WinMagazin

Tartalom

  • A következő hetekben érkezik az Instagram a Windows Phone operációs rendszerre
  • A DreamWorks Animation Dragons Adventure alkalmazása exkluzív játékélményt kínál az egész családnak a Nokia Lumia 2520 készüléken
  • A Vine videó megosztó alkalmazás elérhető a Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készülékekre
  • Papyrus és InNote kézírás jegyzetkészítő alkalmazások a nagyobb kijelzővel rendelkező Lumia készülékeken
  • A Nokia alkalmazás-innovációja folytatódik a Nokia Storyteller, Beamer és Video Director alkalmazásokkal
  • Új eszközök segítik a fejlesztőket a még jobb Windows Phone alkalmazások megalkotásában
  • Több mint 5 millió dollár értékű nyeremény a Nokia globális DVLUP alkalmazásfejlesztő programjában
  • Érkezik a WhatsApp alkalmazás a Nokia Asha 501 telefonra, amely hamarosan elérhető lesz az új Asha készülékeken is
  • A DVLUP pályázati program az Asha-fejlesztők számára is elérhetővé válik

Nokia-Lumia-15203.jpgA Nokia számos, harmadik fél által fejlesztett alkalmazást mutatott be a Nokia World rendezvényen, Abu Dhabiban, hogy ezzel is fokozza az Asha és Lumia készülékek felhasználói élményét. A DreamWorks Animation, a Flipboard, az Electronic Arts, a Vine és a WhatsApp csak néhány a vezető fejlesztők közül, akik új alkalmazásokat készítettek a most megjelent, nagyobb kijelzővel rendelkező Lumia készülékekre, a Nokia első táblagépére, valamint az intuitív Asha készülékekre.

A Nokia World eseményen bejelentették, hogy a népszerű fotó- és videómegosztó alkalmazás, az Instagram a következő hetekben megérkezik a Windows Phone operációs rendszert futtató készülékekre.

„Célunk, hogy az Instagram mindenki számára elérhető legyen, aki használni szeretné” – mondta Kevin Systrom, az Instagram ügyvezető igazgatója és társalapítója. „Már nagyon várjuk, hogy a következő hetekben a Windows Phone felhasználók is az Instagram alkalmazással örökítsék és osszák meg legszebb pillanataikat.”

A Nokia bejelentette úttörő alkalmazásait, a Nokia Storyteller, a Nokia Video Director és a Nokia Beamer applikációkat, amelyek a Nokia legújabb képalkotási innovációját kihasználva, a HERE Maps szolgáltatás segítségével lehetővé tegyék a felhasználóknak, hogy megörökítsék, megosszák, és újra átéljék élményeiket.

Papyrus.jpg„A felhasználói igény a kiváló, életminőséget javító alkalmazások iránt folyamatosan növekszik” – mondta Bryan Biniak, a Nokia Developer Experience részlegének alelnöke. „A Microsofttal és a világ legjobb fejlesztőivel szorosan együttműködve olyan egyedi alkalmazásokat fejlesztettünk, amelyek tovább szélesítik az ökoszisztémánk innovációs határait. Az új Lumia és Asha készülékekkel a Nokia arra bíztatja a fejlesztőket, hogy használják ki ezeket az eszközöket és alkossanak olyan úttörő alkalmazásokat, amelyek egyszerre növelik a bevételi lehetőségeket, és szórakoztatják a felhasználókat.”

A mai naptól kezdve az Asha fejlesztői is csatlakozhatnak a Windows Phone platform fejlesztőihez és ez által élvezhetik a Nokia globális DVLUP program előnyeit. A Lumia és Asha készülékek további fejlesztésének támogatására a Nokia több mint 5 millió dollárt ajánlott fel nyeremények formájában a DVLUP programon keresztül. A több mint 20 országban elérhető DVLUP program segítségével a fejlesztők pontokat gyűjthetnek különböző kihívások teljesítésével. Ez jelenthet webináriumon való részvételt és a gyakorlati alkalmazás-fejlesztést egyaránt. Az így megszerzett pontokat a fejlesztők különböző nyereményekre válthatják be: választhatnak merchandizing-, valamint marketing- és termék promóciós támogatást is.

A Windows Phone fejlesztők számára a Windows Phone 8 Update 3 frissítés számos új lehetőséget kínál. A mai naptól kezdve a Nokia új, tervezésre, fejlesztésre, és hibaelhárításra alkalmas eszközök sorát kínálja a fejlesztők számára, így még hatékonyabbá válik a Windows Phone alkalmazások létrehozása. Az új eszközök* az alábbi linken érhetőek el: developer.nokia.com/offers.

Windows Phone momentum

Asphalt8Airborne.jpgA Windows Phone Áruházból ellenőrzött alkalmazások és játékok egész sora érhető el, a kínálat ráadásul minden nap több száz új elemmel bővül. Mostantól a Windows Phone-felhasználók számos új applikációt tölthetnek le, például a CamScanner, a Goal Live Scores, az InNote, a phriz.be, a Rail Rush, és a SophieLensHD, valamint a frissített TuneIn Radio alkalmazást, amely rádióállomásokat jelenít meg a kezdőképernyőn.

Az egyre népszerűbb Vine alkalmazás szintén elérhető a Windows Phone operációs rendszert futtató okostelefonokra. A videómegosztó alkalmazás segítségével a Lumia felhasználók rövid videósorozat formájában könnyedén örökíthetik és oszthatják meg saját élményeiket.

Vine.jpg„Izgatottak várjuk, hogy a Vine Windows Phone telefonokon és Lumia készülékeken is. A Nokia új képalkotási és videózási funkcióinak köszönhetően a Lumia tulajdonosok maguk is készíthetnek és oszthatnak meg videókat a Vine oldalon, valamint böngészhetnek a világ minden tájáról feltöltött tartalmak között.”- mondta Charles Wu, a Twitter program menedzsere.

A következő hetekben a Windows Phone tulajdonosok további új alkalmazásokat próbálhatnak ki, többek között2 megjelenik az ESPN F1, az EA SPORTS™ FIFA 14, az Instagram, a My Talking Tom, a Papyrus, a Temple Run 2, a Vyclone Pro és az Xbox Video is.

Magával ragadó új alkalmazások a nagy kijelzős Lumia készülékekre és táblagépre

A Nokia Lumia 1520 (6”) és Nokia Lumia 2520 (10.1”) készülékek nagy kijelzőfelületei és full HD felbontású kijelzői arra inspirálták a fejlesztőket, hogy még több egyedi élményt nyújtsanak a felhasználóknak.

A DreamWorks Animation stúdióval együtt elkészített Dragons Adventure egy egyedi, szórakoztató alkalmazás, amely a családi autózást egy interaktív játékká varázsolja. A díjnyertes, „Így neveld a sárkányodat” (How to Train Your Dragon) című 3D animációs film inspirálta játék a HERE Maps alkalmazást és a LiveSight technológiát felhasználva alakítja át utazás közben a látnivalókat a filmben szereplő Berk sziget mintájára. Az utak, az épületek, a tavak, valamint a forgalom és az időjárás is megjelenik a játékban, így az utazás egy megkapó kalandtúrává alakul át. A Nokia Lumia 2520 készülékre fejlesztett játék többjátékos módot is tartalmaz, amelynek segítségével más felhasználók is csatlakozhatnak Lumia okostelefonjukat használva, hogy küldetéseket, pályákat készítsenek, és megváltoztassák ezzel a játék menetét.

Danger_Dash.jpg„A Nokia csapata lenyűgöző innovációjának köszönhetően minden család kipróbálhatja, hogyan tudná saját hétköznapjait átültetni egyik kedvenc animációs filmünk, az Így neveld a sárkányodat, varázslatos világába” – mondta Jim Mainard, a DreamWorks Animation Digital Strategy részlegének vezetője. „A Dragons Adventure a mobil applikációk lehetőségeinek teljesen új fejezetét mutatja be, és ami még ennél is fontosabb – az egész csupa szórakozás. Én már kipróbáltam és teljesen magával ragadott.”

A Flipboard, egy olyan személyre szabott magazin, amelynek segítségével a felhasználó összegyűjtheti az általa kedvelt és érdekesnek tartott cikkeket, megalkotva ezzel saját magazinját. Az Élő Csempéknek köszönhetően most minden korábbinál gyorsabb és egyszerűbb lett a hírek feldolgozása is. A Flipboard az értékesítés első napjától kezdve elérhető a Nokia Lumia 2520 készüléken, a következő hónapokban pedig Lumia okostelefonokra is letölthető lesz.

„Izgatottan várjuk, hogy a Flipboard mindenki számára elérhető legyen az új Nokia Lumia 2520 készüléken” – mondta Eric Feng, a Flipboard technikai igazgatója. „A Nokia egy olyan vállalat, aminek célkitűzése, hogy világszínvonalú felhasználói élményt hozzon létre. Ennek köszönhető stratégiai partnerségünk és az, hogy a Flipboard alkalmazást elsőként a Windows 8 operációs rendszerre alkottuk meg.  A Lumia 2520 felhasználói bármilyen témában azonnal elolvashatják kedvelt híreiket vagy összeállíthatják saját Flipboard magazinjukat. Alig várjuk, hogy a következő hónapokban a Flipboard alkalmazást Lumia okostelefonokra is elérhetővé tegyük.”

A Lumia 2520 készülékre hamarosan megérkezik a Nokia Video Director alkalmazás is, amelynek segítségével a felhasználók könnyedén másolhatnak át videókat okostelefonról táblagépre, valamint az egyszerűsített szerkesztői eszközök és funkciók előnyeit kihasználva percek alatt készíthetnek és oszthatnak meg saját készítésű kisfilmeket.

Line.jpgA Windows Áruházban már több mint 100.000 applikáció érhető el, köztük olyan népszerű alkalmazások és játékok, mint a Twitter, a Foursquare, a Vevo, az OpenTable és a Halo: Spartan Assault, a Temple Run: Brave, a Bejeweled LIVE, az Angry Birds vagy a Star Wars. A Windows 8.1 funkcióira támaszkodva a Windows Áruház most számos olyan applikációt is kínál, amelyek a Nokia Lumia 2520 készüléken használhatóak; többek között a Facebook, a Netfilx, az eBay, a Hulu Plus, a Nook, az Evernote és az Adobe Photoshop Express. A fenti alkalmazások és játékok között, most a Windows 8.1 számára gyönyörűen megújult és újra tervezett Windows Áruház segítségével böngészhetnek a felhasználók.

Közösségi Asha alkalmazások

Az Asha ökoszisztéma folyamatosan növekszik és már több mint 900 olyan fejlesztője van aki, tagja az egymillió letöltéssel rendelkező fejlesztők klubjának. Többségük közösségi képalkotó alkalmazásokat fejleszt az Asha telefonok legújabb változataira. A WhatsApp közkedvelt közösségi alkalmazás – amely ingyenes üzenetküldést tesz lehetővé milliók számára világszerte – novembertől kezdődően elérhető a lesz Nokia Asha 501 telefonon, hamarosan pedig az új Nokia Asha 500, Asha 502 és Asha 503 készülékekre is letölthető lesz.

„A WhatsApp már régóta együttműködik a Nokiával” – nyilatkozta Jan Koum a WhatsApp Inc. vezérigazgatója. „Továbbra is örömmel nyújtunk támogatást a Nokia felhasználóinak, és jövő hónaptól kezdve az Asha készülékek új generációjára is elérhetővé tesszük a WhatsApp alkalmazást. A mobil kommunikáció egyik vezető szereplőjeként – több mint havi 350 millió aktív felhasználóval – izgatottan várjuk a WhatsApp élmény még több Asha felhasználóhoz eljusson.”

A legújabb Asha telefonok közösségi funkciói az első VoIP telefonálást támogató applikációval Nimbuzz Messenger alkalmazással is bővülnek. A felhasználók belföldi és nemzetközi, vezetékes- illetve mobilhálózatokba tudnak alacsony percdíjakkal telefonálni.

További alkalmazások, amelyek hamarosan elérhetők lesznek az Asha készülékekre: ESPN F1, ESPN FC, ESPN Hub, Goal Live Scores, LINE with Free Voice Calls, Photofunia, PicFeed és PicTag.

További információ az alkalmazás innovációról a Nokia Conversations oldalon található.

Forrás: Nokia sajtóközlemény
Illusztrációk: Nokia Conversations


* A Developer Offers eszközök a következőket tartalmazzák: Microsoft Windows Phone Dev Center előfizetés (1 éves), BugSense Performance Monitoring Solution for Windows Phone (3 havi ingyenes próba verzió), Infragistics NetAdvantage for Windows Phone (1 éves), Telerik Rad Controls for Windows Phone (1 éves).

Hamarosan elérhetők Lumia készülékekre: 

Könyvek + Források: Nook (Win RT 8.1)

Üzleti: Citrix Receiver több funkcióval (WP8), Citrix GoToMeeting (WP8 / Win RT 8.1)

Szórakozás: Nokia Storyteller (WP8), Hulu Plus (Win RT 8.1), Netflix (Win RT 8.1)

Játékok: Asphalt 8: Airborne (WP8/Win RT 8.1), Dragons Adventure (WP8/Win RT 8.1 - Lumia 2520 only), EA SPORTS™ FIFA 14 (WP8/Win RT 8.1), Hot Rodz (WP8), My Talking Tom (WP8), Rabbids Big Bang (WP8/Win RT 8.1), Rayman Fiesta Run (WP8/Win RT 8.1), Temple Run 2 (WP8),

Életmód: eBay (Win RT 8.1)

Zene + Videó: Plex (update to WP8), SlingPlayer (Win RT 8.1), Xbox Video (WP8)

Hírek + Időjárás: Flipboard (WP8/Win RT 8.1)

Fotó: Adobe Photoshop Express (Win RT 8.1), Nokia Beamer (WP8), Nokia Video Director (WP8/Win RT 8.1 - csak Lumia 2520 készülékre), PicFeed (WP8)

Közösségi: Facebook (Win RT 8.1,) Instagram (WP8), LINE with Free Voice Calls (WP8), Vine (WP8), WeChat 5.0 (WP8)

Sport: ESPN F1 (WP8), Goal.com (Win RT 8.1)

Eszközök + Produktivitás: Evernote Touch (Win RT 8.1), Papyrus (WP8)

Videó: Vyclone Pro (WP8)

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr385598738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása