WinMagazin

A Nokia a Mobile World Congress első napján megerősítette, hogy öt, új, megfizethető árú készülékével – köztük a Nokia élményt kínáló, Android™ alkalmazásokat és Microsoft szolgáltatásokat futtató Nokia X okostelefon családdal – további egymilliárd felhasználóhoz juttatja el az internetezés élményét.

1200-nokia_220_dual_sim_group.jpg

  • A Nokia X, Nokia X+, és Nokia XL készülékek árban alkalmazkodnak a gyorsan növekvő, megfizethető okostelefonok támasztotta piaci igényekhez, és ugródeszkául szolgálhatnak a Lumia telefonokhoz hozzáférést biztosítva olyan  Microsoft szolgáltatásokhoz, mint a Skype, a OneDrive vagy az Outlook.com
  • A Nokia Asha 230 jelenleg a Nokia legmegfizethetőbb érintőkijelzős Asha készüléke, amelynek várható kiskereskedelmi ára 45 euró.
  • A Nokia 220 egy internet-képes mobiltelefon közösségi applikációkkal, amelynek várható kiskereskedelmi ára 29 euró.

„A Nokia eddig is több milliárd embert kötött össze a világon, és ma megmutattuk, hogy a portfoliónk hogyan képes további egymilliárd embert nagyszerű élményekhez juttatni” – mondta Stephen Elop, a Nokia Devices & Services üzletágának ügyvezető alelnöke.

„Kifejezett szándékunk, hogy négy különböző termékcsoporttal legyünk jelen a piacon. Az olyan kedvező árú, belépő szintű készülékekkel, mint az új Nokia 220 telefon, a szintén belépő szintű Asha érintőkijelzős mobiltelefonokkal, mint például az új Nokia Asha 230. Továbbá, az új Nokia X, X + és XL okostelefonokkal, amelyeket elsősorban a növekedésorientált gazdaságok piacaira szánunk, valamint a Lumia portfoliónkkal, ahol mindig a leginnovatívabb megoldásokat mutatjuk be, és amely teljesen kompatibilis a Microsoft felhasználói élménnyel.”

Nokia X család – mindenből a legjobbat nyújtja

oems.pngA Nokia X termékcsalád a híres Nokia dizájnra és minőségre építve a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel rendelkezik. Minden készülék Fastlane kezdőképernyővel kerül a piacra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók ellenőrzött és minőségi alkalmazásokat tölthetnek le a Nokia Áruházból, a több mint egy tucat harmadik féltől származó alkalmazásboltból és sideloadinggal. A felhasználók a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes  online és offline HERE Térképeket, a HERE Drive lépésről lépésre vezérlő navigációját és a Nokia MixRadio által kínált ingyenes  zeneletöltést. Minden készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék.

A Nokia X termékcsalád a híres Nokia dizájnra és minőségre építve a Lumia okostelefonok ihlette új, csempe-alapú felhasználói felülettel rendelkezik. Minden készülék Fastlane kezdőképernyővel kerül a piacra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alkalmazások közötti egyszerű átváltást. A felhasználók ellenőrzött és minőségi alkalmazásokat tölthetnek le a Nokia Áruházból, a több mint egy tucat harmadik féltől származó alkalmazásboltból és sideloadinggal. A felhasználók a Nokia egyéb szolgáltatásait is igénybe vehetik, például az ingyenes  online és offline HERE Térképeket, a HERE Drive lépésről lépésre vezérlő navigációját és a Nokia MixRadio által kínált ingyenes  zeneletöltést. Minden készüléken megtalálható számos, harmadik féltől származó, előretelepített alkalmazás és játék.

700-nokia_x_front_black_lockscreen.jpgA Nokia X termékcsaládnak köszönhetően a felhasználók olyan népszerű Microsoft szolgáltatásokkal ismerkedhetnek meg megfizethető áron, mint például az ingyenes, felhőalapú tárhely, a OneDrive.  Egyes piacokon, a Nokia X termékcsalád bármely okostelefonjának megvásárlásával a felhasználók meghatározott ideig egy hónapos Skype Unlimited World Előfizetést kapnak, amellyel több mint 60 országba kezdeményezhetnek vezetékes-, és 8 országba mobilhívásokat.

A Nokia X készülék egy 4” méretű, kapacitív IPS kijelzővel és egy 3 megapixeles kamerával rendelkezik. A Nokia X+ okostelefon a multimédia rajongóinak készült, akik a nagyobb memóriának és tárolókapacitásnak köszönhetően élvezhetik a több videó, játék, fotó és zeneszám nyújtotta előnyöket. A Nokia X és Nokia X+ készülékek élénkzöld, élénkvörös, ciánkék és sárga  színekben, valamint fehérben és feketében lesznek elérhetőek. A termékcsalád harmadik tagja, a Nokia XL telefon, 5” méretű kijelzővel büszkélkedik, továbbá Skype videóhívások lebonyolítására alkalmas, két megapixeles előlapi kamerával és egy 5 megapixeles autófókuszos és vakuval ellátott főkamerával rendelkezik. A Nokia XL okostelefon élénkzöld, narancssárga, ciánkék és sárga színekben, valamint fehérben és feketében lesz kapható. A Nokia X termékcsalád minden tagja kétmagos Qualcomm Snapdragon processzorral és Dual SIM támogatással érkezik, így a felhasználók felváltva használhatják SIM kártyáikat a jobb percdíjak érdekében.

1200-nokia_x_back_green.jpgA Nokia X okostelefon kiskereskedelmi ára várhatóan 89  euró lesz, értékesítése Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában hamarosan megkezdődik. A Nokia X+ és Nokia XL készülékek várhatóan a második negyedév elején kerülnek kereskedelmi forgalomba a már említett piacokon; becsült kiskereskedelmi áruk 99 euró és 109 euró lesz.

Nokia Asha 230 és Nokia 220 – az „első mobilozóknak” szánt, gyönyörű kialakítású mobiltelefonok

700-nokia_220_dual_sim_front_white_facebook.jpgA Nokia további két mobilkészüléket is bejelentett kifejezetten azoknak, akik először találkoznak az internet világával. A népszerű Asha sorozat tagjaként a Nokia Asha 230 okostelefon ideális első érintőkijelzős mobiltelefonnak. A készülék az Asha platform minden előnyét magában hordozza, beleértve a Fastlane kezdőképernyőt és olyan népszerű alkalmazásokat, mint a Line, a WeChat, és a WhatsApp. A Nokia Asha 230 telefon lezárt képernyőjét egyetlen mozdulattal feloldva hozzáférhetővé válik a kamera, és a felhasználó pillanatok alatt megoszthatja fotóit kedvenc közösségi hálózatán. A következő szoftverfrissítéssel a készüléktulajdonos számára egy 7GB méretű, ingyenes, felhőalapú tárhely válik elérhetővé a Microsoft OneDrive szolgáltatásnak köszönhetően, így lehetőség nyílik majd a fotók automatikus mentésére a felhőtárhelyen.

A valaha volt legmegfizethetőbb árú érintőképernyős Asha készülék, a Nokia Asha 230 okostelefon várhatóan mindössze 45 euróért lesz kapható egy és két SIM kártyás változatban Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában.

1200-nokia_asha_230_dual_sim_red-front_lock_screen.jpgA Nokia bejelentette legolcsóbb, adatforgalomra képes telefonját, a gyönyörű kialakítású Nokia 220 készüléket, amely még több ember számára hozza el a mobilinternet élményét az egész világon. A 2,4” méretű színes kijelzőjével, por- és cseppálló billentyűzetével a Nokia 220 telefon egy megbízható választás azok számára, akik először találkoznak a mobilitás és az internet nyújtotta lehetőségekkel, az előretelepített Facebookkal, Twitterrel, valamint a Bing keresővel a Nokia Xpress böngésző részeként. A Nokia 220 telefon várhatóan 29 eurós becsült kiskereskedelmi áron lesz elérhető egy és két SIM kártyás változatban Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Indiában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Forrás és illusztrációk: Nokia sajtóközlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr335831753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2014.02.25. 12:11:07

Ezekből a képekből nem derül ki, hogy miért csempék ezek. Amit látni, azok színes háttérrel rendelkező ikonok, nem csempék. Attól lesz csempe, hogy aktív tartalom is van rajta, nem csak egy számláló.
Azt sem értem, hogy miért nem WP8.1 megy ezeken a készülékeken, amikor világosan látszik, hogy a WP8.1 egyik legfőbb fejlesztése a terjeszkedés az alsóbb szegmens irányába. Értem, a cél, hogy olcsóbb készülékekkel akarják az MS szolgáltatásokat szélesebb körben elérhetővé tenni, de akkor is van itt ellentmondás.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása