WinMagazin

Budapest — 2014. november 18. — A januárban induló Imagine Cup Academy igazi startup-képző: abban segít, hogy a jó ötletekből sikeres céget építsenek a fiatalok. A júliusi világsikert alapul véve idén kibővül a verseny képzési szakasza, amely a valós életben használható tudást nyújt a legjobb csapatoknak.

home-hero-bg.jpgA Microsoft Magyarország újra keresi az ország legjobb fiataljaiból álló startupját. A csapatok december tizennegyedikéig jelentkezhetnek a világ egyik legnagyobb technológiai versenyének hazai képzésére, az Imagine Cup Academy-re, amelyen segítséget kapnak ötletük megvalósítására, továbbfejlesztésére és piacra vitelére. A képzési program az Imagine Cup magyarországi döntőjével zárul, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a verseny regionális döntőjében, ahonnan a legjobb hat csapat fog részt venni a globális megmérettetésen, amelyet jövő júliusban rendeznek Redmondban.

Idén nyáron a magyar TEP csapat kiemelkedően szerepelt a világdöntőn. Az ő sikerük jó példa arra, hogy a hazai fiatalok a világ élvonalába tartoznak. A szegedi fiatalokból álló TEP alkalmazásának lényege, hogy a mobiltelefonon nevelt virtuális állatka valós sportteljesítményre ösztönzi a felhasználót, így járul hozzá egészsége megóvásához. A fejlesztésre már idejekorán felfigyelt a zsűri, így a TEP végül az Innováció kategória második helyezése mellett az AppCampus különdíját is elnyerte, amely összesen harmincezer dollárt és rengeteg szakmai támogatást jelentett a fiataloknak. Ezen kívül a Traction Tribe is érdemesnek tartotta a csapatot a befektetésre.

„Az Imagine Cupon elért eredményünk komoly lehetőséget teremt, nemcsak a pénzdíj miatt, hanem mert rengeteg értékes nemzetközi kapcsolatot tudtunk építeni. A visszajelzések inspiráltak bennünket, és azok alapján újabb finomításokat hajthattunk végre. A verseny igazán nagy lökést adott az álmaink megvalósításához” – mondta Boros Ákos, a TEP ügyvezetője.

Az Imagine Cup lényege nemcsak az, hogy a csapatok érdekes, jól működő alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal rukkoljanak elő, de azt el is kell „adniuk” a zsűrinek, azaz bizonyítaniuk kell ötletük hasznosságát és esélyét az üzleti sikerre. A verseny végigköveti egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig. Ez olyan szintű képzettséget és felkészültséget igényel az indulóktól, amelynek kevesen képesek tökéletesen megfelelni – ebben hivatott segíteni a képzési program.

A TEP csapat a versenyre tavaly a hazánkban idén először megrendezett Imagine Cup Academy program során készült fel. Idén ez a startup képzési szakasz kibővül, a tavalyi tíz helyett idén akár húsz csapatnak is lehetőséget biztosít a fejlődésre. Nagy hangsúlyt kap a prezentációs készség és technika annak érdekében, hogy a fiatal csapatok minél hatékonyabban tudják eladni ötleteiket a lehetséges befektetőknek. Az Imagine Cup helyi döntőjére áprilisban, a regionális megmérettetésére pedig májusban kerül sor. Júniusban pedig már a világversenyre készítik fel a csapatokat a Microsoft.

„A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. Az idei képzési szakaszban és a helyi döntőben is azon leszünk, hogy minél több magyar fiatalt segítsünk ötleteik megvalósításában”  – mondta Grósz Judit, a Microsoft Magyarország Fejlesztési és platform üzletág vezetője.

A Microsoft 10 évvel ezelőtt hozta létre az Imagine Cupot azzal a meggyőződéssel, hogy a fiatal generáció képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Az elmúlt évtizedben 190 országból mintegy 1,65 millió fiatal vett részt a világversenyen, ötletet merítve az ENSZ fejlesztési céljaiból vagy saját országuk problémáiból.

Az Imagine Cup Academy-re jelentkezni december 14-ig a Microsoft Imagine Cup oldalán lehet.

Forrás: MIcrosoft sajtóközlemény
Illusztráció: Microsoft Imagine Cup

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr246912851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása