WinMagazin

2012-07-07 12:00 swGuru Szólj hozzá!

A Trendy Entertainment egy remek játékot alkotott a Dungeon Defenders-szel, amely egyszerre foglalja magába egy szerepjáték és egy stratégiai játék minden elemét. A játék a már sokak által ismert és kedvelt Tower Defense játékok alapjaira épül, így kombinálja több műfaj tulajdonságait.

A Dungeon Defenders célja egyszerű: az első pályákon még csak egy, később több Eternia kristályt a gonosz goblinoktól, orkoktól sárkányoktól és ogréktól, ehhez pedig saját karakterünket, valamint különféle tornyokat és egyéb védelmező építményeket használhatunk fel. Ezt négy különböző kaszt tagjaiként tehetjük meg:

  • Varázsló - a mágikus tornyok pusztító erejét felhasználva és a nagy erejű varázslatokkal felszerelve a legjobb támadó kaszt. A különféle tornyok lehetővé teszik az ellenfelek kiirtását egy területen, vagy hatalmas távolságból.
  • Harcos - a harcosok a kardjuk erejére és középkori ostromgépeikre támaszkodnak. Pusztítsd el ellenfeleidet néhány kardcsapással, vagy add át a helyet katapultjaidnak, vagy a félelmetes tüskés csapdáknak.
  • Vadász - ezen hihetetlenül percíz kaszt tagjai igen precízen lövi le ellenfeleit akár a pálya másik végéből, vagy, ha közelharcra kerül a sor, különféle különleges, közelségre érzékeny csapdákkal állítja meg a támadó hordákat, mint például a kábítógáz, vagy a robbanó csapdák.
  • Szerzetes - Egy egészen furcsa kaszt, a legnehezebb, de csapatban talán a leghasznosabb kaszt. Szabadon választhat a közelharc lendülete és tömegpusztító képessége, vagy a botok távharci ereje között. Különféle helyhez kötött mágikus aurákkal segítheti társait, amik gyógyítanak, lassítanak, esetleg egymás ellen fordítják a belépő ellenségeket, valamint a társait, vagy azok tornyait is megerősítheti manájának felhsaználásával.

A játék során egy érdekes kis történet is kibontakozik, amely ugyan nem túl részletes, mégis ad némi hátteret tetteinknek. Aranyos a grafika és a zenére sem lehet panasz, együtt igazán hangulatossá teszik a játékot, miközben mi karakterünk fejlesztésére koncentrálunk.

Nagyon fontos funkció a játékban az osztottképernyős többjátékos mód. Egyszerre akár négy hős küzdhet az ellenséges csapatokkal, a játék pedig megnöveli a támadók létszámát a játékosok számához igazodva. A karakterek remekül kiegészítik egymást és kipótolják egymás hiányosságait, még élvezetesebbé téve a játékot.

Persze ha nincs kivel játszani, ott van az Xbox Live is, ahol a szobákba belépve egész csapat idegen játékossal játszhatunk a világ bármely pontjáról, és ha csöndes a szoba, akár beszélgethetünk is velük játék közben.

Egy apró hátrány, hogy a játékban nincs a játékosoknak külön pénze, ugyanis az összegyűjtött mana és a talált tárgyak listája közös. Ezért vigyázni is kell a mana használatával, mindig meg kell beszélni a kiadásokat a többi játékossal, valamint a tárgyak eladása vagy viselete előtt is érdemes egyeztetni, hogy kinek mi a jó.

Összegzésként elmondhatom, hogy ez egy igazán jó játék. Nem szoktam egy játékot többször végigjátszani, csak ha az nagyon jó, márpedig ez azok között volt, ahol az első karakterem (egy szerzetes) felfejlesztése után úgy döntöttem, hogy kipróbálom, milyen is egy varázsló. A családtagokkal együtt játszva pedig igazán szórakoztató, persze hosszú távon, mint minden karakterfejlesztős RPG, sajnos ez is monotonná válik. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy azért az 1200 Microsoft pontért (3500 forint) a Dungeon Defenders bőven megérte, olyannyira, hogy még a kiegészítőt is megvettem hozzá.

Képek:


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Rusznyák Dániel


A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr954936202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása