WinMagazin

Szent Miklós napján elhatároztuk, hogy a gizmodo ausztráliához hasonlóan mi is megkérdezzük a Windows Magazin olvasóit, hogy szerintük melyik készülék az 2012-es év telefonja. A szavazataitokat egészen vasárnap este 20:00-ig gyűjtöttük és vártuk (GMT+1:00 időzóna szerint), így itt az ideje az eredmény hirdetésnek.

Előre leszögezem, nem vártam nagy meglepetést. Ez itt a Winmagazin - vagy miaszösz, írd és mondd az olvasótáborban alapvetően a Windows Phone-t preferáló felhasználók lesznek többségben - nagy meglepetésre, mi is a Nokia Lumia 920 elsöprő győzelmét jósoltuk, szorosan mögötte a HTC gyártósorairól lekerülő 8X-szel. 

Érdemes megjegyezni, hogy a korrekt szavazás érdekében ABC sorrendben tüntettük fel a készülékeket. Természetesen a szavazás nem reprezentatív, ezért megkérünk mindenkit, hogy ne szólogasson be kommentben, hogy „ha az éves Debian kernelt forgató szakkonferencián kérdeztem volna meg a megjelent szandálbazoknis közönséget, akkor más lenne a végeredmény”! Tudjuk, és értjük, köszönjük. 

Az így kialakult verseny eléggé szoros véget ért, nem is húznám az időt tovább, jöjjenek inkább a számok.diagramm.png

Az utolsó helyen – igen, jól látjátok – az üres szavazatok végeztek. Sajnos elkövettük azt a roppant amatőr hibát (jelen esetben egyes szám első személy inkább helytálló), hogy egy Google formot hívtunk segítségül a szavazás lezavarásához. Hát sikerült is találni 18 okoskát, aki csak a vote gombot nyomkodta, de azt hogy mire is szavazna, már nem kattintotta be ... 

Alig három szavazattal kapott többet a Nokia 808 PureView, ezzel is bizonyítva a tézist, hogy hiába gyártasz zseniális készüléket, ha az nem „trendi”, kenheted a hajadra. 

Nagy meglepetésemre a Samsung Galaxy Note II csak 41 voksot kapott. Úgy látszik, hogy a tepsi életérzésnek is vannak határai, egyszerűen az 5" és afölötti készülékek már kezelhetetlenül nagyok - és ezt is tükröz(het)i a Galaxy Note II gyengélkedése is. 

Az utolsó helyezettek képzeletbeli dobogójának tetején a HTC 8x trónol (ez kb. olyan, mint amikor az amerikai és szovjet sportolók egymásnak feszülnek, és a Правда (Pravda) lehozza, hogy a dicsőséges szovjet csapat, az előkelő ezüst érmet szerezte meg, míg a hanyatló nyugat ópiumán élő amerikaiak csak az utolsó előttiek lettek), a maga 56 szavazatával, de nem teljesített sokkal jobban az androidos zászlóshajó One X sem, sajnos 61 voksnál többet várnánk attól a készüléktől, aminek meg kellett volna állítani a HTC mélyrepülését.. 

A 2012-ben a harmadik számú okostelefon gyártóvá előlépő Sonyt az XPeria S modell képviselte, a csodálatos formatervet szívesen látnám WP alapokon is (az megint egy más kérdés, hogy az XBOX vs. Playstation harc nem segíti elő egy Sony által gyártott Windows Phone mobil megjelenését). 68 voks az 1037-ből, ez közelít a 7% felé, de így is érdemtelenül alacsonynak mondható.

Az éppen megjelent Galaxy Nexus 4 állhatna fel a dobogó legalsó fokára, ha nem lenne az iPhone 5. De így is 95 szavazatot kapott, szép eredmény egy olyan készüléktől, amit nem tol egyetlen gyártó marketingcsapata sem. Az megint egy másik kérdés, hogy nem véletlen a népszerűsége, a Google nem a készüléken, hanem a megjelenő hirdetéseken, és a megvásárolt alkalmazásokon akar keresni – meg is látszik az árazáson. 

Sokan talán az Apple új készülékét várták a dobogó legfelső fokára, de az ötös még az Apple rajongók szerint sem lett akkora durranás, ami a trón tetejére emelné. Szép is, jó is, de valahogy nem volt elég innovatív a sorrendben hatodik almás iPhone. Ennek ellenére simán hozta a kötelezőt, bronz érem félgőzzel, 147 voks, majdnem az összes szavazat 15%-a. 

És nincs is más hátra, mint bejelenteni az első két helyezettet, dobpergéééééés ... az előkelő második helyet a – hosszú ideig szoros versenyben vezető – Samsung Galaxy SIII érdemelte ki. A trendeknek megfelelően hatalmas, a Samsung szinte minden elérhető alkatrészből a piac legdurvábbját dörrentette a Galaxy SIII név alá. Több mint fél éve megjelent, de még mindig az egyik legjobban fogyó készülék, és az idei év abszolút győztese, ha csak az eladási adatokat nézzük. 

szavazas_diagramm_640p.png

De - éles elméjű medvebocsok már kitalálhatták -, hogy az év telefonja a Winmagazin nem reprezentatív felmérésén a Nokia Lumia 920 bizonyult. 

Éljen, tüzijáték, vastaps, és társai. Gratulálunk a győztesnek, és örülnénk neki ha tényleg kirángatná a vergődő Nokiát a nehéz helyzetéből, mert ők maradtak meg nekünk, mint az egyetlen jelentős európai gyártó - akik nem mellesleg több száz magyar munkahelyet is teremttek. 

Úgy érzem a szavazás lezárásaként az a fair, ha megjegyzem, hogy a Lumia győzelmét elsősorban annak köszönheti, hogy nem volt végig címlapos a szavazásra buzdító cikk.

Az 1037 szavazat jelentősebb része (kb. 2/3-a) ugyanis ekkor esett be, és ha csak ezeket a szavazatokat nézzük, akkor a Samsung Galaxy SIII nyerte volna a párharcot. De nem annyival, mint amire a kedves olvasó - ti gondoltok (kb. 30%-al szerzett itt több szavazatot a Samsung, mint a Lumia). 

Úgy tűnik hatott a Nokia mindent egy lapra felteszünk taktikája, plusz az (MS) dollár milliókkal támogatott marketing kampány. A Lumia 920 talán tényleg képes lesz visszaállítani a Nokia megtépázott és számtalanszor sárba tiport nevét. 

Akárhogy is lesz, mi drukkolunk nekik. 
6835.700-nokia-lumia-820-color-range.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr94956574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása