WinMagazin

Mint azt már hosszú ideje észrevehettétek, a Windows Magazin a Microsoft Windows 8-as alkalmazás-versenyének hivatalos támogatója volt - és ezzel együtt a zsűri egyik tagját is mi jelölhettük ki, így most lehetőségem van beszámolni, miféle alkalmazásokkal találkoztam a verseny alatt. A zsűrizés kedden zárult le, és neveztek jó és kevésbé jó alkalmazások is. Összesen 31 nevező alkalmazás volt (ebből 2 Windows Phone-os), ezekről egy gyors áttekintés következik.

NoTimeToW8.jpg

Játékok

Tower - A Tower egy egyszerű ügyességi játék Bikki Zsolt jóvoltából. A feladat a különböző csapdákkal felszerelt tornyok tetejére eljutni, hogy megszerezzük az ottani kincset - amelynek persze semmilyen jelentősége nincs játéktechnikai szempontból. Bikki Zsolt több játékot is beadott, a Tower talán a legjobb ezek közül. Ennek ellenére ezen is érződik, ami a többin: gyenge grafikával rendelkező, az alapvető játékfunkción kívül mindent nélkülöző tucatjáték.

Bombing - Ismét egy játék Bikki Zsolt jóvoltából. Ez egy egyszerű, egygombos játék, ahol a feladat, hogy az egyre alacsonyabban elhaladó repülőből a megfelelő pillanatban dobjuk ki a bombát. Persze nincs UI és a győzelem sem okozhat különösebben örömet a három pályával rendelkező játékban.

Rum Run - Igen, az eredetileg Windows Phone-ra készült, magyar készítésű sikerjáték is megjelent Windows 8-ra, és a versenyre is nevezett. Az ehhez hasonló alkalmazások persze megnehezítették a zsűri feladatát, hiszen egy profi, befutott alkalmazást kellett szembe állítani rengeteg egyéni fejlesztésű alkalmazással.

ST - Bikki Zsolt alkalmazása ismét, amelyet senkinek se tudok ajánlani, mivel a doboztoogatós, játékélményre jónak ígérkező, de ismét gyenge grafikájú játék alig 10 másodperc alatt fagyasztotta le az összes tesztkészülékemet, véglegesen megölve mind az asztalt, mind az RT-s részt.

Great Wall - Remélem senkit nem lep meg, hogy ismét egy Bikki Zsolt féle tucatalkalmazás következik. A játékban egy vízszintes pályán kell végigmenni, ahol adott távolságra csapdák vannak elhelyezve, illetve jobbról és balról is kőgolyók és dartsok repülnek felénk. A bal felső sarokban pedig százalékosan látható, hogy a pálya mekkora részét tettük már meg.

Csontváz-puzzle - Ez az alkalmazás ugyan a játék kategóriába került, de én sokkal inkább az oktatási alkalmazások közé sorolnám. A tipikus állatkerti oktató alkalmazásban a feladat a csontok megfelelő helyének közelébe (hangsúlyozom, csak a közelébe) húzni, majd azok maguktól a helyükre forognak. Közben a bal felső részen megtudhatjuk az adott csontszerkezet - illetve magasabb nehézségen csont - nevét.

BoxR - Egy egyszerű, régimódi játék, ahol a cél, hogy minél több négyzetet szerezzünk meg. Aki az utolsó vonalat adja hozzá egy négyzethez, azé lesz a négyzet, így egy egyszerű, de annál komolyabb stratégiát igénylő játékról van szó. Sajnos az alkalmazásban csupán online játék van, így játékosok hiányában elég nehéz tesztelni azt.

MindHunt - Egyszerű memóriajáték, remek, állítható grafikával, állítható táblamérettel, különböző játékmódokkal. Az elgondolás nem túl egyedi, ám annál élvezetesebb a játék.

Standard Hangman - Egy sima akasztófa alkalmazás, jól megtervezett kezelőfelülettel, statisztikákkal, megcsinálható kihívásokkal, különböző nehézségű szavakkal. Sajnos online funkcionalitás nincs benne, de még így is kiemelkedő alkalmazás.

Egészség

iKórlap - Ez egy kifejezetten orvosi célú alkalmazás, így a többség nem is tudja használni, és a zsűrinek is külön kellett kódokat kérni a használathoz. Ez gyakorlatilag egy online kórlap, amely több, különböző online rendszerből képes lekérni a betegek adatait TAJ szám alapján. Ez már sok kórházban be van vezetve, így az orvosok bárhol, bármikor megtekinthetik betegeik kórtörténetét. Az alkalmazás egyetlen szépséghibája, hogy a lekérések nagyon lassúak.

Szakácskönyv - Egy szakácskönyv alkalmazás rengeteg előre eltárolt recepttel illetve online adatbázissal is ellátva.

Oktatás

MBTI személyiségteszt - Az ITT található online személyiségteszt Windows 8-as verziója. Minden megtalálható benne, ami egy teszthez kell, viszont akadnak küllembeli problémák.

Gombák - Egy egyszerű gomba adatbázis a gombák jellegzetességéeiről, tulajdonságairól. Sajnos csak a legismertebb gombák találhatók meg benne (összesen 24), és ez elég kis használhatóságot eredményez. A gombák leírása természetesen a Wikipédiáról lett másolva.

timeTableTile - Ez az alkalmazás, ha minden igaz, egy csempésített napirend összeállítsára való, de sajnos induláskor összeomlik (többszöri újratelepítés után is).

Szórakozás

QRHacker - Nagyon hasznos alkalmazás, amelyjel egy webcímet, névjegyet vagy esetleg szövegettartalmazó QR kódot tudunk testre szabni a közepére illesztett képpel, illetve a négyzetek átszínezésével.

Book and Walk e-könyv olvasó - Könyvolvasó alkalmazás, rengeteg letölthető, megvásárolható könyvvel, viszont működésbeli hibákkal.

Audiobooks 8 - Nehezen kritizálható alkalmazás, mivel céljának megfelel. Rengeteg ingyenes hangoskönyv található meg benne, amelyek fejezetenként letölthetőek, meghallgathatók, illetve a félbehagyott könyvek automatikusan ott folytatódnak, ahol abbahagytuk őket.

Global Soccer - Egy hírgyűjtő alkalmazás foci rajongóknak. Futball sztárok, meccsek, videók, történelmi érdekességek egy alkalmazásban.

Sound Pad - A Sound Pad alkalmazás 16 hangfájllal érkezik, amellyek gombnyomásra lejátszhatók, illetve a hangerejük állítható, így gyorsan lehet egyszerű zenét összeállítani. A hangfájlok cserélhetők, így a nekünk megfelelő hangszereket válogathatjuk össze. Számomra egyedül a használhatósága kétséges.

Üzlet

CurrencyRateB - Egy nagyon egyszerű MNB valutaérték alkalmazás, amely hónapokra visszamenőleg képes megjeleníteni a valuták árait. Sajnos a konkurrens alkalmazások, mint a Praktikus valuták konvertere, messze túlmúlják az alkalamzást.

CurrencyRateBWP - Az előző alkalmazás Windows Phone 8-as verziója, amelyet készülék hijján nem tudtam tesztelni. Azonban, ha a képességei odáig terjednek, mint a Windows 8-as verzióé, akkor az közel se elég a piacon található többi alkalmazáshoz képest.

Sticky Ideas - Ez egy érdekes elgondolásból született alkalmazás, amelyben leginkább a látványosan csempézett, ronda háttér zavar. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ötleteinket cetlikre írva rendszerezzük és rajzoljunk közéjük, így egész táblákat kímélhetünk meg.

Vatera EasyShop - Hivatalos Vatera alkalmazás, amelyben vásárolhatunk, figyelhetjük hirdetéseink, keresgélhetünk a Vatera adatbázisában, kommentelhetünk - szóval gyakorlatilag bármit, amit az eredeti oldalon.

Egyéb

Stopwatch - Ez a másik beküldött Windows Phone alkalmazás. Egy stopperóráról van szó, célfotóval, digitális és hagyományos órával.

To My Phone - Még egy reménytelen próbálkozás, amely a Windows Phone belső, negyedórás korlátozása miatt nem működhet jól. Célja, hogy a Windows 8-as Kapcsolatoknál található hívás gomb az adott telefonszámot elküldje a párosított Windows Phone készülékünknek. Ez persze csak a következő intervallumkor fog megérkezni ha az app a háttérben fut, és ez sajnos nem túl rövid idő.

STfull - Az ST teljes verziója. Gerinctelen dolognak tartom egy alkalmazás teljes és demo verzióját külön nevezni egy versenyre, főleg, ha a játék alapvetően működésképtelen...

GUTools - Segédalkalmazás a GlobalUnited böngészős futballmenedzser játékhoz. Szép design, sok funkció társul hozzá.

Időjárás mindenkinek - Ismét az az eset, amikor a profi, Műszaki Egyetem forrásait felhasználó alkalmazás kerül szembe az egyénileg készült alkalmazásokkal. Egyébként ez egy nagyon jó időjárási alkalmazás, amiben nehéz hibát találni, és el van látva még hangos időjárás-jelentéssel is.

devPortal - A devPortal versenyt hirdet, amelyre a devPortal alkalmazása nevez... Ráadásul az elérhető blogok listájában nem szerepel a WinMagazin, és Windows Phone 8 néven pedig nem működik, ezt reméljük gyorsan meg lehet oldani. Az app egyébként egy z egyben ugyan olyan, mint a TechnetKlubbé.

TechnetKlub - Ugyan az a design, mint amit a devPortal is felmutat - profi munka, amivel nehéz szembe állni; teljesíti a Modern UI minden létező elvárását és a funkcionalitás is teljesen rendben van.

Ultimate Sudoku Solver - Ez egy igen egyszerű alkalmazás, amelynek egyetlen célja van - megoldani a beütött Sudoku rejtvényt. Ez lehet különböző méretű, formájú és tipusú, az alkalmazás szinte minden félét meg tud oldani. Sajnos a vezetőrács kimaradt az alkalmazásból, így nehéz megtalálni a megfelelő helyet.

Nos, ezek lennének a nevezők. Ezeket a következő szempontok szerint kellet értékelni otthonról, mivel végül nem szerveztek nagyobb eseményt a versenyhez:

  • 50 pont a dizájnra, azaz mennyire néz ki jól az alkalmazás, mennyire követi a Moder UI irányvonalait
  • 50 pont az ötletességre, relevanciára, hasznosságra.
  • 50 pont a kivitelezésre - minden a helyén van-e, minden úgy működik-e, ahogy kell.

A győztes alkalmazások listája már eldőlt, de sajnos még mi sem ismerjük őket, és a devPortal-on sem lettek feltűntetve. Amint megtudjuk, értesítünk titeket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr105296218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása