WinMagazin

Egy szeles, de annál kellemesebb délutánon a Microsoft Magyarország székházban jártam és Nagy Levente a Microsoft Office üzletágvezetője, illetve Tóth András a Microsoft Windows üzletágvezetője látott vendégül, mindezt azért, hogy személyesen is be tudják mutatni a modern Windows és Office 365 előnyeit.

IMG_3138.jpg

Egy korábbi cikkünkben már leírtuk, hogy véget ér az XP-s korszak, azaz 2014. április 8-tól a Microsoft nem nyújt támogatást a Windows XP és Office 2003 felhasználóknak. Tehát mindenképpen váltani kell, de akkor mégis mire? Windows 7-re, aminek általános terméktámogatása 2015-ben lejár? Vagy váltsunk a jóval hosszabb terméktámogatású Windows 8.1/Office 2013 kettősére?

„Mindenképpen érdemes Windows 8-ra váltani, és nem csak a hosszabb terméktámogatás miatt” – mondja András – „maga a rendszer is sokkal gördülékenyebb, biztonságosabb, a felhős szolgáltatások révén kényelmesebb is használni. A rendszer sokkal gyorsabban indul, és jobban használja ki a hardverben lakó erőt.  A biztonság terén is sokat fejlődött a rendszer, elég csak a Direct Access-re gondolni, a már a Windows 7-ben is meglévő, de továbbfejlesztett szolgáltatás feleslegessé teszi a virtuális magánhálózatokat. Ha a szerveroldali részét aktiválják, a felhasználó bármilyen internetkapcsolatról automatikusan, de biztonságosan elérheti a vállalati intranetet, vagy a SecureBoot-ot, ami megakadályozza, hogy a rosszindulatú kódok magába az operációs rendszer betöltő rutinjaiba bejussanak.”

win8logon.jpg„Minderre rájönnek – mint tortára a hab – a Microsoft fiókkal járó előnyök. 7GB ingyen Skydrive tárhely, az automatikusan szinkronizálódó beállítások. Nézzük például meg a saját gépemet, látható, hogy jó pár alkalmazással rendelkezem, már beállítottam a kedvenc fotómat háttérnek, és természetesen böngésztem is rendesen az interneten. Most, ha megengeded, bejelentkezek egy teljesen idegen gépen a fiókommal… és voilá, gyakorlatilag minden ugyanúgy vár, mint a sajátomon. A másik gépen letöltött alkalmazások lapkáján megjelenik egy piktogram, ami mutatja, hogy még rá kell bökni, hogy elindítsuk a letöltését. De nem csak maguk az alkalmazások, hanem azok beállításai, sőt, az Internet Explorer előzményei, kedvencei, jelszava is szinkronizálódnak.”

Untitled-1.jpg

„Ez újratelepítés esetén is fennáll?” – kérdeztem

„Igen. Ráadásul, ha tényleg olyan nagy probléma lép fel, hogy azt csak a rendszer újratelepítésével lehet megoldani, akkor azt automatikusan felajánlja a rendszer, és mindenféle telepítő média nélkül végre tudja hajtani, a jelenlegi fájlok megtartásával. Ha szükség van, hasonlóan egyszerűen juthatunk szűz rendszerhez is.”

„És akkor még nem is beszéltünk az Office újdonságairól!” – veszi át a szót Levente – „Az szerintem egyértelmű, hogy minden ki van hegyezve az érintéses vezérlésre.”

„Valóban. Nem tudom, láttad-e már az új olvasó funkciót a Wordben: a számodra kényelmes méretűre tördeli a szöveget és azt is megjegyzi, hogy hol hagytad abba az olvasást, és a későbbi megnyitáskor felajánlja, hogy onnan folytathasd.” – szúrja közbe András.

e-mail archivierung in office 365.jpg„Az Excel főleg az adatbevitelt és azok elemzését megkönnyítő funkciókkal bővült. Az igazán szemrevaló fejlesztéseket viszont a PowerPoint kapta. Biztos előfordult már veled, hogy szerettél volna előadást tartani, csak nem volt kivetítő, vagy nem működött” – folytatta Levente.

„Igen, konkrétan a projektor lámpája égett ki az előadás legelején” – válaszoltam.

„Ilyen jellegű esemény nem probléma többé, hiszen az új PowerPoint most már tud online is prezentálni, elég csak a hallgatóságnak megnyitni a program által generált linket egy HTML5 kompatibilis böngészőben, és máris élőben nézhetik az előadást, illetve le is tölthetik, ha ezt engedélyeztük. Az Office 2007-es verziójában bemutatott előadói nézetet is érték átalakítások: sokkal könnyebb kezelni, közvetlenül az adott diára ugorhatunk, illetve ha otthon hagytuk a lézerpointert, akkor itt ötletesen tudjuk pótolni.”

Pár nappal később – csak érdeklődésképpen – megkérdeztük egy hazai KKV vezetőjét, Tarjáni Istvánt, a FÓKUSZ-2 Gazdaságfejlesztési Központ Kft. ügyvezetőjét, érdemesnek tartja-e átállni: „Nemrég álltunk át Windows 7-re és Office 2010-re, és bár teljes mértékben elégedett vagyunk, az új szolgáltatások miatt erősen gondolkozunk a még modernebb szoftverekre való átálláson.”

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr505603792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása