WinMagazin

A Nokia harmadik és egyben legmegfizethetőbb árú Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléke fiatalos vonzerejével csábít

A Nokia bemutatta legmegfizethetőbb árú, sorban a harmadik, Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékét. A zászlóshajónak számító Nokia Lumia 920 és a középkategóriás Nokia Lumia 820 készülékek mellé most érkező Nokia Lumia 620 okostelefon fiatalos vonzerejéről többek között az új dizájn gondoskodik.

A Nokia Lumia 620 feltűnően színes megjelenéssel és különleges textúrával büszkélkedhet. A készülék polikarbonát hátlapját egy különleges eljárással úgy alakították ki, hogy annak alapszínére egy második áttetsző színréteget vittek fel ezzel elegyítve az egyes színeket, így a hátlap feltűnő, kétszínű hatást kelt. A kétszínű cserélhető hátlap hétféle színváltozata között mindenki megtalálja a stílusához leginkább illő variációt.

„Folytatjuk stratégiánk megvalósítását, hogy minél több új felhasználót és piacot hódítsunk meg – fogalmazott Jo Harlow, a Nokia Smart Devices ügyvezető alelnöke. – Az innovatív dizájnnak, a legújabb Windows Phone 8 szoftvernek, valamint a Nokia olyan saját fejlesztéseinek köszönhetően, mint a Nokia Lencsék, a Nokia Térképek vagy a Nokia Music, a Nokia Lumia 620 készülék egy valóban versenyképes okostelefon, megfizethető áron”.

Nokia_Lumia_620.jpgA Nokia Lumia 620 készülék számos, a Nokia Lumia 920 és a Nokia Lumia 820 okostelefonokból jól ismert tulajdonsággal rendelkezik, így például 5 megapixeles fő- és VGA előlapi kameráját ugyanolyan egyedülálló kameralencsével szerelték fel. A Cinemagraph alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyszerű animációkat adjunk fényképeinkhez, míg a Smart Shoot több fotót felhasználva készíti el a tökéletes képet, miközben a felesleges tárgyakat is eltűnteti a fényképről.

A Nokia Lumia 620 hozzáférést biztosít a világ legjobb térképes és helymeghatározó szolgáltatásaihoz, azaz a Nokia Térképek, a Nokia Autóval, a Nokia Közlekedés, valamint a különleges Nokia Városnéző alkalmazásokhoz. A Nokia Városnéző applikáció a kamera keresőjét használva, az épületeken jelenít meg információt a környékről.

A zeneszámok közti egyszerű böngészés jegyében a Nokia Music1  határtalan zenei élményt kínál reklámok, regisztráció és előfizetés nélkül, lehetővé téve a letöltött zeneszámok offline-módú hallgatását is.

A Nokia Lumia 620 okostelefont az NFC támogatásnak köszönhetően egyszerűen párosíthatjuk olyan NFC-képes eszközökkel, mint a JBL PlayUp hordozható hangfal. A nyílt és biztonságos NFC kapcsolat egyúttal lehetővé teszi, hogy tartalmakat osszunk meg és fogadjunk kompatibilis eszközök csatlakoztatásával, vagy biztonságos fizetési tranzakciókat bonyolítsunk le a Windows Phone 8 rendszer Pénztárca alkalmazásával.

A Windows Phone 8 operációs rendszert futtató Nokia Lumia 620 egy sokkal személyesebb okostelefon-élményt nyújt. A változtatható élő csempék a kezdőképernyőre tűzve informálják a Nokia Lumia 620 készülék tulajdonosát az újdonságokról. A Kapcsolatok (People Hub) alkalmazás több névjegyzékből és közösségi oldalról gyűjti egy helyre a felhasználó adatait, kapcsolatait, megkönnyítve ezzel a barátokkal való kapcsolattartást és az ismerősök csoportosítását, vagy az úgynevezett privát szobák létrehozását, ahol a felhasználó csak az oda meghívott ismerőseivel oszthat meg különböző tartalmakat. Az „Én Csempe” (Me Tile) segítségével a felhasználó megoszthatja, hol tartózkodik éppen, vagy mi jár a fejében, beállíthatja csevegési állapotát és ellenőrizheti a vele kapcsolatos újdonságokat akár a Facebook-on, LinkedIn-en vagy a Twitter-en. A Windows Phone 8 operációs rendszer tartalmazza a Microsoft Office csomagot, az Xbox Live szolgáltatást, egy 7GB-os, ingyenes SkyDrive felhőalapú tárhelyet, és biztonságosabb, gyorsabb internetezést tesz lehetővé az Internet Explorer 10 böngészővel.

Mindezeket a képességeket és funkciókat a Qualcomm Snapdragon™ S4 Plus processzorok biztosítják.

„A felhasználók élvezettel hódolhatnak mobil szenvedélyüknek, ha olyan készüléket választanak, amely Qualcomm Snapdragon processzorral rendelkezik” – mondta Enrico Salvatori, a Qualcomm Europe elnöke. – A Snapdragon S4 Plus processzor a Nokia Lumia 620 készülék szíve, mely egyszerre több feladat egyidejű végrehajtását, HD tartalmak megjelenítését és szuper sebességű megosztást tesz lehetővé”.

A Nokia Lumia 620 készülék lime zöld, narancssárga, fukszia, citromsárga, ciánkék színekben valamint feketében és fehérben lesz elérhető.2  A készülék becsült kiskereskedelmi ára adók és támogatások nélkül 249 dollár lesz. A Nokia Lumia 620 okostelefont 2013 januárjától lehet majd megvásárolni, először Ázsiában, majd Európában és a közel-keleti országokban, később pedig várhatóan világszerte.

Nokia Lumia 620

Operációs rendszer

Windows Phone 8

Kijelző

3,8” TFT WVGA 800x480

ClearBlack

Akkumulátor

1300 mAh

Processzor

Qualcomm Snapdragon™ S4 processzor; 1 Ghz dual-core CPUs

Kamera

Főkamera: 5MP autofókusszal, LED vakuval

Előlapi kamera: VGA

Memória

512MB RAM

8GB háttértár (Micro SD bővíthetőség 64GB-ig)

7GB ingyenes Microsoft SkyDrive tárhely

A Nokiáról

A Nokia a világ egyik vezető távközlési vállalata, termékei az emberek életének szerves részét képezik világszerte. Nap mint nap 1,3 milliárd ember használja Nokia készülékét arra, hogy újabb tapasztalatokat szerezzen, megossza azokat, információhoz jusson vagy egyszerűen, hogy beszéljenek egymással. A Nokia technológiai és design innovációi a vállalatot a világ egyik legelismertebb márkájává tették. További információért látogasson el a http://www.nokia.hu/a-nokiarol oldalra.

Forrás: Nokia Sajtóközlemény, 2012. december 5.

Nokia-logo.jpg

________________

1 A szolgáltatás elérhetősége országonként változó.

2 A színek országonként eltérőek lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr754948811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása