WinMagazin

Ma reggel az Android bérenc énem kelt fel az ágyból ugyanúgy, ahogy az a WPCentralról Windows Centrallá magát átnevező társasággal is megesett múlt szombaton. Én kérek elnézést! Vagyis rossz híreket fogok írni, jöjjön a Windows Phone bashing! Aminek jelen esetben az a lényege, hogy az app készítők némelyike nem törődik a frisítésekkel. Megcsinálja az appot, aztán jó az úgy, hibát javítani minek.

Szerencsére nem minden app fejlesztője ilyen, ám most következzen öt kiemelt jelentőségű app, amelyekre jellemzően hónapok óta nem érkezett frissítés – valójában egy kivétellel már legalább fél éve, és az a kivétel sem vonatkozik szegény amerikai rokonainkra.

Instagram Beta

Instagram_Beta_Lock_screen_0.jpgKőkemény évek teltek el, mire egyáltalán megjelent a hivatalos verzió Windows Phone-ra, és a WP felhasználók jól láthatóan azóta sem az instagramosok szíve csücske. Az alkalmazás nevében azóta is tündököl a Beta jelző, március óta nem frissül, és bár a működésében én nem találtam hibát, funkcionalitásban jókora hátrányban van az iOS és az Android verzióhoz képest. Így aztán ajánlott a Rudy Huyn-féle nem hivatalos 6tag app letöltése. A kínosság érzését erősíti, hogy az app a Nokia gyűjteménynek is ékköve.

Hulu Plus

Hulu%20Plus%20Windows%20Phone%208%20Tile.jpgA netflixesek csak-csak megemberelték magukat, és folyamatosan legalább néha-néha frissítik a nálunk tökéletesen használhatatlan cuccukat, a Hulu munkatársai azonban április óta hozzá sem nyúltak a windows phone-os verzióhoz, miközben az androidos és iOS-es verzió kapta a frissítéseket bőséggel. Persze lehet, hogy a windows phone-os verzió elsőre tökéletes lett, ám mifelénk ennek igen durvák az oddsszai.

eBay

ebay_app_925_hero.jpgAmióta nem találok értelmes (értsd legalább működő) töltőt a Terminátorhoz, magam is heti szinten használom ezt az egyébként tisztességes kis alkalmazást. Én még jól is jártam, lévén az Egyesült Államokhoz képest én a világ többi részéhez tartozom, tehát van júniusi frissítésem. A jenkik bezzek jól megkapták, nekik ugyanis a Huluhoz hasonlóan április óta semmi javulás.

Vine

Vine_lead2_0.jpgIgazából az a csoda, hogy egyáltalán megérkezett Windows Phone-ra. Simán járhatott volna úgy, mint a Eurosport, akarom mondani Yahoo  Sports, ami azóta legalább Androidra megérkezett, bár még mindig úgy hirdetik, hogy „available on Your iPhone and iPad”. Tavaly december 19. óta nem frissül, mindössze 3 nap híján rekorder a kategóriában, egy gyengébb high five-ot azért megérdemel.

LinkedIn

LinkedIn%20Windows%20Phone_0.jpgVégül itt a sztárkategória csúcstartója, amely egyébként meglepően régóta jelen van a Windows Phone Áruházban, ám 3 nap előnnyel veri a Vine-t: tavaly december 16. óta nincs frissítése, miközben – kell ezt még egyáltalán hangsúlyoznom? – ez más platformok esetében nem feltétlenül van így.

Aki akarja, elmondhatja a véleményét, miért nem frissülnek régóta ilyen fontos appok, mi meg igyekszünk jó képet vágni hozzá!

Forrás és illusztrációk: WindowsCentral

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr886836233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jupiter72 2014.10.27. 12:11:58

Halott rendszer csak még nem tudják

IamTwo 2014.10.27. 12:24:06

Még jó, hogy egyiket sem használom.

vizsla_barat 2014.10.27. 14:18:29

Minden felsorolt alkalmazas megy a Firefox/Chrome alol. Minek ra app? Meglepetes: a Facebuk is!

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.27. 14:42:05

@vizsla_barat: ff/chrome wpn? meselj kerlek.
masreszt kenyelmesebb es alt. tobbet tudo megoldas appon keresztul elerni,mint bongeszon. (ennyi erovel levelezeshez es mashoz se kell apl. s tenyleg,lehet oket bongeszobol tolni,de minek? fajdalmas ugy)

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.27. 14:42:58

@djangyu: es ez csak a lista teteje,amit a wpcentralis cikk kapirgalt

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.27. 14:45:05

@jupiter72: halottnak nem halott,csak a fejlesztesek uteme ... khm... lassabv,mint az iosnel (androidhoz nem hasonlithato,mert zartat zarthoz). de egyebkent a nativ w8-as appok szarabbul allnak. ahhoz kepest a wp store mar kanaan...

odamondó 2014.10.27. 15:03:31

És még lehetne sorolni kb a végtelenségig.

Amúgy az a lista szerintem gázabb, hogy "melyik népszerű appok amik meg sem jelentek még WP-re" Ebből is van bőven.

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.27. 15:18:07

@odamondó: vagy amikor vegre megjelennek, akkor az max arra jo, hogy ki lehessen pipalni az available platforms alatt a wp-t de ugy nagyjabol egeszeben kevesse hasznalhato...

Gargaj · http://gargaj.umlaut.hu 2014.10.27. 16:52:22

Nekem WP7em van, arra mar nem frissul semmi... :(

lifelike 2014.10.27. 17:03:37

nem értem ki vesz wp-t, a rendszer szép (volt x éve), de annyira kicsi a támogatottsága hogy kidobott pénz

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.27. 17:31:16

@lifelike: ennyire egyertelmuen semmikeppen nem irnam le. enterprise kornyezetben eleve sokkal jobb (uzemeltetoi oldalrol, de felhasznaloirol is), mint az android/ios. kb az a helyzet, mint anno a blackberryvel volt. annak is megvoltak az elvitathatatlan elonyei (konkretan egy bes-el megtamogatott levelezest azota se tud semmilyen mas rendszer meg csak megkozeliteni sem.

_ha_ elegendoek a gyari alkalmazasok, mert csak telefonalsz, levelezel, netezel rajta de kell nativ office tamogatas meg sharepoint eleres, es mindezt ceges kornyezetbe integralva, akkor jobb valasztas mint barmi mas. _ha_ az kell, hogy minden problemara legyen n+1 app, akkor nyilvan nem. (bar felig androidos wp felhasznalokent azt merem mondani, hogy neha a sok app egy feladatra nem elony, hanem hatrany)

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2014.10.27. 20:12:49

Na, ezért kukáztam ki életem első és utolsó windowsos telefonját fél éve.

Maga a telefon remek volt, de az alkalmazáskínálat és maga a windows minden kritikán aluli.

Ha volt is valami program, az is csak valami összegányolt vacak volt.

Kindle: nem lehetett keresni még a saját könyvek között se. Ha van 1500 könyved, minden egyes alkalommal nyálazd át az összeset, ha meg akarod találni, amit keresel. Szótár se volt.

Zinio: nem volt text only üzemmód.

De nem találtam épkézláb bikecomputert és nagyjából semmit. Ha volt egyáltalán valami a kínálatban, az egy-két darab vérszegény valami volt.

Majd ha lesz feleannyi app windowsra, mint androidra (és itt az értelmes dolgokra gondolok, nem a púzós appokra, meg gagyi játékokra), esetleg újra meggondolom.

Addig elfelejtem a windowsos telefonokat, de nagyon.

Void Bunkoid 2014.10.27. 20:17:49

No, akkor röviden és tömören:

Instagram, Vine, Linkedin: tudom, hogy majd a trendérzékeny tinik lehurrognak, de mind nettó f*szság. Három oldal meg account fotófeltőtögetős meg ötmásodperces videófeltőtögetős meg önéletrajzzal büszkélkedős funkciókkal. Ezt MIND (érted, MIND) tudja a facebook. Lehet oda is fényképet feltölteni, meg videót is, meg el is lehet dicsekedni, ha valakinek 4 éven belül 15 hangzatos nevű munkahelye volt (igazából sztm ez inkább szégyen, mint dicsőség), meg már vannak "life eventek", ahol be lehet biggyeszteni hogy 2013-ban Black Belt Bullshit Manager certificationt szerzett. Kész, megvan a linkedin összes funkciója is.

A Hulu meg hát....nem azé', de még az okostelefonok előtt voltak az úgynevezett "mp4 lejátszók", amiket annak idején "egérmozi"-nak csúfoltak. Egy okostelefon, hiába vannak már 5 meg 5 és fél colos kijelzők, de még mindig egérmozi. Ki az a marha aki filmeket, sorozatokat, tvadásokat ekkora kijelzőn nézeget?

És ez - megjegyezném, nemcsak WP-re igaz, hanem az összes mobil platformra, a fenti hótfelesleges social networkök meg BÁRMILYEN felhasználóra.

Ui.: az összes "alternatív social network" (legyen az tumblr, instagram, akármi) amúgy kb - de ezt már többször is megírták igazából akkor szokott létrejönni, amikor a széleskörben elterjedt social networkön (jelen esetben a facebookon) megjelennek a trendérzékeny tinik tanárai meg szülei és elkezdik őket bejelölgetni.

Void Bunkoid 2014.10.27. 20:27:02

@Void Bunkoid: amúgy soha nem értettem, hogy miért ássák a fiatalok szándékosan a generációs szakadékot. Én trendérzékeny tinikoromban kifejezetten büszke voltam arra, hogy a negyvenhez közelítő szüleimnek tetszik, és szívesen hallgatnak Nirvanát meg Pearl Jamet, és nem kezdtem el dacból szkútert hallgatni.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2014.10.27. 20:30:51

Void, a tinikor az egyéniség kereséséről szól, amikor a gyerek fel akar nőni és le akar válni a szüleiről, más akar lenni, mint ők.

Ennek egyik legnyilvánvalóbb útja, hogy mást akar csinálni és máshogy.

Egyébként furcsa, ha valakinek a 40-50 éves szülei ugyanazt a zenét szeretik, mint egy 14 éves. Én hülyét kapnék most azoktól a zenéktől, amiket 15 évesen szerettem. Az embernek folyamatosan változik az ízlése és a kor haladtával más és más tetszik neki. Ez a normális.

pnr001 2014.10.27. 20:33:30

@lifelike:

Pl. a feleségem, akinek kellett egy olyan telefon, amely akadás- és fagyásmentesen, könnyen érthetően és kezelhetően alkalmas levelezésre, böngészésre, Onedrive-on tárolt Word és Powerpoint dokumentumok szerkesztésére, néha navigálásra, gyerekek fotóinak mutogatására. És mindezt kártyafüggetlenül, újonnan 40000 Ft-ból. Lumia 630 lett a nyertes, és nagyon szereti.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.27. 21:12:12

A felsorolt appokról semmit sem tudok, mert nincs okostelefonom. De hadd hívjam fel mindenki figyelmét arra az általános érvényű igazságra, hogy egy program nem akkor jó, ha sokat frissítik, hanem akkor, ha nincs szükség a frissítésére. Ma a trendiséghez és a piacérzékenységhez tartozik az a fájdalmas ökörség, hogy rendszeresen ki kell adni egy új verziót, manapság már főverziószámot léptetgetve, különben a felhasználó még azt hiszi, hogy a program elavult és ócska. Kérem szépen, ha egy program ma elvégez egy feladatot, és az a feladat húsz év múlva ugyanaz, akkor ez a program húsz év múlva is pontosan annyira látja el a feladatot, tehát korszerű. Csak azért növelni a programok méretét, erőforrás-igényét, mert muszáj kitalálni még valamit, ami a programba építhető, hogy valami ürügyet adhasson a program frissítésére, na ez az igazi szellemi rohadás. Ha egy program jól meg van csinálva, akkor azt már csak használni kell. Ha a júzer kilátna a seggéből, és a frissítésben felfedezné a foltozgatás tényét, akkor talán fel tudná tenni a kérdést legalább az óriáscégek óriásprogramjairól: elsőre nem tudtátok volna rendesen megcsinálni?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.28. 00:56:49

@Kiszámoló: "Én hülyét kapnék most azoktól a zenéktől, amiket 15 évesen szerettem."

Én talán szerencsésebb időszakban voltam tinédzser, a hetvenes évek rockzenéje klasszikusnak számít, ma is ugyanazokat a zenéket szeretem.

@Void Bunkoid: "Linkedin: ... tudja a facebook."

Nem. Ha komoly munkát keresel, a fészbúkkal nem mész semmire.

Void Bunkoid 2014.10.28. 06:30:45

@atpijkamo: a háeres úgyis a fészbukodat fogja megnézni drogos/pedofil/náci/obszcén/ellenzéki tartalom után kutatva, hogy a hőzöngős 80 certifikátos linkedin profilod ellenére kopipésztelhesse a "Sajnáljuk, de a választásunk nem önre esett" templétet a neked címzett válaszlevélbe.

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.28. 09:49:11

@Void Bunkoid: elsosorban a hr-es/fejvadasz a linkedin profilodat fogja megnezni es nem a facebookot. mivel az tukrozi a szakmai kvalitasodat. sot, tobb helyen mar a jelentkezeskor kerik is a profilod linkjet (illetve linkedinrol mar sokszor kerestek meg allasajanlattal, mig facebookrol meg soha ;) )

Wildhunt 2014.10.28. 12:08:14

Amennyire én tudom, speciel a Linkedin egész jól működik, az értesítések meg jobban működnek rajta, mint Androidon. A többihez nem tudok hozzászólni, még Facebookot sem használok. A Linkedinből mi hiányzik? Én az androidosat használom belőle, de az öszes update kb a general stability issues javításában merült ki az elmúlt kb 1-1,5 évben, ami a feleségem WP-ján simán irreleváns, mert nem hogy javítócsomag, de general stability issue sem érkezik hozzá.

Void Bunkoid 2014.10.28. 14:16:47

@waces: TÉVEDSZ.

Amikor esetleg egy cég HR-ese vagy egy fejvadász cég profilba illőket keres, akkor talán használják. De egy céghez való konkrét bejutásnál elsőkörben bezony hogy a kis magánéletbeli sz*ros pelenkáidat fogják előszedegetni, mert majd a szakmai kvalitásod a második vagy harmadik körben fog előkerülni, amikor már a szakmai vezetővel tárgyalsz és/vagy bértárgyalsz. Az első körben mindössze egy pszichoanalitikai vizsgálat tárgya leszel, ahol - különösen ha teamwork van - annak a feltételeinek kell megfelelned. Mert hiába van neked 35 éves magánvállalkozós fejlesztői tapasztalatod meg zsebből kifizetgetett ezer okleveled meg vizsgád, ha csapatban kell dolgozni, de lerí rólad, hogy egy antiszociális seggfej vagy, NEM fognak felvenni. Akkor sem, ha otthon a sufniban valóban összeraktál egy fluxuskondenzátort.

waces · http://blog.waces.hu 2014.10.28. 15:14:25

@Void Bunkoid: nem tevedek. hidd el sok-sok eve mozgok ebben az iparban (it es hatarteruletei) es kis cegtol nagy multiig sokmindent lattam es kb az osszes itthoni es nagyon sok europai fejvadasz ceget ismerem jobban vagy kevesbe jobban. a bejutashoz egy megfelelo cv kell, utana jon a szakmai interju es a vegen a bertargyalas. (illetve bizonyos gyakorlat utan ha teged keresnek es nem te keresel, akkor a penzugyi margok tisztazasa mar a 0. korben megtortenik).
ha egy fejvadasz (mert egy hr-es nem fog keresni, ezt outsourceolja) keres valakit, akkor nem a facebookon fog keresgelni es n+1 mazsa info kozul kikeresni a relevansat, hanem linkedinen, ami pont erre szolgal. (egyebkent mondjuk naponta esne be facebookon alapulo megkereses, ami nem gyakori, sot ritka. ellenben a linkedin alapuakkal)

Gsnake 2014.10.28. 15:41:07

@lifelike: mondjuk olyanok, mint én, akinek egy stabil és gyors telefonra van szüksége e-mail, internethasználat, office használat és tárhely (OneDrive) elérés mellett, megfejelve pár olyan alkalmazással, mint valutaváltó, sport programok (GymBuilder, SportTracker stb.), frankó határidőnapló/naptá (Chronos Calendar), alkalomszerűen el tudok vele kattintani pár mobilszférában elfogadható minőségű fotót (a szelfizgetés nem az én műfajom, így a különféle csilli-villi retusprogramokat sem hiányolom), esetleg rá tudok nézni a facebookomra, s olykor játszom vele pár percet, esetleg zenét hallgatok. Mindezt úgy, hogy nem kell 100-150 ezer forintot (esetleg többet) költenem a telefonra, mert olcsóbb kategóriában vagy egy optimalizálatlan hulladékot kapok (Android), vagy egy erősen túlárazott, több éves készüléket (iPhone 4, ne adj isten alatta) választhatok.

Valamint nem vágyok színes-szagos-habos-babos widgetekkel tűzdelt, fodrozódó vizes stb. képernyőkre, bőven elegendő nekem a csempés felület, amin mindent látok ami érdekel és a WP 8 óta végre van értesítésközpont is (ami kétségkívül hatalmas nagy hiányossága volt a 7.x készülékeknek).

A WP készülékeken amit fel tudsz telepíteni az fut is rajta tisztességesen, bár igaz egy-egy játék meg tudja akasztani a rendszert, de szerintem az sem az OS hibája. Szemben az Androiddal, ahol pl. egy Samsung Galaxy Advanced kategóriájú, 1 giga alatt RAM-al szerelt készüléken sokszor még a híváskezdeményezés is fél perces töprengésre készteti a készüléket. Kivételek talán a HTC készülékei, náluk az alsó-közép kategóriás készülékek is használhatóbbak.

Void Bunkoid 2014.10.29. 08:13:23

@waces: akkor miért van minden álláskereséssel kapcsolatos blogban/portálon ökölszabályként megadva hogy önéletrajz beadásakor gondosan tegyük tahótlanná/apolitikussá/munkamániás terminátorossá a FB adatlapunkat, mert élet-halál múlhat rajta - no meg hogy rengeteg emberke vesztett már el melót/ácét/akármit amiatt, mert valami olyan volt kiposztolva, ami az őt elbírálók szerint nagyon nem jó?

De alapjában véve csak annyit mondtam még az első posztomban, hogy felesleges sznob elitizmus használni sok-sok portált/oldalt/alkalmazást. Ennyi erővel ne legyen okostelefonod, hanem legyen egy butafonod, mellette egy PDA-d (sőt francokat, egy határidőnaplód tokba épített napelemes számológéppel!), fényképezőgéped, meg egy szatyornyi térképed. És ezt MIND hurcibáld magaddal egyszerre :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.05. 01:39:52

@Void Bunkoid: Valamit nagyon félreértesz.

Ha a facebookon van szép önéletrajzod, attól még nem fognak megkeresni álláslehetőséggel. Erre való a linkedin.

Viszont ha valami állásra pályázol, és meglátják a facebookon a letoltgatyás képeidet, akkor bezárulhatnak a lehetőségek.

cso zsi 2014.11.05. 14:10:44

Az Instagramos képek kinézetétől amúgy is agyhalált kapok, mert érthetetlen számomra a képek összemaszatolása, homályosítása, keretezése. Ez van PC használatkor.
WP8.1 esetében viszont nincs ilyen gondom :))))))))))))
Ugyanis a Facebookra felrakott Instagramos képeket (azaz az ilyen tartalmú posztokat) nem jeleníti meg a "gyári" app egyik készülékem esetében sem.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása