WinMagazin

2012-01-24 14:00 swGuru Szólj hozzá!

Idén is várunk minden érdeklődőt a hazai játékfejlesztés legfontosabb seregszemléjére és szakkonferenciájára, a Game Developers Forumra. A találkozó, az előadások és a szakmai eszmecserék helyszínei a Cinema City (Arena Plaza) mozitermeiben lesznek.

Az elmúlt években olyan világhírű fejlesztők képviseltették magukat a többek között játékdizájnnal, technológiával, mobil játékplatformokkal kapcsolatos kérdéseket is boncolgató rendezvényen, mint az Epic Games, az IO Interactive, vagy épp a Crytek.
 
Bár a GDF 2012-t elsődlegesen a játékfejlesztők, vagy a játékfejlesztés gondolatával kacérkodó fiatalok legjelesebb eseményének szánjuk idén, a rendezvény napját, 2012. február 8-át akkor is érdemes pirossal bekarikázni, ha szimplán játékosként venne részt rajta az ember. Az előadásokról ugyanis hasznos és érdekes tapasztalatokkal gazdagodva távozik majd, ráadásul megérti, mennyi munka fekszik abban a játékszoftverben, amit leemel a polcról. A látványos nagytermi előadások, illetve a kiállítótér izgalmas bemutatói mellett nem feledkezhetünk meg a szakmai workshopokról sem, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők komolyabban elmélyedjenek egy-egy témában a kerekasztal-beszélgetések során.
 
A programból
 
Idén az előadásokat az indie és a mobil platformokra történő fejlesztés témakörei köré csoportosítottuk, de a 3D-s modellezés iránt érdeklődők és a progresszív, innovatív technológiák rajongói is megtalálják majd számításukat. A 2012-es program minden eddiginél izgalmasabb, sokszínűbb, de egyelőre minden részletet nem árulhatunk el.
 
Egy kis ízelítő: 
 
A Nemesys Games vezetője, Józsa Szabolcs arról beszél majd, hogyan építette fel saját játékfejlesztő stúdióját, hasznos tanácsokat adva a kezdő játékfejlesztőknek és a játékipar leendő John Carmack-jainak. A Nemesys játékdizájnere, Zach Zebrowski előadásán megismerhetjük a független játékfejlesztés és a mobilplatformokra történő portolás buktatóit és praktikáit is, Fekete Zsombor „Játékosítás a gyakorlatban” címmel tart előadást, Trencsényi Józseftől, az Artex vezető programozójától pedig az indie játékfejlesztésről, annak finanszírozásáról, terjesztéséről és marketingjéről hallhatunk.
 
Gazsó Péter az Invictustól a lincenszelt játékok mobil platformokra történő fejlesztéséről beszél, betekintést nyújt a programozási és grafikai munkálatokba, valamint a megrendelőkkel való együttműködésbe is, Ido Yehiali független játékfejlesztőtől pedig megtudhatjuk, hogyan lehet a játékfejlesztésből magányos farkasként megélni.
 
Kacper Szymczak (Techland - Call of Juarez, Dead Island), a Call of Juarez sorozat multiplayer designere arról beszél majd, hogy a megérzések, ösztönök és művészi víziók mellett mi az a biztos alap, amelyre hagyatkozni kell, és amelynek segítségével a készülő játék biztosan minőségi és profitábilis, professzionális alkotás lesz.
 
A szakmai fortélyok iránt érdeklődök a Mesharray előadásán a 3D modellezés alapjaival ismerkedhetnek meg.
 
A 2012-es GDF-en Rátai Dániel, a játékipart és a 3D tervezést, az oktatást és a művészetet egyaránt forradalmasító ifjú feltaláló - akiről kisbolygót is elneveztek - Virtual Reality Kit-jét, a Leonar3Do-t mutatja be az Aréna mozitermében. A 3D szemüveggel megtekinthető prezentáció után az érdeklődők ki is próbálhatják a Leonar3Dót! Mazur ugyanezt már a CES-en megtehette, és azóta is erről áradozik.
 
Természetesen idén sem maradhat el a kerekasztal beszélgetés sem, ahol az érdeklődők a játékfejlesztőktől kérdezhetnek, kötetlenül beszélgethetnek velük.
 
A GDF idén a Mobile Developers Day-jel és az ICT Day-jel egy napon, egy helyszínen kerül megrendezésre, így az érdeklődök több "legyet" üthetnek egy csapásra.
 
Kiállítóink természetesen idén is lesznek, játszani, vásárolni is lehet a legnagyobb konzolok legújabb címeivel az előadások közötti szünetben, sőt...
 
De minden titokról egyelőre nem rántjuk le a leplet. Annyi bizonyos, hogy lesz egy pár meglepetésben része annak, aki február 8.-án kilátogat a GDF-re.
 
A végleges programról a jövő hét folyamán rántjuk le a leplet.
 
Ja, és ami a legfontosabb: ITT regisztrálhattok!

Visszaszámlálás indul...

Képek:


   
   

 

Rusznyák Gábor


A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr834935914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása