a felhasználói felület, sem a használathoz szükséges fájlkezelő sem készült még el. Jó hosszú ideig vártunk, lassan itt az ideje, hogy lássuk a végeredményt!

Forrás és illusztrációk: WPCentral

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr635672701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nagy Ő 2013.12.03. 23:35:20

Érdekes irányba megy a kommunikáció a WP Centralon és ezen a blogon is. Mintha direkt akarna rámutatni a Win a gyengéire és elhallgatni az erősségeit.
Folyamatosan ez a húúú meg hóóóó ilyen meg olyan alkalmazás jön, az Instaakármi már jajj de jó, hogy van.

Én már használtam mindenféle telefont és tudatosan választottam a WP-t. Egyszerű az indok, a telefon azt csinálja, amit én akarok. Ezer féle droidos telefonom volt és azt kell, hogy mondjam a Huawei Y200 ugyanaz a rakat szar mint a Samsung Galaxy S4. Most is van egy céges HTC, a hideg ráz amikor megjelenik előttem az android. Előbb-utóbb, de inkább előbb, mind eljut odáig, hogy már a tárcsázó indításakor is lefagy. Lehet, hogy csilli-villi a YouTube, csak éppen a negyedik kattintásra indítja el. Van több ezer alkalmazás, csak éppen használni nem lehet. A kétszázezres telefonon talán. Egy darabig. Mondjuk fél napig, ha nincs töltő a zsebedben.
Pontosan azért használok WP-t, mert ha a böngészőre kattintok, akkor rögtön elindul, a a facebookra az is, ha meg telefonálni, SMS-t, e-mailt küldeni akarok, az is minden akadály nélkül menni fog. Nem kell előtte kivennem az aksit a telefonból, mert pont valamelyik alkalmazás halálra fagyasztotta.

Az Instagram pont nem hiányzott nekem, hasonló értékű alkalmazásokkal tele a piactér. Filmet vagy moziban vagy TV-ben nézek, nem is tudom ki nézi telefonon. Az éjjeliőrök vagy kik? De ha mégis, akkor is kiválóan lehet VLC nélkül is. Face van, Twitter van, index van, HVG is, Foursqare is, hogy csak a saját igényeimet vegyem figyelembe.

Aki a sok ingyenes alkalmazásért sír, annak eleve nem WP-t kellett volna vennie. Sokkal olcsóbban kap bármilyen középkategóriás Androidot. Aztán küzdjön vele.

Ennyire használható és tényleg kényelmes telefonom, csak az iPhone 4s volt korábban, de az meg azért nem kell, mert annyira jaszkari telefon lett, hogy rendesen rosszul vagyok tőle. A telefon egy használati tárgy és ennek az egyszerű kritériumnak eddig a WP felelt meg a legjobban, sokkal jobban mint bármelyik Android és sokkal szerényebben mint az iPhone.

Talán hasznosabb lenne erre domborítani és nem folyamatosan azon derpegni, hogy nincs Insta, meg Vine meg akármi más haszontalan app.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.12.04. 06:48:20

@A nagy Ő:

Mi is hasonlóképpen vagyunk vele, csak tudod unalmas lenne mindig ezt leírni. :)

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása