WinMagazin

  • A Burton és a GoPro a Nokia képalkotási technológiájának adottságait felhasználva exkluzív élményeket kínálnak
  • A különleges, Nokia Lumia készülékek számára készült Foursquare applikáció a beépített hang és a kiterjesztett valóság technológiáit alkalmazza
  • A WhatsApp alkalmazás a kapcsolattartást könnyíti meg a Nokia Asha dual SIM készülékcsaláddal
  • Korszerűsített Foursquare és Line alkalmazások váltak elérhetővé Nokia Asha okostelefonokra
  • Különleges Tumblr élmény a Windows Phone 8 operációs rendszerre fejlesztve
  • A JobLens alkalmazás kiterjesztett valóságot használ, így forradalmasítja az álláskeresést

Nokia-logo_220.jpgA Nokia a Mobile World Congress első napján egy sor új applikációt jelentett be a Nokia Lumia és Nokia Asha készülékeire, melyek közül sok él az egyedi platform és készülék nyújtotta lehetőségekkel a jobb felhasználói élmény érdekében.

A további innováció elősegítése érdekében, a Nokia meghirdette az Asha Developer Competition elnevezésű versenyt, így buzdítva a fejlesztőket kiváló minőségű alkalmazások megalkotására Nokia Asha Touch okostelefonokra. A verseny a világ összes mobilfejlesztőjét várja és a következő négy kategóriában nyertes applikációkat pénzjutalommal és a Nokia által támogatott promócióval díjazzák: zene és szórakozás, játékok, használhatóság és termelékenység valamint hírek és információ. Az új alkalmazásokat kreativitás, felhasználói élmény és piaci potenciál alapján bírálják el.

„A minőség a fejlesztőkkel való együttműködési stratégiánk alapja. Azáltal, hogy hozzáférhetővé tesszük fő technológiai megoldásainkat a helymeghatározás, a zene és a képalkotás területén, hozzásegítjük a fejlesztőket, hogy a legjobbat hozzák ki magukból a Nokia számára. A minőségi és személyre szabott alkalmazások növelik a felhasználói elkötelezettséget, ez pedig az ökoszisztéma sikerének kulcsa” – mondta Marco Argenti, a Nokia Developer Experiences alelnöke.

A képalkotási innováció előnyei a gyakorlatban

A GoPro Windows Phone 8 alkalmazás lehetővé teszi az extrém sport szerelmesei számára, hogy Nokia Lumia 920 készülékeiket Wi-Fi hálózaton keresztül a GoPro HERO2 és HERO3 kamerákhoz csatlakoztassák. A felhasználók így élő előnézeti képet kapnak, melynek segítségével videofelvételt és fényképet készíthetnek, hozzáférhetnek és megváltoztathatják a kamera beállításokat vagy visszanézhetik a legutóbb készült felvételeket, fotókat. A Nokia különleges kép a képben (PIP) funkciója lehetővé teszi, hogy a Nokia Lumia kameraképe a GoPro kamera élő képére vetüljön, így a felhasználók a Nokia iparágvezető kameratechnológiáját használva készíthetnek felvételt.

„Mindennek, amit a GoPro csinál, az első osztályú képminőség a lelke. A Nokia kategóriájában legjobb kameratechnológiájának és a Windows Phone 8 platform kombinációjának köszönhetően felhasználóink többet hozhatnak ki HERO3 és HERO2 kameráikból. Ez az egyik ok, amiért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy új tulajdonságokkal ruházzuk fel Windows Phone 8 applikációnkat” – mondta Justin Wilkenfeld a GoPro Lifestyle Marketing igazgatója. A GoPro Windows Phone 8 tavasztól lesz elérhető a Microsoft Windows Phone Store-ból.

A Burton alkalmazás a snowboardosok „legjobb barátja” lehet. Egy olyan Burton Sequencer kameralencsével rendelkezik, amely kihasználja a Nokia képalkotási technológiája nyújtotta lehetőségeket, és egy képbe sűríti a Nokia Lumia kamerája által készített akciófotók sorozatát. A Burton Forecast a kedvelt síterepek aktuális hóhelyzetéről és időjárásáról tájékoztat. A hamarosan megjelenő kiterjesztett valóságra épülő Burton Friends segít megtalálni a barátokat a sípályán. Az alkalmazás a Burton Tune up programmal is rendelkezik, mely a Nokia Music API-ját használva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Burton legjobb, folyamatosan frissülő lejátszási listáit az applikáción keresztül hallgathassák.

„A Nokiával való együttműködésünknek köszönhetően vásárlóink az egész világon továbbra is a lehető legjobb felhasználói élményt kapják bármely mobil platformon. Elkötelezettek vagyunk, hogy a Burton felhasználókat a legjobb helymeghatározási adatokkal, szórakozási lehetőségekkel és információkkal lássuk el. A Nokia alkalmazások lehetőségei világszínvonalúak, és ez nyilvánvaló válik a Burton applikáció innovatív tulajdonságain keresztül” – fogalmazott Nick Sargent, a Strategic Alliences at Burton globális igazgatója.

A legújabb kiterjesztett valóság, helymeghatározó, NFC és app-to-app funkciók

A Nokia és a Foursquare két Windows Phone Foursquare alkalmazás létrehozásán dolgozott együtt. A piacon első és minden Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléken elérhető verzió olyan új lehetőségeket nyújt, mint a hangvezérlés, mely hangutasítások használatával lehetővé teszi a felhasználóknak a közelben lévő helyek felkutatását. Az alkalmazás NFC-kompatibilis lesz a tartalommegosztás, az ismerős-felkérések és a bejelentkezések megkönnyítése érdekében. Az applikáció kiegészítve a Nokia Térképekkel tökéletes app-to-app felhasználói élményét nyújt.

A Nokia egyúttal piacra dobja a Foursquare egy másik verzióját kizárólag a Nokia Lumia készülékekre. Ez a változat magában foglalja a minden Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékre elérhető verzió tulajdonságait és kiterjesztett valósággal is gazdagodik, így fokozza a felfedezés élményét a Nokia Lumia kameralencséken keresztül.

A Foursquare tervezi, hogy korszerű alkalmazásélményt nyújt a Nokia Asha okostelefonok tulajdonosai számára is. „A Foursquare értékes partnerének tekinti a Nokiát. A Nokia mobilplatform szaktudása, széles fogyasztói és disztribúciós elérése és a velünk folytatott munka iránti elkötelezettsége nagyszerű felhasználói élményt tesz lehetővé a Foursquare közösség számára. Alig várjuk, hogy a Windows Phone 8 és Asha alkalmazások 2013 első negyedévének végén és második negyedévének elején megjelenjenek” - mondta Dennis Crowley, a Foursquare ügyvezető igazgatója és társalapítója.

A várva várt hivatalos Tumblr Windows Phone 8 applikáció hamarosan elérhetővé válik a Windows Phone és a Nokia Lumia tuljadonosai számára. A Tumblr alkalmazással lehetővé válik szövegek, képek, videók, audiotartalmak, linkek, idézetek és beszélgetések posztolása akár utazás közben is, így a felhasználók zökkenőmentesen követhetik majd a Tumblr bejegyzéseket. További funkciók közé tartozik a Windows Phone integrált hangvezérlés és az élőcsempék használata, melyek segítségével közvetlenül megjeleníthető a Tumblr Dashboard.

„Izgatottak vagyunk, hogy szerte a világon felhasználók milliói számára tehetjük elérhetővé a Tumblr-t Windows Phone platformon. A Windows Phone operációs rendszer újabb és gyors növekedést rejt magában, valamint lehetőséget teremt közösségünk tagjai számára, hogy megalkossák és megosszák a világgal, amit csak szeretnének” – mondta Derek Gottfried, a Tumblr Product alelnöke.

A JobLens applikáció összekapcsolja a fizikai világot a közösségi hálózatokkal, így forradalmasítja az álláskeresés folyamatát. Az alkalmazás egyesíti a kamerafunkciókat a kiterjesztett valósággal és a Nokia Térképekkel, melynek köszönhetően létrejön a ’Jobs Near Me’ funkció, mely a felhasználó földrajzi helyzete alapján mutatja meg az irodaépületekben és intézményekben újonnan meghirdetett álláslehetőségeket. A ’Get You There’ navigációval a felhasználó könnyen odatalál az állásinterjú helyszínére, az Indeed pedig, az álláskeresés területén a világ legátfogóbb keresőmotorja, segít munkát találni. A szabadalmaztatás alatt álló technológiát felvonultató JobLens olyan közösségi oldalak forrásaira támaszkodva, mint a LinkedIn, személyessé teszi az álláskeresést, és szabadalmaztatott algoritmusokat használ, hogy ajánlatokat szerezzen és geotaggelje az álláslistákat. A felhasználók ellenőrizhetik a fizetési kínálatot a Salary.com adatai segítségével, valamint a környék demográfiai jellemzőit a Zillow portálnak köszönhetően. Az alkalmazás a felhasználó profilja és keresési előzményei alapján rendszeresen értesít az ajánlott állásokról. Az applikáció állás szerinti élőcsempék kezdőképernyőre való kitűzését, állásajánlatok ismerősökkel történő megosztását, valamint önéletrajzok SkyDrive-on való tárolását teszi lehetővé.

Jobb közösségi élmény

A WhatsApp alkalmazás – melyet eddig csak az egy SIM-es Nokia Asha okostelefonok támogattak – hamarosan a dual SIM-es Asha készülékekre is elérhető lesz, és olyan új funkciókat kínál majd, melyek szorosan kapcsolódnak a platformhoz. A WhatsApp továbbra is folytatja fejlesztését a Windows Phone 8 operációs rendszerre, melynek célja új funkciók és új felhasználói élményt biztosítása.

„A Nokia évek óta fontos partner a WhatsApp számára. A Nokia Asha dual SIM-es okostelefonokon is elérhetővé tesszük a WhatsApp alkalmazást 2013 második negyedévében, amellett, hogy felhasználjuk a Windows Phone 8 operációs rendszert futtató Nokia Lumia készülékek sikerét, célunk továbbra is biztosítani felhasználóink számára az egész világon a zökkenőmentes kommunikációt azokkal az emberekkel, akik számukra a legfontosabbak. Alig várjuk a Nokiával közös nagyszerű dolgokat” – mondta Neeraj Arora, a WhatsApp Inc. Business Development alelnöke.

A Line egy üzenetküldő okostelefon-alkalmazás, mely szerethető címke figuráiról ismert. Első Asha készülékekre tervezett applikációja alkalmából a Line amellett, hogy privát és csoportos beszélgetést is lehetővé tesz, alapértelmezett karaktereinek négy változatát – Moon, Cony, Brown és James - mutatja be.

„Megtiszteltetés együtt dolgozni egy olyan világpiaci szereplővel, mint a Nokia. Az Asha okostelefonokhoz kapcsolódó együttműködés lehetősége fontos a Line szolgáltatás ismertségének növelése szempontjából, és több új nemzetközi felhasználót is vonz. Miután 2013 márciusában nyilvánosan hozzáférhetővé tesszük a Line szolgáltatást, alig várjuk, hogy a Nokiával dolgozhassunk együtt és az Asha okostelefonok tulajdonosai számára a jövőben még több szolgáltatást nyújtsunk” – mondta Morikawa Akira, az NHN Japan ügyvezető igazgatója.

Forrás: Nokia Sajtóközlemény, 2013. február 27.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr435109492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása