Több, mint 1,5 millióan tesztelik a WP 8.1-et

Megállt a Lumia 520 térnyerése, felbukkant a Lumia 930

2014.04.23. 08:00 | pushaliasSzólj hozzá!

Címkék: statisztika windows phone wp8 wmpoweruser wp8.1

Több, mint 1,5 millióan tesztelik a WP 8.1-et

Az AdDuplex április 17-én kiadta legfrissebb statisztikai jelentését a Windows Phone rendszerről. Kezdjük a legnagyobb meglepetéssel, ami szerint a Lumia 520 előretörése megtorpant, az előző havi 34,5%-ról 34.3%-ra „esett vissza” az aránya a Windows Phone piacon, miközben a Lumia 920 a harmadikról feljött a második helyre. Van azonban számunkra ennél izgalamasabb is ebben a jelentésben, mégpedig az, hogy mennyien nem tudták kivárni a 8.1-es verzió hivatalos megjelenését. Úgy tűnik, sokan.

Április 25-én lezárul a Microsoft–Nokia üzlet

Április 25-én zárul le hivatalosan is a Nokia mobiltelefon-üzletágának eladása a Microsoftnak – írja a hivatalos blogján a redmondi vállalat. Péntektől a finn cég készülékekért és szolgáltatásokért felelős üzletága, a Nokia Oy, múlt év szeptemberében bejelentett 7,2 milliárd dolláros akvizíció lezárásának eredményeként a Microsoft része lesz.

Lányok az ablakban: Kelly Clarkson

Heti lányunk Kelly Clarkson énekesnő, akit 2008-ban a VH1 az új évezred 10 legszexibb nője közé választott, konkrétan nyolcadik lett a sorban, ami nem egy rossz helyezés világviszonylatban. Karrierje 2002-ben indult, amikor megnyerte az American Idol első évadát. A texasi szépség nem csak énekel, hanem gitáron is remekül játszik. Kezdetben nem szeretett volna énekes karriert befutni, eredeti álma az volt, hogy tengerbiológus legyen, de miután látta a Cápa című filmet, ez a vágya elillant. Elkezdett inkább énekelni az iskola kórusában, az eredményt pedig már ismerjük.

Accentize for WP 8.1

Nincs elég csempeszín? Itt a megoldás!

2014.04.18. 11:00 | pushalias3 komment

Címkék: alkalmazás windows phone wp8.1

Accentize for WP 8.1

Amióta a Wp 8.1-gyel megérkezett a háttérkép beállításának a lehetősége, többektől kaptam olyan reakciókat, hogy „jobban tették volna, ha inkább a csempeszínek számát növelték volna”. Nem csak én, hanem mások is azt válaszolták erre: csinálj magadnak egyszínű átteret, tedd be, és a probléma megoldva. A megoldás frappáns, ám ez idáig kicsit nehézkesen kivitelezhető volt. De csak eddig.

Április 22-én érkezhet a megváltás

Frissülni fog a Windows Phone 8.1 legdurvább orvtámadása az Xbox Music

2014.04.18. 09:00 | pushaliasSzólj hozzá!

Címkék: alkalmazás wp8.1 crapware sikítófrász

Április 22-én érkezhet a megváltás

Mint azt mai első cikkünkben már említettük, a Microsoftnál nagy eséllyel üzemel egy szupertitkos Felhasználó Felbosszantó Alosztály. Lassan egy hét használat után elmondható, hogy a Windows Phone felhasználók ellen elkövetett eddigi legsikeresebb orvtámadásuk a jól bevált Music + Video alkalmazás lecserélése volt azzal a minden képzeletet felülmúló hatékonysággal sikítófrászt okozni képes crapware-rel, amit Xbox Music néven szuszakoltak le a felhasználók torkán. Ám lassan feldereng a fény az alagút végén. Már csak az a kérdés, milyen messze is van az a vég, mert számomra már tegnap is túl késő volt.

Mégsem veszett el a Bing Vision

Egy ügyes megoldással beépíthető a kamerába kedvenc QR-kód olvasónk

2014.04.18. 08:00 | pushalias2 komment

Címkék: alkalmazás cortana wp8.1

Mégsem veszett el a Bing Vision

Természetesen a Windows Phone 8.1-gyel érkező legtöbb változással elégedettek lehetünk, lenyűgöző mennyiségű új funkciót és ráncfelvarrást zúdított a nyakunkba a Microsoft. Itt-ott azonban egy kicsit ingatjuk a fejünket, miért kellett jól bevált dolgokat kiirtani, vagy (mint esetünkben is történt) jó alaposan eldugni a felhasználók orra elől. Az egyik ilyen az eddigi Music + Video alkalmazás, aminek a visszahozatalán még dolgoznak, a másik elérhetőségét viszont máris megoldotta egy szorgos fejlesztő, ez a Bing Vision.

Idén is Veletech

Előadások, kiállítások, retró, modding

2014.04.17. 10:00 | WinMagazin4 komment

Címkék: kiállítás beharangozó veletech

Idén is Veletech

A Veletech a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvénye, mely idén április 19-én nyitja meg kapuit az érdeklődők számára. Az egész napos (10:00-18:00) kiállításnak a Millenáris B épülete (Nagycsarnok) ad helyet, a programok pedig nem csak az okostelefonok és a hardverek elvakult rajongói, hanem jóformán bárki számára érdekesek lehetnek.

Rég várt funkciókkal bővült a WP 8.1 telefon alkalmazása

Hívástörténet, gyorshívás és más nyalánkságok

2014.04.17. 08:00 | pushalias4 komment

Címkék: windows phone wpcentral wp8.1

Rég várt funkciókkal bővült a WP 8.1 telefon alkalmazása

Ahogy az ember egyre többet használja a 8.1-es verziót, úgy találkozik egyre újabb funkciókkal. Ezek egy része szinte teljes csendben jelent meg, és nem egykönnyen észrevehető, pedig annak idején sok felhasználó adta volna értük akár a fél karját is, ennek megfelelően folyamatosan szerepeltek a kívánságlistán. Az egyik ilyen funkció a hívástörténet volt: telefonunk a hívás után egyszer kiírta, hogy az meddig tartott, aztán ezt soha nem tudtuk már visszacsalogatni. Jelentem, ez többé már nincs így.