WinMagazin

A Microsoft úgy tünik, folyamatosan csiszolgatja és finomítgatja  a Windows Phone Store élményt. Hamarosan megjelennek a legújabb frissítések hozzá, amelyek némi módosulást jelentenek a megjelenésben, pár változást a motorháztető alatt, valamint egy rakás újdonságot. Mindezeket azért rakták bele, hogy segítsék a felhasználókat a megfelelő alkalmazás vagy játék kiválasztásában, valamint segítsék a programozókat, hogy észrevehetőbbé tegyék alkotásaikat.

Ha kiváncsiak vagyunk arra, hogy egy játéknak vagy alkalmazásnak van-e Live Tile funkciója, az alkalmazás részletes adatlapja most már  erről is ad információkat. S bár lehet, nem ez a legnagyobb újdonság, de sokan vannak, aki kiváncsiak lennének erre, amikor alkalmazást vásárolnak, ám nem kapnak választ erre annak leírásában.

A motorháztető alatti frissítések azt az algoritmust érintik, amely az alkalmazások listáját készíti el. Ez a lista nem csak abban segíti a felhasználókat, hogy megtalálják a minőségi programokat és játékokat, hanem ösztönzi a fejlesztőket is a minőségi, stabil alkalmazások elkészítésében. A Misrosoft Phone csapata erről ezt mondja:

„Korábban a lista algoritmusa alapvetően a letöltések számát vette alapul.  Most azonban már számos tényezőt tudunk figyelembe venni, hogy meghatározzuk a besorolását, olyanokat, mint  az alkalmazások felhasználói értékelése, milyen gyakran tüzték ki és távolították el a Start képernyőről,  és a teljesítményét, például milyen gyakran omlott össze .”

Az algoritmusnak ez a változtatása az alkalmazások jobb kategorizálását és elérhetőségét fogja biztosítani. A Windows Phore Store frissítése tartalmaz  pár új funkciót, amelyek segítségünkre lehetnek az alkalmazások megtalálásában és abban, hogy eldönthessük, melyik alkalmazás és játék felel meg gyermekünknek.

A Collection is egy új lehetőség, amely minden bizonnyal elnyeri azon felhasználók tetszését, akikek egy megadott témakör alkalmazásai érdekelnek. Minden Store-ban lesz 30 darab Collection, s mindegyikükben 6-20 darab alkalmazás a Collection-höz igazítva. Jelenleg a 19 Windows Phone marketben 450 Collection van, de az a szám folyamatosan bővül.

A Picks for You is egy új, személyre szabható ajánlási rendszer, amely az alapján kínál fel alkalmazásokat és játékokat, hogy mik vannak már a felhasználó készülékére telepítve és miket használnak barátai.

A Windows Phone weboldalán Rendelkezésre áll a My Family szolgáltatás, amely abban segíti a szülőket, hogy eldönthessék, gyermekeik milyen alkalmazásokat vagy játékokat vásárolhassanak meg. A My Family abban is segít, hogy milyen értékeléssel rendelkező játékokat lehessen játszani a Windows Phone 8 készüléken. Az egész valahogy az Xbox Live előfizetéshez tartozó Family Center-re emlékeztet.

Amikor megtaláljuk azt az alkalmazást, amelyre szükségünk van, azt a szintén új Wallet szolgáltatáson keresztül vásárolhatjuk meg, a kibővült fizetési módok pedig tartalmazzák a PayPalt és Bing Rewardot. Igaz, itt korlátozásokba futhatunk attól függően, hogy hol élünk.

A Microsoft azonban nem hagyta figyelmen kivül a Windows Phone 7.5 vásárlási élményét sem. Ott is lesz új algoritmus, amely figyelembe veszi a letöltéseket, az aktuális felhasználói értékeléseket és szokásokat, hogy minél pontosabb képet kapjanak ahhoz, mik is szerepeljenek a Top, a Free és a New szűrőkkel ellátott listákban.

Ezek a törekvések mind arra irányulnak, hogy a felhasználók gyorsabb és hatékonyabb módon jussanak minőségi alkalmazásokkal és játékokhoz. A változások a fejlesztőket is segítik hogy alkalmazásaik és játékaik könnyebben megtalálhatók legyenek az új algoritmusok és az olyan kifinomultabb válogatások által, mint amilyet például a Collections és a Pick for You funkciók kínálnak.

Forrás: WPCentral
Képek: WPCentral

Képek:

   
   
   
   
   
   

 

Szabó Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr594936457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása