WinMagazin

A Microsoft eddig sem arról volt ismert, hogy egy kis standocskán rendezkedik be a barcelonai Mobile World Congress-en, ám most egy egész épületet foglaltak le, ahol majd megtartják azt a keynote-jukat, amin láthatóan valaminek a bejelentésére készülnek. Természetesen azonnal beindult a találgatás, hogy mi lesz az, mert egyáltalán nem mindegy, hogy csak valami faceliftet kap a Windows Phone, vagy valami igazán ütős következik.

wp8update.jpg
Something is rotten in the state of Denmark

A történet elég messzire nyúlik vissza. A Microsofttól még november végén szivárgott ki, hogy 2013 első negyedévében ki fognak jönni egy Apollo+ fedőnevű nagyobb frissítéssel, ami a hibajavításokon felül új funkciókat is hoz majd, és amit várhatóan mikor és hol jelent be a Microsoft? Ördögötök van, pont Barcelonában, pont a  Mobile World Congress 2013-on. Azóta, mint tudjuk, kijött a Portico, ami leginkább hibajavításokat és pár apróságot tartalmazott. Itt van tehát az ideje, hogy jöjjön ez a bizonyos Apollo+, és elhozza a Windows Phone 8 tulajdonosoknak – a mit is?

Nos, az akkori pletykák leginkább három funkcióról szóltak. Az egyik a VPN, aminek a kimaradása az egyik meglepetés volt, hiszen a Microsoft maga is kínál kiszolgáló oldali VPN megoldásokat, illetve egyik nagy célcsoportja a Windows Phone 8-cal éppen a vállalati használók voltak, akiknek a VPN sok esetben munkaeszköz. Olyannyira, hogy egyes cégeknél a munkatársak VPN nélkül nem férhetnek hozzá a vállalati intranet szolgáltatásokhoz. A következő a folyamatos WiFi kapcsolat, amiről maga Joe Belfiore pöttyintette el, hogy készülnek vele. Az utolsó pedig az az értesítési központ, amely vasárnapig tartó szavazásunkon (tessék még szavazni!) jelenleg toronymagasan vezeti az igénylistát. A válaszadóknak eddig majdnem 57 százaléka adta meg a három lehetséges válasz közül egyikként, mint a legfontosabb hiányzó funkciót.

something (Custom).png
Silence! I Keel YOU!

Nagyjából egy hete a Deviantart nevű népszerű grafikai oldal IWSFOD-D álnevű olvasója közzétette a fenti képet azzal a kiegészítéssel, hogy Redmondban járt, és van valami, amit nem árulhat el, és ha találgatnak, nem erősíti meg. Ez nem túlzottan sok, azonban van pár érdekes apróság, ami túlzottan egy irányba mutat.

Először is ez a bizonyos IWSFOD-D valódi nevén Scotty Le, és nagyon úgy tűnik, hogy azonos az XDA Strike_Eagle néven futó felhasználóval, aki teljesen véletlenül a Nokiának dolgozik, és szintén a sors kifürkészhetetlen akarata révén, pont az egyik WP8-as projectben. Márpedig ha valaki, hát egy ilyen személy valóban elmehetett Redmondba, és hozzájuthatott bizalmas információkhoz.

Ugyanakkor a képen szereplő lapkákat összefűzi valami, és igen, az hogy jellemzően olyanok, amelyekhez értesítések érkeznek. Ami arra az értesítési központra utal, amiről a Microsoft a WP8 bejelentése után pár nappal elismerte, hogy szerették volna azzal kihozni az új rendszert, ám kifutottak az időből. De ami még fontosabb, ha jobban megnézzük az ominózus kép jobb szélét az Xbox lapka mellett, ott látunk valamit, ami úgy kezdődik, hogy not. Maga Jaxbot hívta fel rá a figyelmet, hogy ha mellé tesszük az ő – a Windows Phone Áruházból váratlanul (na, miért is?) eltávolított –  értesítési központjának a képernyőképét, akkor már célba is értünk.

Notif2.png
Megcsíptük, Oszi?

Persze lehet, hogy ez csak egy előrehozott áprilisi tréfa, de bízzunk benne, hogy Scotty Le barátunk nem nézte be ennyire a dátumot, és a WPCentralnál sem bonyolították túl az összeesküvéselméletet. Sok felhasználóját tenné boldoggá ezzel a feature-rel a Microsoft.

Update: Néhány órája frissítette a hírt a WPCentral, és az szerint az előrehozott áprilisi tréfa verzió lenne az igaz. Scotty Le ezek szerint mégsem dolgozik a Nokiának, és nem lesz itt semmiféle értesítési központ bejelentve. Szerkesztőségünk már csak egy kávét kér, és várja a következő felvonást.

Forrás és illusztrációk: WPCentral

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr445064945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása