WinMagazin

2012-10-29 22:24 swGuru Szólj hozzá!

Végre valahára tehát jönnek a WP8-as telefonok, ennek örömére a Microsoft egy körülbelül egy órás marketing rendezvény tartott egy teremnyi meghívottnak.

A hepajt ki más nyithatta volna meg, mint Joe Belfiore? Emberünk még a szokottnál is lazább volt, ezt örömmel láttam. Az eddigiekhez képest semmi nem lett bő lére eresztve, részben köszönhetően annak, hogy olyan nagy újdonságok már nem lettek felvezetve, persze nem is lehettek. Egy takaros kis összefoglalót kaptunk az eddig is hangsúlyozott funkciókból, és ami magyar szemmel valamelyest szokatlan, ezt a konkurenciával összehasonlítva. A hangsúly a személyességen, az egyediségen, az élményen és a családon volt. Ennek részeként, kerültek Belfiore apróságai a színpadra, és Jessica Alba is a családját hozta fel példának.

A WP8 felülete továbbra is lapkákra fog épülni, lesznek úgynevezett Live Appok, a lock screenre írási lehetőség, ami még személyesebbé teszi majd a készüléket, a példa az az új Facebook App volt, ami a fotóinkat rakhatja ki a lock screenre, de ez csak egy lesz a sok hasonló közül, ugyanis ehhez hasonló funkcióra minden fejlesztőnek lehetősége lesz. Erről érdemes elolvasni rövid ismertetőnket.

 

Lesz új Skype, ami végre folyamatosan működni fog, de ezen túl Belfiore bejelentette azt is, hogy az általuk top 50-nek tartott appok közül 46 lesz az új rendszerhez, ami óriási hiánypótlást jelenthet, amennyiben ezek azok az appok amiket valóban szeretnénk, és ellentétben például a Viberrel és társaival ezek végre tényleg nyújtják is majd azt, amit ígérnek. Angry Birds Star Wars az lesz, ha valakit érdekel. A jövő év lején érkezik a Pandora, és ami a szép benne, hogy az első évben ingyen, reklámok nélkül. A következő eye candy a Data Sense szolgáltatás, ami tervezhetővé teheti a havi adatforgalmat, tehát hasznos feature, viszont induláskor csak a Verizonnál lesz elérhető. Ehhez kapcsolódott az adattömörítéses böngészés, ami elvben 45 százalékkal több tartalom megnézését teszi majd lehetővé, illetve hogy végre a WP8 is képes lesz hotspotról hotspotra vándorolni, ezzel is spórolva az adatforgalmon. Közben a Data Sense figyeli a forgalmat, és ha túl közel kerülünk hozzá, akkor módosítja a telefon viselkedését, hogy kevesebbel is beérje.

 

A Kid's Corner bemutatójánál jött fel a három csemete nagy sikert aratva, de nem túl sok újdonságot nyújtva a telefon szempontjából, majd fellibbent az est sztárvendége Jessica Alba, aki – nincs rá jobb kifejezés – profin tolmácsolta a Microsoft marketin szövegeit. A beszélgetés továbbra is a gyerekek-család-ismerősök tengely mentén mozgott, végleg tudatosítva az esetleg még reménykedőkben, hogy ez valóban egy marketing esemény. Némi átvezetés után bemutatásra került a Rooms (szobák, de majd erre is lesz jobb szó), ami tulajdonképpen felhasználói, helyesebben ismerősökből álló csoportokat jelent, amelyekkel egyedi tartalmakat lehet megosztani. Ezt jobb lett volna kicsit bővebb lére ereszteni, mert bár bíztatóan hangzik, szerintem mindenkit érdekelt volna részletesebben, mondhatnám úgy is, ez így kicsit karcsúra sikeredett. Hasonlóan nem adott túl sokat az új Office sem. Az, hogy hangfelvételeket lehet rögzíteni Office dokumentumban, már nem akkora etwas, mint lett volna pár éve. A SkyDrive-ról is érdemes elolvasni részletesebb összefogalónkat.

A konkrétumok Ballmerre maradtak, és itt azért már voltak érdekességek. A jó öreg Steve is az egyediséget, a személyességet hangsúlyozta, na meg a Windows 8 családot, amihez most társul a Windows phone 8 is. Az egyik kulcsmondat az volt, hogy ha Windows 8 felhasználó vagy, akkor a Windows Phone 8 a legjobb neked, és ezzel akár egyet is lehet érteni.

A készülékeknél az egyes gyártók termékeinek előnyeit hangsúlyozta: a Nokia a brutális hardverrel, a Samsung a vékonysággal és a könnyűséggel, míg a HTC a kiváló hangminőséggel tűnhet ki. A korábban már megszellőztetett Samsung Ativ Odyssey egyelőre fantomképppel szerepelt, de megtudtuk, hogy decemberben jön csak a Verizonnál. Ezek után a három nagy szolgáltató kínálata került sorra, és itt azért bizony voltak arcra borítós számok. A T-Mobile-nál a Lumia 810 99 dollárért elképesztő ajánlat, de a HTC 8X kisebbik verziója is ajándék 149-ért, míg a Verizon 199-ért adja a 8X-et és egészen arcátlan 49 dollárért a Lumia 822-t. Nagy kár, hogy az AT&T árairól sok szó nem esett, de legalább biztos, hogy novemberben az Odyssey kivételével mindegyik meg fog jelenni, tehát elég súlyos dömping várható Windows Phone 8 készülékekből, Európában is már a jövő héttől jönnek ki. A végén még mind a hárman bájcsevegtek egy keveset, majd megszakadt a stream, miután bejelentették, hogy minden jelenlevő kap egy készüléket.

 

Összefoglalásként elmondható, a Microsoft még nem nőtt ki abból a hibájából, hogy szinte csak az amerikai piacra koncentrál, bár most azért a végén elpöttyintettek pár szót arról is, hogy nem csak náluk érkeznek az új készülékek. Aki végignézte az eseményt, egy ízig-vérig amerikai toposzokra felépített marketing eseményt láthatott: az egyén, és a család(ja) volt mindvégig a fókuszban, és egy ízig-vérig amerikai sztárt szerződtettek, aki mi másról, mint a személyes élményről és a családjáról beszélt. Isten és a haza csak azért maradtak ki, mert furcsán mutattak volna egy ilyen bemutatón. Nem véletlen, hogy nálunk egyelőre meglehetős fanyalgás kísérte a bemutatót, ez egész egyszerűen nem nekünk magyaroknak szólt. Erről azért szeretném a véleményeteket olvasni!

Holnap lesz a //buld/ bemutató a fejlesztőknek, az eddigi morzsák alapján a hazai rajongók kockább fele várhatóan majd ott élheti ki a vágyait egy olyanabb bemutatóra. A wp8.hu mindenképpen fog beszámolót készíteni arról is.

Képek: The Verge

Képek:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Kereszthidi Gábor


A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr944936428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása