WinMagazin

2011-12-02 07:26 swGuru Szólj hozzá!

Mostanság ez az egyik fő témája a Windows Phone és az iOS platform híreinek. Gondoltuk kicsit mi is utánajárunk és összeengedjük a két gladiátort és meglátjuk mi sül ki belőle. A piros sarokban a Vodafone jóvoltából az iPhone 4S és a Siri, a kék sarokban Velvárt András jóvoltából egy LG Optimus 7 és az Ő TellMe-je!

A zsűri pedig Ti magatok, valamint Velvárt András WP7 fejlesztő segítségével a NapiApp szerkesztősége. Előre leszögezném nem volt célunk egyik platformot sem kihozni győztesként. Jöjjenek a színtiszta tények!

Mint az Android-os vonal követője jóval több, mint objektív véleményt fogok írni. Kicsit volt időm átgondolni a tesztet és jó alaposan kielemezni. Bennem az merült fel, hogy a Siri és a TellMe kicsit olyan, mint a Windows és a Linux. Mind a kettő nagyon jó, de megvan az a felhasználói kör külön-külön, akiknek szükség van rájuk és tudják is használni és élvezik, hogy így használhatják őket.

A Siri jóval szabadabb szövegkörnyezetből is kiszűri magának a lényeget, mint a TellMe. Ez persze a Siri javára írható, de van, amiben meg a TellMe tud többet. Tudja mindenki jól, aki meg nem az most megtudja, hogy a Windows Phone készülékekbe igen erőteljesen bele vannak integrálva a Facebook funkciói (is). Ezért nyílhat akár lehetőség arra, hogy a TellMe segítségével a Facebook-chaten beszélgessünk ismerőseinkkel, akár úgy, hogy a kapott üzeneteket a TellMe felolvassa nekünk.

Ez mind szép és jó, de akinek meg mondjuk az okostelefonja üzleti része fontosabb, annak megint jobb választás a Siri, ugyanis simán jegyezhetünk be vele tárgyalási vagy egyéb időpontokat a naptárba, ez TellMe-vel jelenleg nem lehetséges.

A helyiségekre és az azokkal kapcsolatos információkra való keresés pedig talán döntetlen menetnek számíthat, bár ez is nagyban függ az igényektől. Nekünk talán jobban tetszett a TellMe alakítása. A konkrét példa az volt, hogy kértük a készülékeket keressenek nekünk pizzériákat New York-ban. Ugyan mind a kettő megtalálta a kért éttermeket, mégis talán a TellMe hasznosabb információkat is leközölt a helyről azon kívül, hogy hol található. Például mik az eddigi vélemények róla, hogyan lehet odajutni stb.: Kicsit eldönti a Windows Phone fele a mérleget ebben az esetben.

Persze mi is kipróbáltuk az időjárás funkciókat, mind a kettő remekül szuperált, bár amikor előrejelzést kértünk konkrét napra, akkor a Siri kicsit okosabbnak bizonyult.

Képek keresésére is rávettük a két okostelefont, itt mind a kettő hozta az elvárt eredményt, talán annyival volt több dolgunk a Siri-vel, hogy pontosítanunk kellett, hogy a magyarországi Budapestre voltunk kíváncsiak, ahogy ez a videóban látható is.

SMS küldés esetén a két készülék közül talán a Windows Phone került ki győztesen, ugyanis a Siri nem értette meg csak sokadjára, hogy kinek szeretnék az üzenetet küldeni ellenben TellMe-vel.

Összességében mind a kettő okos. Sok minden van, amit az egyik tud és a másik pedig nem, ez tényleg nagyon változó. Egyenlőre bátran ki lehet jelenteni, hogy a Siri a népszerűbb. A TellMe valóban pár funkcióval még le van maradva és más a működési módja (ami néha egyébként előny - pl a nevekkel való műveletvégzéskor nem rohan ki a szerverre keresgélni olyat, ami helyileg a készüléken van tárolva). Mind a kettő egy egészen más jelenség. A TellMe jóval parancs centrikusabb, mint a Siri, ezáltal a Siri kicsit közvetlenebb személyiségnek tűnik. Szerintem abban mindenki egyetért, hogy mind a két technológiának van még hova fejlődnie, ugyanis igencsak gyerek cipőt hordanak.

Képek:


   
   

 

WinMagazin


A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr704935810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása