WinMagazin

Az Imagine Cup a világ egyik legnagyobb versenye diákcsapatok és startupok számára, amelynek összdíjazása idén 300 000 dollár volt. A megmérettetésen évek óta rendszeresen indulnak magyar csapatok. A jövő évi versenyre a Microsoft Magyarország a Demola Budapesttel és a European Entrepreneurship Foundationnel (EEF) közösen, személyre szabott képzéssel és oktatással készíti fel a legígéretesebb, ugyanakkor legrátermettebb csapatokat.

ImagineCup-Logo.jpg

Az Imagine Cup egy igen összetett, technológiai témájú verseny, amely végigköveti egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig. Ez olyan szintű képzettséget és felkészültséget igényel az indulóktól, amelynek  nagyon kevesen képesek tökéletesen megfelelni. Ezért indítja útjára a Microsoft Magyarország partnereivel – a Demola Budapesttel és az EEF-fel – közösen akcelerátor programját, az Imagine Cup Academy Programot, amely a nemzetközi piacra való betörést fontolgató startupok támogatását célozza.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt hozta létre az Imagine Cup-ot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió tanuló vett részt a Microsoft világversenyén, ötletet merítve egyebek mellett az Egyesült Nemzetek millenniumi fejlesztési céljaiból vagy saját országuk problémáiból. A csapatoknak jövőre is a Játék, az Innováció vagy a Segít a technológia kategóriában kell alkalmazásokat készíteniük Windows, Windows Phone vagy Windows Azure platformra.

A közel fél éven át, 2014 márciusáig tartó Imagine Cup Academy Programnak kettős célja van: egyrészt felvértezi az indulókat a piacon való boldoguláshoz és a versenyben való sikerhez nélkülözhetetlen technikai tudással, másrészt pedig felkészíti őket egy startup létrehozásának egyéb vonatkozásaira is, amilyen például az üzleti tervek írása vagy az előadói képességek fejlesztése. Annak érdekében, hogy a csapatok igazán értékes egyéni tapasztalatokkal is gazdagodhassanak, mindnyájukat a Microsoft Magyarország menedzsmentjének valamelyik tagja fogja mentorálni. A három kategória legjobbjai részt vehetnek a közép-európai döntőn, ahonnan a hat legjobb csapat jut ki az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe, amelyet 2014 nyarán a Microsoft redmondi főhadiszállásán rendeznek majd.

Grósz Judit, a Microsoft Magyarország új technológiák meghonosításáért felelős vezetője elmondta: „A jó ötlet nagyon fontos egy startup sikeréhez, ám ez önmagában még nagyon kevés. Ahhoz, hogy egy induló technológiai cég sikeres legyen, rengeteg egyéb tapasztalatot és tudást kell megszereznie a közgazdaságtantól az interfész-tervezésig. Az Imagine Cup Academy Program célja az, hogy egy jól strukturált formában, az iparágban már hírnevet szerzett, sikeres vezetők mentorálása mellett adja át ezeket a tudnivalókat a jövő sikeres fiatal vállalkozóinak.”

Záboji B. Peter szervezte az első akcelerátor programot Európában, 2006-ban. Az EEF alapítója elmondta: „Az ötlet csak csapásirány. Nincs vállalkozás, amelyik eredeti elgondolását sikeresen valósitotta volna meg. Mi vezet a sikerhez? A fogyasztói igény és a piac alapos ismerete,annak sejtése, hogy mivel kavarjuk fel a jelenlegi játékosok rendjét. A legfontosabb előfeltétel pedig az elkötelezett csapatmunka. Az EEF segít ezeket a kérdéseket tisztázni. Sikeres budapesti vállalkozókat mutatunk be, akik hibáiból és sikereiből tanulunk. Ezen felül profi coaching és mentoring támogatást nyújtunk!”

Bacsa László, a Demola-Budapest vezetője hozzátette: „Ahogy a Demola projektek megvalósításánál, itt is fontos, hogy csapat nélkül nem megy. Olyan csapat kell, melyben különböző szakterületekről érkező tehetséges fiatalok dolgoznak együtt a közös cél érdekében. A közös cél természetesen az ötlet megvalósítása, de egy jó ötlet sem tud önmagában érvényesülni, sem a versenyen, különösen nem a való életben, ha nincs mögötte a megfelelő tudással, lelkesedéssel és együttműködési képességgel rendelkező egyének közössége. Mindenki hozzáad valamit, lehet, hogy csak egy kicsit, de éppen az kell a végső siker eléréséhez.”

Az Imagine Cup-hoz számos hazai siker köthető:

  • Az idei versenyen induló SongArcot az amerikai tech média képviselői a platform egyik legígéretesebb játékának nevezték.
  • A Turtle Games csapata Rum Run nevű játékával 2012-ben az okostelefon alkalmazás kategóriában harmadik helyezést ért el.
  • A Cocktail Flow nevű alkalmazással mára világhírre szert tevő Distinction fejlesztőcsapat pályafutása első nagy sikerét 2008-ben aratta az Imagine Cup „Segít a technológia” kategória harmadik helyének megszerzésével a Green Watering nevű projekttel.

A Microsoft a csapatok nevezését november 14-24. között várja. Jelentkezés és az Imagine Cup Academy Programról további információ itt található.

Forrás: Microsoft Sajtóközlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr255634864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása