WinMagazin

A Microsoft is belép a hordható eszközök piacára

Az elmúlt években egyre inkább nagyobb érdeklődés övezi az egyes gyártók által fejlesztett és piacra kerülő, úgynevezett hordható eszközöket. A piacvezető technológiai cégek közül sorra mindegyik jelentetett már meg okos órákat, fitnesz eszközöket, vagy e két kategória hibridjeit. Sok helyen találkoztam a kérdéssel, hogy miért éppen a Microsoft maradt ki ebből a sorból. A Windows Phone piaci részesedésének folyamatos növekedése mellett, ez idáig nem volt olyan eszköz, amely a Microsoft rendszerével teljesen kompatibilisen működött volna (kivéve talán a Pebble Watch).

Végtelen kiló lett, maradhat?

Október 27-én a Microsoft a hivatalos OneDrive blogjában bejelentette, hogy az Office 365 előfizetőknek ismét brutális mértékben megnöveli a tárhelykapacitását, Eddig ugye 1 TB (egy terabájt) kapacitás járt az otthoni, egyetemi és vállalati csomagok felhasználóinak, ami szerintem nagyon sokunknak már bőven elégséges volt. De a redmondiak úgy gondolták, hogy még ez sem elég feltétlen mindenkinek (meg a konkurenciával szembeni összehasonlításkor biztos jó ilyen számokkal dobálózni). Hát tessék, végtelen tárhely! Maradhat?

Öt népszerű alkalmazás ami hónapok óta nem frissül Windows Phone-ra

Ma reggel az Android bérenc énem kelt fel az ágyból ugyanúgy, ahogy az a WPCentralról Windows Centrallá magát átnevező társasággal is megesett múlt szombaton. Én kérek elnézést! Vagyis rossz híreket fogok írni, jöjjön a Windows Phone bashing! Aminek jelen esetben az a lényege, hogy az app készítők némelyike nem törődik a frisítésekkel. Megcsinálja az appot, aztán jó az úgy, hibát javítani minek.

A "Nagy Alma" kinyíló ablakai

A WinMagazin előző cikkében beszámoltunk arról, hogy az ausztriai postaszolgálat lecseréli a meglévő iPhone telefonokat Lumia készülékekre. Nos, egy újabb témában ehhez szorosan kötődő hír jelent meg. Úgy tűnik nem csak a sógorok fordultak a Microsoft termékei felé, de a tengerentúlon, a New Yorki rendőrség is hasonló üdvözölendő döntést hozott.

A Microsoft kétszer csenget

Korábban már volt két cikkem (Cambridgeshire-i rendőrség, Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja) arról, hogy egyre inkább előnyben részesítik a Windwos Phone rendszerrel szerelt termékeket a nagyobb intézmények. Most viszont végre a „szomszédban”, Ausztriában is nekiálltak lecserélni az Apple termékeit.

Viszlát, Nokia Lumia

Júliusban jelent meg egy cikkem, melyben akkor az evleaks forrásaira hivatkozva írtam a Nokia by Microsoft brandről, illetve egy egyszerű ábrával szemléltettem is, hogy milyen könnyű lenne elrontani a telefonok kinézetét ezzel a névvel. Ám most itt a hivatalos álláspont, Nokia márkanév megy a kukába, és marad nekünk a Microsoft Lumia.

Weather Flow

A múltkor bemutatott Series Fan után egy újabb magyar fejlesztésű alkalmazást vennék górcső alá. Ez pediglen a Weather Flow lesz. Egész pontosan annak is a Windows Phoneos verziója. Ennek pedig legjobb apropója, hogy pont ezen sorok írása közben jelent meg a legfrisebb, ráncfelvarrott verzió. Hogy legyen egy kis csavar is a történetben, megpróbálom összevetni a Windows Phoneon kvázi általános Bing..izé...MSN Weatherrel. Érdemes-e egy korsó sör áráért megvenni, vagy nem? Mennyivel másabb vagy több, mint a Microsoft saját megoldása? Lássuk.

Grand Theft License

A szokásos előszó most nem lesz hangsúlyos, mert szeretném hinni, hogy a szerkesztőség tagjai hasonlóan állnak az illegális dolgokhoz, mint ezen sorok szerzője (aki, megelőzve az idevágó forumhozzászólásokat, nem kap egy megveszekedett petákot sem a véleményéért a Microsofttól. Sem. Ennyit a bérencségről.).

Gps monitor & webcam [x]

A Gps monitor & webcam egy ingyenes Windows Phone alkalmazás, aminek a legfőbb funkciója az, hogy megnézhetjü, hol vannak a környékünkön nyilvános webkamerák, megnézhetjük azokat a térképünkön, illetve megtervezhetjük, hogyan tudunk odatalálni a kiválasztott webkamera helyéhez.

Microsoft hordható eszköz a következő hetekben?

Egy friss jelentés szerint a Microsoft arra készül, hogy az elkövetkezendő hetekben egy okosórát, vagy valami hasonló fitnesz célú „hordható” eszközt dob a piacra. Az eszköz szívritmus érzékelővel fog érkezni, és a leírás alapján nem csak Windows Phone-nal, hanem más platformokkal is együtt tud majd működni.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) alkalmazás (194) android (10) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (87) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (32) felmérés (13) frissítés (28) google (17) határmesgyék (12) hírek (19) homebrew (13) htc (22) ismertető (16) játék (34) képgaléria (18) készülék (144) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (141) microsoft (282) microsoft news (43) napiapp (14) neowin (15) nokia (194) office (19) paul thurrott (29) pletyka (46) reklám (30) sajtóközlemény (50) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (32) szavazás (13) szivárogtatás (11) tablet (52) telefon (91) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (10) update (17) vélemény (25) videó (123) windows (109) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (382) windows phone 8 (19) wmpoweruser (100) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (314) wp8.1 (57) wpcentral (127) xbox (45) xbox live (11) xbox one (20) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter