WinMagazin

A Pfeiffer Consulting úgy érezte, az iOS7 megjelenése remek alkalom, hogy újraértékeljük a mobil piacot és annak szereplőit. Ennek örömére egymásnak eresztették az Androidot, a Blackberry 10-et, az iOS 6-ost és 7-est, valamint a Windows Phone 8-ast egy kis fej-fej (vagy inkább fej-fej-fej) melletti küzdelemre. Az eredmény elég lesújtó lett. Pedig, ahogy mondani szokták, olyan jól indult az egész. Ha a felmérésben „kognitív terhelés” néven emlegetett valamit vesszük, ami körülbelül azt jelenti, hogy milyen könnyű elkezdeni használni a rendszert, akkor a Windows Phone 8 kifejezetten az élvonalba tartozik a maga rendkívül leegyszerűsített felhasználói felületével.

winners-podium-293x300.jpgInnen kezdve azonban csak a bajok vannak. Ha például a „hatékonyság és integráció” nevű tételt nézzük, vagyis hogy mennyire egyszerű elérni a legfontosabb funkciókat, nos ebben a Windows Phone mindössze 4 pontot kapott a lehetséges 10-ből, míg az Android és az iOS 7-et. A panaszok a szokásosak: a korlátozott értesítési rendszer, a multitasking vezérelhetősége minimális, ez alatt leginkább azt (kevésbé finomanfogalmazva: csak azt) értve, hogy nem lehet az egyes háttérben futó (valójában lefagyasztott) alkalmazásokat egyesével lelőni, illetve hogy a főbb beállítási lehetőségekhez nincs valamiféle gyors hozzáférés, mint pl. Android esetében az adatforgalmat, fényerőt és hasonló dolgokat állító widgetek.

A leggyengébben természetesen a személyre szabhatóságban szerepelt a rendszer. Az elérhető 10 pontból mindössze 2 (kettő) pontot kapott, miközben a szintén nem éppen a testre szabhatóságáról híres iOS is 6 pontot, amivel alig maradt el a valóban híresen szénné „kusztomizálható” Android hetes osztályzatától. Természetesen itt is a megszokott sérelmek vonultak fel: a háttérkép hiánya, a lapkák nem túl sokoldalú testre szabhatósága (akármit is jelentsen ez), és a mappák hiánya.

Szintén igen rosszul szerepelt a platform az elég nehezen magyarítható User Experience Friction (nagyjából: kellemetlenségek a felhasználói élményben) kategóriában, ahol a nagyobb pontszám volt a rosszabb, és a WP „meggyőző” 51 ponttal végzett az „első” helyen, szemben az iOS 6 és 7 14 és 17, illetve az Android 30 pontjával. Nem kell meglepődni, a kifogások igencsak ismerősek az előző kategóriákból, vagyis ezeknek a kellemetlenségeknek is a zöme a személyre szabhatóságra, jobban mondva annak korlátaira vezethető vissza.

image88.pngAz összehasonlást végül meggyőző fölénnyel az iOS7 nyerte (73,35 pont) az iOS6 (70 pont), a közepesen teljesítő Android (57,25) és Blackberry (56,37) és a sor végén kullogó WP8 (47,25) előtt. Akit érdekel a részletes összehasonlítás, megtekintheti a teljes online beszámolót.

Az összehasonlításban kimutatott feltűnő különbség miatt szeretnénk olvasni olvasóink véleményét is arról, hogy valóban ilyen rosszul használható rendszer-e a Windows Phone 8. Ezt megtehetik akár hozzászólás formájában, akár az alábbi kis felmérésre választ adva.

Forrás: Betanews
Illusztráció: Betanews és WMPoweruser

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr405534207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2013.09.26. 14:07:17

Sok baj van a win mobillal:

1. Kevés készülék és egysíkú dizájnnal. Kevés gyártó támogatja és az is félszívvel. Maga a kezelői felület is behatárol.
2. Nem személyre szabható, még annyira sem szofisztikált mint az IOS, hát még az Android.
3. A hírek szerint nem üzembiztos (lefagyó csempék).
4. Botrányos utólagos terméktámogatás.
5. Elégtelen szoftveres támogatás, az hogy nem jön ki az összes legújabb játék, legyen az ifjúság baja, de hogy egy rendes Skype sem megoldott W7re az már inkább röhejes. Itt nem csak mennyiség, minőség is. Van egy IOS app aminek lassan egy éve keresem a méltó megfelelőjét androidra. És van kínálat (egy tucat komolyabb app) csak egyik sem olyan jó. A winphone oldalon pedig gyakorlatilag van 3 próbálkozás.

Bluemotion 2013.09.26. 18:20:08

@ZF2: Volt a tulajdonodban már WP egyáltalán?

ramirez7788 2013.09.26. 18:29:24

@ZF2: WP8-ról van szó, és ott bizony igencsak faja a skype. Az app managerben meg azért nem lehet kiirtani a lefagyott appokat, mert nem kell, a rendszer kilövi magától. A stabilitása és a válaszideje nagyon jó. Két kritika: nincs értesítésközpont és tényleg kevés az app, nincs vagy fizetős vagy drága

is 2013.09.26. 19:05:27

Tehát nem lehet jól testreszabni a Win mobilt. OK, de ezt miért kell háromszor is lepontozni? Ugyanazért háromszor is levonnak, direkt ilyen kategóriákat találnak ki? Eléggé részrehajló, és almára kihegyzett teszt ez.

(Disclaimer: se alma, se win mobilom nincs)

Mnemomic 2013.09.26. 19:22:43

Hát ez a tanácsadó cég nem lehet komoly. Nekem egy HTC Mozartom van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Csak iPhone-ra cserélném le de azt meg drágának találom. Androidra tuti nem cserélném le, az összes ismerősöm csak szív vele, belassul, lefagy stb. A winphone nem csinál ilyet. A testreszabást sem értem, azért a csempék nagyságának változtatásával, átrendezésével a főképernyő tud egyedi lenni. Egy iOS se jobb ebben szerintem nem tudom az miért kapott jobb pontot erre.

Gábor Pesti 2013.09.26. 20:43:58

Mi lenne ha olyan írna MS ről szóló blogot aki legalább semleges a céggel ha nem is szereti. És használna pár ikonikus fogyasztói terméket...

Akkor nem csak 4 semleges vagy ellenséges opcióból lehetne például választani. Én melyiket válasszam aki ha fizetnének se használnék Androidot vagy iPhone-t, és már a 5. MS mobilt gyűröm? 4 Windows Phone közülük. (Cégváltások miatt cserélődő céges mobil)

Mint már páran említették: Mire jó a személyreszabhatóság. Pontosabban mi az belőle ami egy felhasználót tényleg érdekel. Az az információ látszik 8 óta a képernyőn és az érhető el közvetlenül ami tényleg érdekel. Minden elfér a 3 méretű tile-knek köszönhetően. Aprók a használandó funkcióknak, dupla pl a naptárnak...

Háttérkép pl minek? Ha csinálok valamit a telefonnal csak zavarna. Hangulatra meg most is eleget ad. Billentyűzár képes mind saját képeket megjeleníteni, mind pl ha személyetelenebb de szebbet akarok, az aktuális bing háttérképet. Amikor keresek vmit akkor viszont minek zavarjon meg egy fotó. (Amúgy pár livetile túl csicsás az ízlésemnek)

A 4 ből egynek se voltak lefagyás problémái (A TyTn mmás tészta volt régebben) amivel páran vádaskodtak.

Alkalmazásból sem tudom mi hiányozna. Win 8 óta tökéletes a böngésző, nem igen találtam olyan oldalt ami kényelmetlen lenne. Lumiákban a navi remek. Talán csak a mostaniból hiányzó rádió az amit felvetnék neki.

Mr. Maki 2013.09.26. 20:56:41

Lumiam van w8-al és irto jo lehet vele porgetni barit.
Nem fagyott le meg soha, egyedi a feluletem es a legfontosabb dolgokat egybol latom, elerem, hasznalom es feletteb gyors.
Az interface meg uber meno. Nem gagyi tucat.

Ugyhogy ezek bekaphatjak, nem az o velemenyuk erdekel hanem, hogy nekem mi a tapasztalatom. Es valoszinuleg annak jobban hiszek.

Hasznaltam mar a masik ket platformot is, mind a ketto uber gagyi ehhez kepest. Nekem meg ez a velemenyem.

Gombperec hídlakó 2013.09.26. 21:35:34

Vajon mennyire tárgyilagos egy olyan "nagynevű" tanácsadó cég felmérése, ahol a "Some of our clients" menüpont alatt az alma logó a második...?
Egyszerűen nem fogynak eléggé a túlárazott iPhone-ok, és az Apple rendelt egy felmérést, ez nem az első eset, hogy ilyen eszközökhöz folyamodnak.

leroi 2013.09.27. 00:28:03

A sebesség és a stabilitás tényleg nagyon jó (Omnia M, korábban olcsó Android)) Többször elvertem látványosan komoly Androidos mobilokat youtube-bal, de akár egy sima SMS küldéssel is. Az email kliens, a telefonkönyv, a fotóalbum szuper, gyors, gördülékeny
De a felhasználói felület egyszerűen ronda. A csempék messze nem adják egy jól megcsinált widget élményét. Az alkalmazások választéka egyszerűen siralmas. Nem is arról van szó, hogy a szükséges feladatokra ne lenne valamilyen program, inkább arról, hogy pl. minden cég kihozza az alkalmazását (pl. mobil bank, sportfogadó oldal, stb.) iOs-re, meg Androidra, és slussz. WinPhone-ról mintha nem is hallottak volna. Az én kedvenc Android alkalmazásom szerzője érdeklődésemre megírta, hogy nem tervezi a WP változat elkészítését. És legalább háttérkép kellene, van valahol egy videó, amiben valaki ráberhelt néhány háttérképet a Win 7.5-re és egyszerűen szebb volt. Nem tusom, hogy ez telefonfüggő-e, de nekem a kamera expozíciós ideje túl lassú, és nem lehet állítani. Hiába 5 Mpx, csak elmosódott, vacak képeket tudok készíteni, feltéve, ha nem a tájat fotózom.

leroi 2013.09.27. 00:29:00

@Like a Sir: Az eladási adatok pont az ellenkezőjét bizonyítják.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 01:30:04

@leroi:

"És legalább háttérkép kellene, van valahol egy videó, amiben valaki ráberhelt néhány háttérképet a Win 7.5-re és egyszerűen szebb volt."

Na, ezt nagyon szeretném megnézni. :)

Egyébként az tudtad, hogy az új Angry Birds először WP-re jelenik meg?

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 01:31:13

@Gábor Pesti:

"Mi lenne ha olyan írna MS ről szóló blogot aki legalább semleges a céggel ha nem is szereti."

Tessék?

Gabbesz 2013.09.27. 01:34:10

nem kell nagy felmérés. meg kell nézni, hogy melyikből mennyit adnak el. wp a kutyának nem kell. mert sehol nincs a többihez képest.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 07:31:11

@Gabbesz:

nem kell nagy felmérés. meg kell nézni, hogy melyikből mennyit adnak el. ferrari a kutyának nem kell. mert sehol nincs a dáciához képest. :-D

pelekas 2013.09.27. 07:57:02

@pushalias: Ez egy elég béna csúsztatás. A Ferrari az árkategóriája miatt nem fogy annyira mint a Dacia, ellenben a winmo olcsóbb, mint a szifon, és még sem fogy annyira... Na erre varrjál gombot...

odamondó 2013.09.27. 08:04:07

Nincs semmilyen Google app winre. Innentől kuka az egész egyértelműen 0 pont.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 08:23:52

@pelekas:

Demagógiára demagógia. A minőség és a vásárlások száma között sok arány nincs. Ha így lenne, akkor a Galaxy Ace lenne a világ egyik legjobb telefonja, holott (remélem) mindannyian tudjuk, hogy egy sz.r.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 08:24:55

@odamondó:

Na, végre valaki, aki szívből örül a Google versenyt akadályozó politikájának, amit ha a MS művelne, akkor fújmocsokrohadék lenne.

nevetőharmadik 2013.09.27. 08:32:54

A testreszabhatóságról: az Androidomat átkusztomizáltam egy WP8-as indítófelületre. Imádom, annyira egyszerű és könnyen kezelhető, nem kell más.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 08:35:32

@nevetőharmadik:

Vigyázz, mert én is így kezdtem az átállást a sötét oldalra. Bő fél évig nagyjából 1-2 hetente cseréltem launchert, aztán feltettem a Launcher 7-est, és végleg azon maradtam amíg meg nem vettem az első WP-s telefonomat újabb fél év múlva.

Globetrotter2014 2013.09.27. 08:39:56

@Bluemotion: végül nem. A Lumia 800 volt az első és utolsó esélye a platformnak egyelőre. Viszont vannak ismerősük akik meglépték. ÉS így már használtan se kellene. Esetleg a 920 még befigyelhet, az újonnan is 300 EUR alatt kapható, de szerintem maradok az Androidnál (almáról migrálok szép lassan (az Ipad még kitart)).
@Mnemomic: a testre szabás nem azt jelenti hogy picit átrendezhetet a főmenüt hanem hogy vizuálisan is a saját igényeid szerint alakíthatod, ebben nemcsak a háttérképek de a widgetek is segítenek.
@pushalias: a baj az hogy a Ferka nem a win hanem az alma. Szal ha a ferrrariból sokszor annyit adnak el mint a daciából?
@Gábor Pesti: amiket felsoroltál (navi, böngésző,rádió) azok nem alkalmazások, hanem a telfon fetaure-jei. Office, munkaszervezés (pl evernote), és a játékok mellett olyan hasznos kiegészítők mint a Skype, Whatsapp.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 08:44:43

@ZF2:

"Szal ha a ferrrariból sokszor annyit adnak el mint a daciából?"

Te sem érted. Nem baj. Egyébként csak jelzem, a WP már kezdi eladásokban lehagyni itt-ott az iPhone-t. Blackberryt legtöbb helyen már lehagyta. Blackberry akkor szar?

Egyébként a listád fele a tudatlanságodat minősíti inkább, mint a rendszert.

Globetrotter2014 2013.09.27. 08:51:07

@pushalias: nemt udom honna veszed hogy az Ace a legnagyobb pld számú?
Egy példa (IOS készüléket nem árul az amazon):
www.amazon.de/gp/bestsellers/ce-de/3468301/ref=pd_ts_zgc_ce_3468301_morl?pf_rd_p=233620887&pf_rd_s=right-5&pf_rd_t=101&pf_rd_i=571954&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_r=10VEEEQBZGDW2FVMCTKS

Gyanítom hogy az Iphone készülékek még mindig odavernek, mert 3 készülékkel is majdnem lenyomják a Samsungot. Ráaádsul messze a legdrágábbak minden platformhoz képest...

pelekas 2013.09.27. 08:53:23

@pushalias: Nem én vagyok demagóg, én épp a demagógiára világítottam rá.
Egyébként a galaxy ace olcsó telefon, azért fogy, nem a minősége miatt.
A winmo is olcsó telefon, még sem fogy... azért ez elgondolkodtató.
Félreértés ne essék, örülnék, ha lenne több alternatíva a mobil piacon, ami versenyhelyzetet teremtene, és azt is tudom, hogy a winmo nagy hátrányból indul...

2013.09.27. 08:53:37

Nekem a WP azt adta, amire a leginkább szükségem volt: egyszerű kezelhetőséget, átlátható felületet, logikusságot. Tiszta sor, hogy vannak hiányosságok és idegesítő dolgok benne, de számomra ezek marginálisok, sokkal többet számít, hogy nem bazári katyvasz és ovis kifestő a menü, hogy gyors, akadásmentes, betonbiztos a rendszer. Háttérkép meg rendszermókolás, meg hasonszőrű bizbaszok nekem nem kellenek, foglalkozzon ilyennel az, akinek nincs jobb dolga, mint a telefont babrálni. Amíg a WP létezni fog, addig én csak azt használom, nekem kínszenvedés lenne Androidra visszamenni.

Globetrotter2014 2013.09.27. 08:57:34

@pushalias: igen a BB már eléggé gyengus.

Nem hszem hogy bármelyik piacon is otthagyta volna az IOS.
en.wikipedia.org/wiki/File:World_Wide_Smartphone_Sales_Share.png

És nincs is oka rá, emellett hogy nem is igazán versenytársak árban és tudásban. Persze akinek nem kell smatphone az vehet nyugodtan win mobile-t.

2013.09.27. 08:59:15

Mellesleg akik háttérképért sírnak Wp esetében, láttak már WP főmenüt? A csempék között és körülött vannak 1mm-es üres csíkok, oda aztán feltétlen kell a háttérkép.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 09:10:18

@ZF2:

A BB egyszerűen későn reagált a változásra, ezért csúszik lefelé. A WP majdnem ugyanígy járt. Keress utána, a nem éppen kis piacnak számító Mexikóban már megelőzte az iPhone-t.

@pelekas:

Én egy demagógiára (nem fogy tehá sz.r) válaszoltam egy másik baromsággal. Az ACE egyébként nem az ára miatt fogyott ennyire, hanem mert azt ajánlották mindenkinek, mert a Samu fizet érte.

A WinMO (valójában WP, a WinMo sehol sincs már) pár hónapig éppen, hogy nagyon nem volt olcsó, pont ez volt az egyik akadálya az elterjedésének. A korábbi egy-két olcsó darabnak pedig nagyon erős korlátai voltak, és csak WP7-tel jelentek meg.

@shitgun:

Illetve ott a zárképernyő, amit kb. ugyanannyi ideig nézegethetsz, mint a háttérképet, ha arra van igényed.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 09:11:34

@pushalias:

pár hónapig - helyesen - pár hónappal ezelőttig

-putyin- 2013.09.27. 09:12:11

Szerintem részrehajló ez a kimutatás....Az IOS az egyik legkevésbé alakítható rendszer. Ezzel csak az nem ért egyet, akinek fizettek érte, illetve még mást nem látott. Én személy szerint utáltam.

Globetrotter2014 2013.09.27. 09:21:35

@pushalias: Ja, 12%os piaci részesedéssel. Ez egy eléggé árérzékeny piacnak tűnik, ahol a "Daciák" előnyben vannak.
techcrunch.com/2013/09/02/kantar-android-accounted-for-70-of-sales-windows-phone-grows-by-tapping-dumbphone-users/

Én nem nézem a zárképernyőt. Ellenben elég sokat navigálgatok appok között a főképernyőn. De ehhez appok kellenek nyilván :P

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 09:40:42

@ZF2:

Érdekes, az előbb még árérzékeny piacokon is az iPhone volt a jobb. Mik vannak...

A főképernyős problémád engem sajnos nem érint, nekem nincs szükségem hatodik warezolt fingós appra, a lapkák mögül a dögös macás hátérképből látszó fél mellbimbó pedig annyira nem lelkesítene fel. ;-)

thegabcsi 2013.09.27. 09:43:23

Az kimaradt, hogy alsó és közép kategóriában a legstabilabb a rendszer, nem akad, mint az összes 80k alatti android.
Ezt a személyre szabhatóságot sem értem teljesen, egy ios-nál személyre szabhatóbb lényegesen.

nevetőharmadik 2013.09.27. 09:44:00

@pushalias: Ez a terv :D "Come to the dark side, we have cookies."

Globetrotter2014 2013.09.27. 10:07:09

@pushalias: az a gond hogy a Iphone 400-800 EUR/USD árban mozog, az androidhoz meg beleszámít a 50-100 eurós gingerbreades is. Nyilván ez olyabn mintha a BMW-t a VW csoporttal vetnéd össze. Vevőként ha te Iphone-t keresel akkor konkurensként nem ezek számítanak hanem a fullos 4 magos android sorozat (esetleg csúcs Lumiák).

Megpróbálod lehúzni azt ami a tieden nincs. Ez így demagóg.
Van egy rendes háttérkép (ami nem rontja le az ikonok láthatóságát), és widgetek (pl aktív naptár), amelyek segítenek eligazodni az oldalak között (összesen vagy 25 app 3 oldalon), illetve van funckiójuk (pl ledes vaku kativálása, memória tisztitás, office, zenejátszó, de leghasznosabb a kalendárium widgetje). Az egyeten ami esztétikai az az időjárás widget, ami appból is ugyanolyan jó lenne, de felismerhetővé teszi az oldalt, ha gyorsan scrollozok.

Nem azért vettem, hogy elbarmoljam feltörésekkel meg lopott tartalommal.

Te magadból induész ki, gondolom még életedben nem fizettél appért, így fel sem tűnik hogy nincsnek komolyabb appok Win-re...

Gábor Pesti 2013.09.27. 10:14:26

@pushalias: Hát a végén lévő teszt kérdéseit nem tette volna fel olyan aki nem Microsoft ellenes. Kihagyta a szerintem jobb mint a többi opciót....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.27. 10:14:44

Most tértem át Symbianról WP-ra. Gondolkoztam Androidon és IOS-on is, de mindenkitől azt hallottam: ez a két rendszer tele van hibákkal és folyton baj van velük. Így a WP-t választottam. Eleve a Nokia név önmagában garancia a minőségre. S nem csalódtam.

Gábor Pesti 2013.09.27. 10:30:45

@ZF2: Felhasználó által igényelt funkcionalitást mondj kérlek. Ne egy másik telefon featurelistáját kérd számon. Akkor az iOS azért rossz mert ott meg LiveTiles nincs? És Hub&Spoke designra alapuló native médialejátszó?

Sosem az iOS vagy android lekoppintása volt a cél.

Mi az a felhasználói igény mi az a mindennapi szükségletem amire a telefonomat akarom használni amit nem elegit ki a Win8? Mi az a funkcionalitás amit ovis szintű felhasználáson túl (bebe én apukám erősebb, bebe az én telefonom meg menőbb) igazából szükség van?

Mi értelme van háttérképnek, ha pont a kezelhetőségből kifolyólag nem is töltök ott időt, mert minden hasznos információt egyből meglátok használt funkcionalitást elérek?

Miért pont widget kellene mikor az általad felsorolt funkciókhoz van ugyanolyan, vagy jobb megoldás win-re? (LiveTiles az infó visszaadásra tipikusan képes, zenelejátszó ugye native, ahogy a kezdőképernyőre kidobott naptárbejegyzés is, Office van felhőhöz is szinkronizál. googleben google apps, MS ben MS Office. Szerintem több munkaadó használja az utóbbi formátumot.... A kereszttámogatás megléte meg google-n múlik. Ráférne rájuk is egy pármilliárdos EU bünti.)

leroi 2013.09.27. 10:35:26

@shitgun: Meg a csempék felett egészen a "status bar"-ig van egy két centis feketeség (fehérség), meg a két oldalon. Oda azért el tudnék viselni valami kis, szolid, aura szerű dolgot. Nem beszélve az app list-ről, ahol dominál a fekete.

komplikato 2013.09.27. 10:37:33

Én aki széthackelte az Andoidos telefonját egyszerűen NEM értem miért lenne szempont az átvariálható és személyre szabható felület?
A userek 98%-a leginkább telefonál, esetleg zenét hallgat a telefonon, nagy ritkán elsüti a fényképezőt ... és kész. Ha ezeket megtanulta elérni a felületen, akkor már elégedett, minek szabná át?
És ilyenkor tök mindegy, hogy iOS, WP, Android, akármi más.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerintem a megbízhatóbb gyártók saját gyári ROM-jával nem szokott túl sok hiba lenni. Csak ugye sokan nem gyári romot használnak, vagy gagyi gyártó termékeit ... azért elég nagy balhé lenne egy 100-200.000-es telefon lefagyogatna vagy ilyesmi.

@pushalias: Na a Galaxy Ace vonulata pont az amire a stabil és megbízható fenti gondolatsor semennyire sem passzol, a terméktámogatása is botrányos, és az sem volt vicces amikor átváltottak Broadcom procira majd azokat a verziókat még annyira sem támogatták ... És még is mennyit eladtak belőle.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 10:38:51

@ZF2:

Nagyjából az idei év elejéig a magyar GSM üzletek eladói szó szerint lebeszélték a WP készülékekről a vásárlókat, és helyette az aktuális Samsung „csúcskészülékre” (ez korábban az Ace, mostanában az Advance) beszélték rá a vásárlót. Mert a) pénzt kapnak ezért a Samsungtól, b) saját maguknak is fals „ismereteik” (aka. előítéleteik) voltak a WP-ről (lagol, vírusos, és különben is vindóz). A helyzet javult, de még most is messze van az ideálistól.

A csalódott korábbi tulajdonosok egy része is (pl. mint te) folyamatosan nyomja az ellenpropagandát. Ezeknek igen nagy hányada egyszerűen nem tájékozódott a rendszer előnyeiről és hátrányairól, hanem vásárlás után négy nappal jött rá és kezdte el verni a tamtamot, hogy fúj, ez szar, mert nincs (WP7 esetében) mass-storage, háttérkép, BT file transfer, Google Apps, akármi. És akkor még nem is említettem, hogy többségük (pl. mint te) leragad az akkor aktuális állapotnál, és olyan marhaságokkal hülyítik a népet, mint hogy kevés fajta készülék van (ami az iPhone-nál úgy tűnik neked rendben van), egyformák (érdekes módon iPhone-nál ez sem hiba, és akkor a tizenkettő egy tucat Samsung szappantartókról még nem is beszéltünk), nincs rendes Skype, meg hogy nem jönnek a játékok WP-re. Aztán utána elégedetten mutogatnak, hogy szar, mert kevesen veszik.

Gábor Pesti 2013.09.27. 10:45:59

@ZF2: Ja és a konkrétan általad említett Skype és Whatsapp például létezik. Szóval tényleg érdekel, hogy mi az a valós igény ami hiányzik. Mert Az hogy 2 megoldás van egy problémára nem 10 az nem feltétlen baj. Nem mindegy hogy 10000000 közül kell választani vagy 100000 közül ha cask 20 at használsz? Vagy egy kisebb lista nem előny is könnyebbé téve a választást?
Ami tényleg hiányozhat pl youtube app (bár böngésző nekem elég) az meg nem Microsoft sara...

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 10:46:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az iOS-ről azért én nem mondanám, hogy tele van hibákkal, és az is tény, hogy az Android is javul. Plusz az utóbbi esetében az optimalizáltság hiányát (ej, de finoman tudok én fogalmazni, ha akarok) egyre brutálisabb vasakkal igyekszenek elfedni.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 10:54:41

@Gábor Pesti:

Azért a 700k és a 150k app közötti különbséget nem csak az 1000 (!) androidos zseblámpa app okozza.

Bizony bőven hiányoznak appok. Sőt, sokaknak nagyon fontos appok nincsenek meg WP-re. Nekik a WP nem fog megfelelni, amíg ezeket nem portolja valaki.

2013.09.27. 10:54:42

@leroi: nekem továbbra is rejély, hogy miért boldogabb valaki, ha van egy többé (wp)-kevésbé (droid) kitakart kép a menü alatt, de elfogadom, hogy van, akinek ez szempont. Viszont a wp alapvetően úgy lett megtervezve, hogy a letisztultság a vezérelv, nincs színes-szagos widgethalmaz, meg rakás oldalra lapozós menü, hanem van a csempés főmenü, meg a szöveges listás. Ez egy alap design-elv (nek tűnik) és épp agyonvágnák az egészet, ha képecskékkel, meg színes kis izékkel tömnék tele. Az igaz, hogy a főmenüben van alul fölül egy vastagabb üres sáv, de mindig csak az egyik, mert amint nem elgezdesz görgetni le vagy fel, ezek eltűnnek, csak a "végállásokban" van vagy alul, vagy fölül egy sáv. Erre totál felesleges lenne egy beazonosíthatatlan képrészletet odaerőltetni, a többi részét a csempék ugyanis tökéletesen elfednék, és egyszerre odalenne a főmenü fő erénye, a letisztultság. A szöveges menüben ugyanez a helyzet, ha a vezérlő elv az egyszerűség, akkor a háttérkéépel ez ki lenne nyírva, a fekete háttér meg elegáns, legalábbis szerintem. A WP kinézete számomra úgy jó, ahogy van, én - és gondolom sokan akik szeretik - pont ezért a tulajdonságáért (is) szeretik. Akinek sivár, válogathat, van még három nagy os, mindegyik színes, háttérképes kavalkád.

2013.09.27. 11:05:32

@pushalias: trú, húgom szolgáltatónál dolgozik, tolják a samut ezerrel, mert pontokat kapnak érte, és a legügyesebb kispajtások tabletet, tévét, telót nyernek, úgyhogy ha az eladón múlik, aki véletelen megy be, mert összetévesztette az ajtót a Tescoval, az is Galaxy S3-mal távozik. Húgom gyakran meséli, hogy bejön az ember, hogy hú, rászántam magam, ide a legújabb iPhone-t, pénz nem számít, aztán vagy bekamuzzák, hogy elfogyott és hetek múlva jön (ott áll a raktárban hátul), vagy egyszerűen lebeszélik, és az ember végül galaxyval távozik.

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 11:08:14

@shitgun:

Ízlések és pofonok. Akinek a háttérkép kell, annak van választási lehetősége, és ez így is van jól.

2013.09.27. 11:15:51

@pushalias: persze, én is ezt mondom. Csak wp-n háttérképet számonkérni pont olyan, mint droidon a csempéket hiányolni. Egyszerűen nem olyan, és kész. De válogatni lehet, és ez jó.

leroi 2013.09.27. 11:28:52

@shitgun: Hát, ez innen nézve valóban igaz, de én mint telhetetlen kisgömböc (=fogyasztó) olyan rendszert akarok ami annyira stabil, gyors és használható mint a WP és annyira szép mint az Android (és a megfőzi a kávét, mesét mond, kiviszi a szemetet...)
:-D
Viszont az tényleg gáz, hogy egy csomó cég nem adja ki az appját WP-re. :-(

2013.09.27. 11:34:30

@leroi: nekem a wp szép is, úgyhogy én helyben vagyok:) Appoknál meg tiszta sor, hogy nem túl sok van belőlük, de én speciel nem hiányolok semmit, igaz, én nem vagyok egy power user, fónolás, sms, ébresztő, insta...izé, lomogram, pár autós játék, térkép és mail+fb, nálam ennyi a szükséglet, ez meg adott.

Globetrotter2014 2013.09.27. 11:39:44

@pushalias: ezek még időzőjellel sem csúcskészülékek. legfeljebb ezee keresnek legtöbbet :)

A fő gond az volt win7.x el hogy nem kaptak 8ast.

Az LG nél is igérgették a JB-t de legalább ha késéssel is elkészült. Most attól tekintsünk el hogy a 400 eurós belépőárú 4 éves szifon4 még kap terméktámogatást.

A reményszikra Lumia800 meg eltűnt süllyesztőben.

@Gábor Pesti: igen de a Skype-ot nem frissítik win8 alatt.
A gond az hogy az appokat nem kilóra mérik. Kell valami speciálisabb dolog lesz belőle 10 féle IOS/Androidira, abból 4-5 használható. Winre pedig lehet hogy ez a szám 3/0.

2013.09.27. 11:44:06

@leroi: hazudok, egy app van, ami fájdalmasan hiányzik, és a másik kettőre van, az OTP szépkártya alkalmazás, amivel azonnal látni, hogy fizetés után mennyi az annyi. Ez kéne, de nagyon.

driopios 2013.09.27. 12:22:44

Hehe, rendeztek egy versenyt, hogy az iOS, Android és WP közül melyik a legjobb iOS majd ezt a versenyt aztán az iOS meggyőző fölénnyel nyerte.

leroi 2013.09.27. 12:36:46

még plusz két szívfájdalom: Miért nincs magyar szövegbevitel és miért nincs lokalizálva a bing? (persze ez nem a rendszer hibája, sajnos megint egyenlőbbek vagyunk mint mások.)

pushalias · http://winmagazin.blog.hu 2013.09.27. 13:21:23

@leroi:

WP8 esetében van magyar szövegbevitel. Igaz kicsit olyan microsoftos, tehát az alapötlet ó, csak a kivitelezés sánta egy picit.

Az app hiányra azt kell mondanom, jogos. Bár pont a banki kliensek mintha lassan érkezgetnének. Igaz, inkább csak 8-asra, de sajnos 7.x-re egyre többet nem csinálnak már meg.

@ZF2: Igen, az valóban egy probléma, de van rá ok. Persze rosszul marketingezték meg. Az iPhone 4 támogatását azért inkább hagyjuk, ilyen alapon a 7.8-assal érkező új kezdőképernyővel a WP7-esek is megkapták a 8-ast.

Globetrotter2014 2013.09.28. 23:32:36

@pushalias: Az Iphone 4 valami 2009es teló lehet. És még telepíthatő rá az IOS7 (és mellesleg újonnan kapható 400 euró körül). Előbbi egyúttal azt jelenti hogy a legújabb appok is futtathatók rajta. És a rendszer update-tel folyamatosan kapják a fícsöröket is (pl tethering). A 2012es Lumia 900ashoz pl nincs Wp8, és ez ezt jelenti hogy appok se lesznek rá, mert a 7.8 alá nem sok minden készül. Tehát kár megvenni használtan is...

Nzoltan 2013.10.02. 07:51:32

@ZF2: Ez nem hardweres probléma? Hogy a proci nem bírna el a wp8-al?

Globetrotter2014 2013.10.02. 08:45:57

@Nzoltan: Hát az első Lumiák nem voltak erőművek, de azért ez elég nagy kixeszés. Még akkor is a WP7.x ekkel a teló fícsöröket berakták (pl tethering). Itt a telógyártóknak is van felelőssége persze.

A sony (és az LG) is elásta magát rendesen amikor nem hozott ki ICS ugrade-eket a 2010 előtti telefonokra.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása