WinMagazin

Az elmúlt években egyre inkább nagyobb érdeklődés övezi az egyes gyártók által fejlesztett és piacra kerülő, úgynevezett hordható eszközöket. A piacvezető technológiai cégek közül sorra mindegyik jelentetett már meg okos órákat, fitnesz eszközöket, vagy e két kategória hibridjeit. Sok helyen találkoztam a kérdéssel, hogy miért éppen a Microsoft maradt ki ebből a sorból. A Windows Phone piaci részesedésének folyamatos növekedése mellett, ez idáig nem volt olyan eszköz, amely a Microsoft rendszerével teljesen kompatibilisen működött volna (kivéve talán a Pebble Watch).

Néhány hete felütötte a fejét a hír, hogy a napokban érkezik a Microsofttól is egy hiánypótló hordható eszköz, de sajnos a pletykák ezúttal csak nagyon kevés információt árultak el a megjelenő termékről. A tegnapi nap során azonban végre megtudhattuk és megszemlélhettük a redmondiak új fejlesztését.

Health1.JPG

Első körben szeretném bemutatni az eszköz és a technológia lelkét, ami a Microsoft Health nevet viseli. A Health egy felhő alapú szolgáltatás, amely a kapcsolódó eszközök adatai által segít átfogó képet adni és értékelhető adatok segítségével betekintést nyerni az egészségi állapotunkra. Nem csupán a Microsoft saját fejlesztésű eszközeivel kompatibilis alkalmazásról van szó. Ugyanis a Microsoft Health képes más operációs rendszerek, illetve más gyártók eszközeivel is kommunikálni. Többek között tökéletesen együttműködik a RunKeeperrel vagy a MyFitnessPal-al is, amelyek manapság talán a legelterjedtebb aktivitás követő és ellenőrző rendszerek a piacon. 

band3.jpg

A Microsoft Health a megfelelő adatok begyűjtése által képes valós időben megmondani számunkra, melyik az a gyakorlat vagy aktivitás, amivel a legtöbb kalóriát égetjük el sportolás közben vagy éppen azt, hogy mennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy két edzés között regenerálódjon. A Microsoft Health lelkét képző Intelligence Engine a felhő alapú szolgáltatás legújabb és legfejlettebb eszközeit és technikáit állítja csatarendbe, annak érdekében, hogy a legpontosabb és leghitelesebb adatokat kaphassuk az egészségi állapotunkkal kapcsolatban. 

band2.jpg

A továbbiakban vegyük kicsit szemügyre a Microsoft Band-et, ami a cég saját okos eszköze. A Band képes figyelemmel kísérni a szívritmusunkat, lépéseink számát, a kalória égetésünk mennyiségét és alvásunk minőségét a beépített innovatív szenzorok segítségével. Ezen kívül természetesen az aktuális időt is mutatja számunkra, valamint értesítéseket jelenít meg beérkező e-mailjeinkről, különféle naptárbejegyzéseinkről, a beérkező hívásokról, szöveges üzenetekről és a közösségi hálózatokról beérkező frissítésekről. A Microsoft a Windows Phone tulajdonosok számára elérhetővé tette ebben az eszközben is a saját személyi asszisztensét, a Cortanat. De ne feledjük, mint korábban már említettem a Microsoft Band nem csupán a Windows vagy Windows Phone termékekkel képes együttműködni, hanem a konkurens gyártók Android és iOS eszközeivel is tökéletesen kommunikál.  

band1.jpg

A Microsoft Band egyfajta személyi edzőként működve képes követni fejlődésünket, a sportolás közben begyűjtött adatok követése és elemzése által. A kiértékelt adatok követésével folyamatosan tanul, szokásaink és testünk aktuális kondíciója mellett képes jövőbeni egészségi- és fejlődési tervek megalkotásában a segítségünkre lenni. A nap huszonnégy órájában követi szívünk működését és méri a pulzusunkat. Ezen kívül képes figyelemmel kísérni alvási szokásainkat, például azt, hogy milyen mélyen alszunk, és milyen gyakran ébredünk fel egy alvási ciklus alatt. Ezeken kívül ma már általánosnak vehető, hogy képes GPS segítségével szabadtéri tevékenységeink követésére, és térképen kirajzolva követhetővé tenni egy-egy futás vagy egyéb tevékenység térbeli útvonalát. A beépített UV szenzor által eldönthetjük, hogy a szükségünk lesz e napszemüvegre a futás vagy egyéb szabadtéri tevékenységünk során. 

home_connectAnywhereWin8.jpg home_shareHealthData.png

A Microsoft odafigyelve a piaci igényekre, tanulva a konkurens gyártók tapasztalataiból és hibáiból, a Band-el, valamint a Microsoft Health-el szoros együttműködésben megalkotott egy mindennél átfogóbb online szolgáltatást, aminek a HealthVault nevet adták. E szolgáltatás segítségével még pontosabban és precízebben követhetjük, mind a saját, mind pedig a családtagjaink egészségi állapotát. A HealthVault rengeteg lehetőséget biztosít számunkra az aktuális egészségi állapotunk nyomon követésére és nyilvántartására egyaránt. Egy felületen tárolhatjuk saját és családtagjaink egészségügyi adatait, korábbi egészségügyi kórtörténetünket, várnyomás adatainkat, betegségeinket, fittségi adatainkat, allergiáinkat, labor eredményeinket, röntgenfelvételeinket és egyéb ehhez köthető mentett egészségügyi felvételeket. Képes külső, más cégek által fejlesztett egészségügyi internetes oldalakkal együttműködve átfogóbb képet adni állapotunkról. 

Üdvözölendő törekvés ez a Microsoft részéről és remélem, megtalálja majd a méltó helyét, annak ellenére, hogy eddig váratott magára. Valóban úgy gondolom, hogy jelenleg talán ez a legátfogóbb eszköz és szolgáltatás halmaz a piacon, és a maga 199 dolláros árával is képes lesz elnyerni a felhasználók tetszését. 

Forrás: Microsoft Health, Microsoft Band, HealthVault, Windows Central

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr436846229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsotykai 2014.10.30. 13:16:42

Én vennék ilyent becs szóra. Nem tudna valaki hozni nekem egyet kintről?

lackoder 2014.10.30. 15:55:27

Lehet venni kintről is akármit, csak kell hozzá egy viabox.

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.30. 19:59:23

no,akkor ezt most megveszem. foleg mert wp mellett droidot is tamogat.

Gsnake 2014.11.03. 14:32:18

Kiváncsi vagyok, hozzánk mikor ér el, az eddig olvasottak alapján jó kis kütyü ez.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása