WinMagazin

Az első 6” méretű, Windows Phone operációs rendszert futtató Lumia okostelefon 20 megapixeles kamerájának és a Nokia legújabb képalkotási innovációinak köszönhetően még könnyebben készíthetők kiváló minőségű fényképek

Már Magyarországon is elérhető  a Nokia első 6” méretű okostelefonja, a Nokia Lumia 1520. A készülék full HD kijelzővel és megnövelt kezdőképernyővel rendelkezik, amelyen egy további, harmadik élő csempe oszlopot képes megjeleníteni. Ennek köszönhetően a felhasználók kevesebb keresgéléssel és gyorsabban érhetik el kedvenc alkalmazásaikat. A 20 megapixeles kamerának, az optikai képstabilizátornak, a pixel-oversampling és a zoom technológiának köszönhetően pedig könnyedén készíthetnek és szerkeszthetnek kimagasló minőségű fotókat. A Nokia Lumia 1520 készüléken található, új Nokia Storyteller és Nokia Camera alkalmazások segítségével megelevenednek a személyes történetek, míg a nagyobb képernyővel a Microsoft Office használata utazás közben is könnyebbé válik.

1200-nokia_lumia_1520_group-shot_1.jpg„Az első, 6” méretű kijelzővel, és a Nokia piacvezető dizájnjával rendelkező Lumia okostelefon, a Nokia Lumia 1520 készülék bevezetésével bővül most a Lumia termékcsalád” – mondta Dankovics Tamás, a Nokia magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. „A legújabb Nokia képalkotási innovációnak és a Microsoft operációs rendszerének köszönhetően egy olyan készüléket alkottunk, amely segít a felhasználóknak, hogy még többet lássanak és örökítsenek meg a körülöttük lévő világból – emellett pedig utazás közben is el tudják végezni feladataikat egyetlen mobileszköz segítségével.”

A történetek megosztása nagy képernyőn az igazi

1200-1-nokia_lumia_1520_white-1.jpgA kimagasló minőségű fotók elkészítése most még könnyebbé vált a Nokia Lumia 1520 készülék 20 megapixeles, optikai képstabilizátorral rendelkező PureView kamerájának köszönhetően. A Nokia Lumia 1020 okostelefon innovatív képalkotási tulajdonságaira és a tapasztalatokra építve a Nokia Lumia 1520 a Nokia legfejlettebb kamera technológiáját kínálja, beleértve az új Nokia Camera alkalmazást. A Nokia Camera integrálja a legnépszerűbb képkészítési módokat, – a Pro, Smart és videó módot – amely zökkenőmentes fotózási élményt kínál. A fotók számos történet elmesélésére képesek a veszteségmentes zoom, a keret, vagy a kivágás funkciók használatával. A Dual Capture funkciónak köszönhetően pedig egy alacsonyabb és egy nagyfelbontású kép is rögzítésre kerül.

A Nokia Lumia 1520 okostelefon full HD videók készítésére, valamint kristálytiszta hang felvételére is alkalmas. A készülék Nokia Rich Recording technológiája négy mikrofonnal támogatja a torzításmentes, sztereó hangfelvételt, így garantálja a kiválasztott irányból érkező hangok pontos és tiszta felvételét.

A Nokia Storyteller megjelenésének köszönhetően most először találkozik a PureView képalkotási technológia a HERE térkép által biztosított helyadatokkal. A Nokia Storyteller alkalmazással a felhasználók új, dinamikus, és interaktív módon élhetik át újra legszebb emlékeiket: az alkalmazás automatikusan integrálja a képeket a Here helymeghatározási adataival, amely így egy képekkel illusztrált kronológiai utazást tesz lehetővé a térképen. A fotók nagyításával láthatóvá válnak a nevezetességek, elérhetőségük, a látogatók véleménye, sőt az odavezető útvonal is. A fényképek térképen történő böngészésével az emlékek valóban megelevenednek.

Hatékonyabb teljesítmény

1200-nokia_lumia_1520_yellow-back.jpgAz előretelepített Microsoft Office csomag segítségével a Nokia Lumia 1520 készülék felhasználói bármikor megnézhetik és módosíthatják dokumentumaikat: a Word, Excel és Power Point fájlok megnyitása és szerkesztése utazás közben is lehetséges. A dokumentumok megtartják az eredeti formázást, a 6” méretű kijelzőnek és a Qualcomm Snapdragon 800 processzornak köszönhetően. A tartalmak ingyenes és biztonságos tárolásáról a beépített 32 GB memórián túl a 7 GB kapacitású Skydrive tárhely gondoskodik. A készülék memóriája akár 64 GB-os micro-SD kártyával bővíthető, így a dokumentumok minden egyes változata elmenthető, akár útközben is.

Megnövelt kezdőképernyő

A harmadik Windows Phone élő csempe oszlop lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a fontosabb tartalmaikat megjeleníthessék a Nokia Lumia 1520 készülék kezdőképernyőjén, így jobban áttekinthetővé válnak leveleik, jegyzeteik, zenéik és a naptár. A Nokia Glance screen alkalmazás új frissítésének köszönhetően pedig a nem fogadott hívások és bejövő e-mailek értesítései is megjelennek a lezárt képernyőn.

A Nokia Lumia 1520 telefon támogatja az integrált vezeték nélküli töltést, például a Nokia DC-50 vezeték nélküli töltőnek köszönhetően, amellyel utazás közben is könnyedén feltölthető a telefont.

„A Qualcomm Snapdragon 800 processzor által biztosított alkalmazások és grafikus teljesítmény egyaránt lehetővé teszik a Nokia számára, hogy továbbra is új, és innovatív képalkotási élményt nyújtson a végfelhasználók számára” - mondta Raj Talluri, a Qualcomm Technologies Inc. termékmenedzsmentért felelős alelnöke. „A Snapdragon 800 processzor fejlett integrációja kevesebb alkatrészt jelent a telefonban, amely így hozzájárul az alacsonyabb energiafogyasztáshoz. A kisebb alaplap lehetővé tette a Nokia számára, hogy a Windows Phone operációs rendszer nyújtotta élményt egy gyönyörűen megtervezett termékbe integrálja.”

További információ a Nokia Lumia 1520 okostelefonról a Nokia Conversations oldalon található.

Nokia Lumia 1520

 

Operációs rendszer

Windows Phone 8, a legújabb frissítésekkel

HERE helymeghatározó és térképszolgáltatások

Az ingyenes és globális HERE Maps, HERE Drive+ és HERE Transit alkalmazások elérhetők az Áruházban

Kijelző

6” full HD 1080p LCD. , ClearBlack magas fényerővel, napsütés melletti olvashatóság, Super Sensitive érintőfelület, Gorilla glass 2

Akkumulátor

3400 mAh vezeték nélküli töltős hátlap (Qi kompatibilis)

Processzor

2.2GHz Quad Core Snapdragon 800

Főkamera

PureView 20 MP Auto Focus, ZEISS lencsék optikai képstabilizátorral (OIS), kétszeres veszteségmentes zoom, kettős LED vaku, full HD 1080p videofelvétel másodpercenként 30 képkockával és optikai képstabilizátorral.

Előlapi kamera

1.2 Skype HD 720p video

Hang

Rich Recording négy mikrofonnal, Wideband Voice és multi-mikrofon zajcsökkentés négy mikrofonnal, Dolby(R) fülhallgató, Grafikus hangszínszabályzó, Audio leveling, FM rádió

Memória

2 GB RAM, 32 GB belső memória, 7 GB ingyenes SkyDrive tárhely, micro-SD kártya támogatás 64 GB-ig

A készülékről további képek a www.press.nokia.com oldalról tölthetők le.

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr25687130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása