WinMagazin

2012-07-28 12:00 swGuru Szólj hozzá!

Pandorán az ellenséges, bandita lepte bolygón egy dolog van, ami világszintű figyelemben részesül: A "Vault". Erről a rejtélyes idegen szerkezetről azt mondják hogy kincseket, fantasztikus erőt és gazdagságot rejt, minden kincskeresőt magával ragadva. A Borderlands nevü játékban te egy ilyen kincskereső vagy, de a Vault titkainak felfedése elhomályosodik azzal az izgalommal szemben ami az úttal jár, amíg megtalálod. A játékban minden az útról szól, nem a célról és mint a legtöbb kirándulásnál, akkor a legjobb, ha van néhány barátod, akivel együtt mehetsz. Egyedüli játékosok is jól szórakozhatnak ebben a véres és szórakoztató RPG/FPS elegyben.

Pandora egy magányos hely egyedülálló katonáknak, és a játék ütemét kicsit szintúgy mint a szövetségeseket keveselni fogja, aki egyedül játszik.

Azok, akik kihasználják a két játékos, osztott képernyős módot, vagy a négy játékos online cooperative módot, megtapasztalhatják a játékot úgy, ahogy azt tervezték. Az ellenfelek gyilkolását, a loot gyüjtését, kellemes ritmusát csak az igen izgalmas boss fightok és küldetések szakítják meg. Magányos farkasként ez az ütem kicsit trükkös és lassú, de csapatokban ez az ütem kellemesen felgyorsul, miközben észre se veszed, hány órát töltöttél el a játékkal.

Pandora világának koszos, lerobbant érzést adtak a készítők, de mégis élénk és tetszetős. A grafika érdekesen lett összerakva, mivel elég komikus irányba hajlik de mégse eléggé ahoz, hogy az ember annak tekintse. Beletelik egy kis időbe, míg megszokja az ember, amellett, hogy néha elég szembetünőek a gyengébben kivitelezett helyek. De precíziót betolandó a stílusa nagyszerű, és néhány óra után az ember nagyon tudja értékelni azokat a finom dízájnokat, amik életre keltik ezt a világot. Bár a különböző környezetek néha túl hasonlónak tünnek, de szerencsére van annyi megkülönböztető jel aminek a segítségével még lehet tájékozódni.

A megsemisitett ellenfelek szintén különböző morbid módon szórakoztatják a játékost, ahogy meghalnak. Testek robbanak fel, végtagok repülnek le, és égő ellenfelek néha dezintegrálnak, csak a maszkjukat hagyva hátra a levegő közepén. Bár borzasztóan hangzik, de amikor a maszk magától leesik, és végül elég, az ember el-elejt egy mosolyt rajta. Nagyon jól illik a grafika a Borderlands furcsa humorához, de mégis vidám hangulata van, anélkül, hogy túl bolondos lenne.

A "képesség pontjaid" eloszthatod különböző fejlesztéseken, amik minden karakternél 3 fő ágra szakadnak, melyek különböző taktikát és játékstílust igényelnek. Például: a "Katona", ha elég pontot tesz rá, a csapat medic-je lehet azzal hogy kifejleszti azon képességet, hogy a társai gyógyuljanak azáltall, hogy meglövi őket, vagy hogy a lerakható tornya gyógyitó aurával rendelkezzen. Vagy akár egy halálos combat rifle használóvá is válhat. Bár a fegyver képességeid attól fejlődnek, hogy mennyit használod a különböző fegyverosztályba tartozó fegyvereidet, vannak olyan karakterek, amik különböző fegyver típusokat részesítenek elönyben. Akár egy "berserker" is kiváló lehet egy mesterlövész puskával, de a játék stílusa jobban támogatja a rakétavetőket közelharcra.

Bár az elágazó fejlesztések érdekes játékstílusokat tárnak elénk, de karaktered kiválasztása van a legnagyobb hatással a játékodra. Szerencsére, ha valakinek nem jön be az a fejlesztés, amire elosztotta minden addigi pontját, csak egyszerűen újraoszthatja egy kis pénz segítségével (a játékban). Minden karater halálos és érdekes a maga módján, szóval rosszul választani nehéz, bár érdemes kipróbálni az összeset, hogy lásd, mit tudnak. Cooperative játékmódban élvezheted a hasznát más karakterek képességeinek amit sajnos egyedüli játkosoknak nem adatik meg.

Személyes véleményem a játékról az, hogy remek játék, ha van kivel játszanod, egy olyan, amit a die-hard Xbox fanoknak legalább egyszer ki kell próbálni.

Képek:


   
   
   
   
   

 

Nász Ádám


A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr124936245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása