WinMagazin

A Microsoft a napokban körlevelet küld minden Mesh felhasználónak, ezt tesszük közzé az alábbiakban tartalmi változtatások, és kommentárok nélkül.


Kedves Mesh-felhasználó!

A közelmúltban bocsátottuk ki a SkyDrive legújabb verzióját, amely a következő lehetőségeket nyújtja:

  • Kiválaszthatja, hogy a SkyDrive tárolóhelyen lévő fájlok és mappák közül melyek szinkronizálódjanak az egyes számítógépeken.
  • A SkyDrive-ot az Android v2.3 rendszerből egy vadonatúj alkalmazással, a Windows Phone, az iPhone és az iPad rendszerekből pedig frissített alkalmazásokkal érheti el.
  • Közösen dolgozhat másokkal az interneten az olyan új Office Web alkalmazások segítségével, mint az Excel-űrlapok, a PowerPoint alkalmazásbeli társszerzőség, valamint a beágyazható Word-dokumentumok.

livemesh.jpgJelenleg a Mesh-felhasználók 40%-a használja aktívan a SkyDrive-ot. Mivel a visszajelezések pozitívak, mi pedig egyre nagyobb figyelmet fordítunk a személyes célú, felhőalapú adattárolás továbbfejlesztésére, célszerűnek látjuk a SkyDrive és a Mesh egyesítését egyetlen termékben, amellyel bármikor és bárhol el lehet érni a fájlokat. Ezért 2013. február 13-án beszüntetjük a Mesh szolgáltatást. Ettől a naptól kezdve a Mesh egyes szolgáltatásai, köztük a távoli asztal és a társközi szinkronizálás többé nem lesz elérhető, a – Mesh szinkronizált tárolás vagy SkyDrive szinkronizált tárolás nevű – Mesh-felhőben tárolt adatokat pedig töröljük. Az Ön Mesh szolgáltatással szinkronizált mappáinak a szinkronizálása megszűnik, és arra sem lesz lehetősége, hogy a Mesh segítségével távolról csatlakozzon számítógépeihez.

Javasoljuk, hogy próbálja ki az új SkyDrive-ot, és állapítsa meg, mennyire felel meg igényeinek. Javasoljuk továbbá, hogy az átmeneti időszakban a Mesh használatával párhuzamosan a SkyDrive-val is szinkronizálja Mesh-fájljait. Ily módon kipróbálhatja a SkyDrive-ot, és meglévő Mesh-beállításait sem kell megváltoztatnia. A SkyDrive-ra való átállással kapcsolatban a Windows-webhelyen, A SkyDrive-ról Mesh-felhasználóknak című témakörben olvashat tanácsokat. Ha kérdései vannak, azokat a SkyDrive-fórumokon teheti fel.

A Mesh-felhasználók véleménye mindig is sokat számított, és visszajelzéseik hozzájárultak Mesh- és SkyDrive-stratégiánk kialakításához. Nem tartanánk itt felhasználóink támogatása nélkül, és reméljük, hogy a továbbiakban is eljuttatják hozzánk a SkyDrive használatával kapcsolatos visszajelzéseiket.

Üdvözlettel:
A Windows Live Mesh és a SkyDrive csapata

Gyakori kérdések

Miért van szükség minderre?

Felhasználóink évek óta kérik, hogy a Windows Live Mesh rendszerben is valósítsuk meg a SkyDrive több hasznos szolgáltatását, köztük a mobil hozzáférhetőséget és az online együttműködést. Olyan kéréseket is kaptunk, hogy a Mesh bizonyos szolgáltatásai – például a szinkronizálás és a távoli hozzáférés – legyenek elérhetők a SkyDrive-ban is. Ha a két termék kulcsfontosságú funkcióit a SkyDrive-ban egyesítjük, akkor csak egyetlen terméket kell karbantartanunk, viszont az összes hasznos szolgáltatást a felhasználók rendelkezésére tudjuk bocsátani. Emellett egyetlen termék esetén a későbbiekben még több új szolgáltatást tudunk mindenki számára gyorsan elérhetővé tenni.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a SkyDrive?

  • Szinkronizálhatja számítógépével akár az egész SkyDrive-tárolóhelyét, akár csak bizonyos kiválasztott mappákat. A Windows vagy Mac rendszeren használható SkyDrive asztali alkalmazással a SkyDrive-on tárolt fájlok mind online, mind kapcsolat nélküli állapotban elérhetők – emellett automatikusan frissítődnek is a különböző számítógépeken.
  • Nagyobb tárolóhely – Minden SkyDrive-felhasználó automatikusan 7 GB ingyenes SkyDrive-tárolóhelyet kap, 2 GB-tal többet, mint a Mesh szolgáltatásban. Ha többre van szüksége, akár további 100 GB-ot is vásárolhat igényei kielégítésére. Egyszerűen csak jelentkezzen be a SkyDrive.com webhelyre, és kattintson a bal alsó sarokban lévő Tárolóhely kezelése hivatkozásra.
  • Nagyszerű megjelenítési lehetőségek – A SkyDrive több olyan szolgáltatást is nyújt, amelyeket a Mesh nem tartalmazott. A SkyDrive-ban például lehetőség van a fájlok rendezésére, a fájlnézetek módosítására, diavetítések megtekintésére, valamint videók folyamatos átvitelére.

Milyen fejlemények várhatók a Windows Live Mesh szolgáltatás megszűnéséig hátralévő időszakban?

Egyelőre a Mesh továbbra is ugyanúgy működik, mint eddig. A Mesh megszűnésére kitűzött dátum közeledtével emlékeztető e-maileket fogunk küldeni.

Hol olvashatok további tájékoztatást?

További információkat A SkyDrive-ról Mesh-felhasználóknak című témakörben talál. Tájékozódhat a SkyDrive-ra történő átállás részleteiről, valamint a Mesh szolgáltatást érintő változásokkal kapcsolatos újdonságokról.

Használhatom a SkyDrive-ot arra, hogy távolról kapcsolódjak egy számítógéphez és alkalmazásokat futtassak rajta?

Nem. A SkyDrive-val lekérhet távoli számítógépen lévő fájlokat, de nem kapcsolódhat távolról a számítógéphez, hogy úgy tudjon dolgozni rajta, mintha előtte ülne. Ha munkahelyi számítógéphez szeretne kapcsolódni, próbálkozzon a Windows Távoli asztali kapcsolat alkalmazásával. A Távoli asztali kapcsolat segítségével a Windows alábbi verzióit futtató számítógépekhez lehet kapcsolódni:

  • Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise
  • Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate
  • Windows Vista Business, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Enterprise
  • Windows XP Professional

Ha Mac vagy más, a fenti felsorolásban nem szereplő Windows operációs rendszerhez szeretne távolról kapcsolódni, akkor javasoljuk, hogy hozzon létre egy LogMeIn-fiókot. A LogMeIn Pro segítségével gyorsan és egyszerűen érhet el távoli számítógépeket különféle eszközökről az interneten keresztül, HD felbontásban. Bármely számítógépről vagy mobileszközről fájlokat vihet át, távolról nyomtathat, és naprakészen tarthatja a gépeket.

Forrás: Microsoft ügyfélértesítő e-mail

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr395019176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása