WinMagazin

Akkor ígéretem szerint folytatódik alkalmazások bemutatása. Ezért hanyagolnám a hosszas bevezetést, hisz a háttérről már volt szó az előző cikkben. Lássuk a mára rendelt appokat.

Trianglecalc

Leírás:With this app you can see wether a triangle is editable or not.

A lista ismét egy faék egyszerűségű programmal kezdődik. És ilyen esetekben még inkább bosszantó a sok hiba. Először is mért nem lehet billentyűkkel navigálni? Miért csak centiméterben adhatóak meg az adatok és ráadásul miért csak egész szám? Az már csak hab a tortán, hogy ez a program is elfogad a beviteli mezőben nagyobb számot, mint amit kezelni tud.

Verdikt: 1/10

Sport ArtB

Leírás: A téli olimpiai játékok sportjait mutatja. Térkép segítségével, ami megmutatja, hogy a Szocsi Olimpián hol rendezik meg azokat.

Ha van egy már megírt motor, akkor azt miért is ne használjuk fel többször. Így a már ismerős felület köszönt minket, de most a 2014-es téli olimpia helyszíneit mutatja be. Szerencsére vannak linkek Wikipedia cikkekre és viszonylag átfogó az információ mennyisége és minősége. Viszont így hónapokkal a téli olimpia zárása után kicsit okafogyottá vált, főleg, mert nem tartalmazza az eredményeket.

Verdikt: 3/10

Love WheelB

Leírás:Szeretnéd megtudni, hoyg választottad mit érez irántad? A Love WheelB megmondja!

Szintén egy értelmetlen alkalmazás, mivel semmi mást nem csinál, mint véletlenszerűen kiválaszt egy választ. Mondhatni egy GUI az RND függvényhez. Mindezt kicsit túl harsány képernyőn.

Verdikt: 1/10

Madártávlat

Leírás:A föld természeti tájainak bemutatása madár távlatból. Légy te is részese a csodák csodájának

Érdekes, bár messze nem hiánypótló alkalmazás, hisz egy Google image search lényegesen jobb eredményt ad. A program nem bővíthető, így meglehetősen korlátozott az információ mennyisége, ráadásul hiányzik egy Google Earth vagy Wikipedia link. Mindkettő szükséges lenne, mivel a programban levő információ mennyisége is kevés, a hozzá tartozó képek mennyisége szintén.

Verdikt: 2/10

madartavlat.1.jpg

Get the K

Leírás:Can you get the K? How to play: Use your arrow keys or swipe arcoss the grid to move the tiles. When two tiles with the same letter touch, they merge into one!

Ez a program volt a mélypont. Alapvetően nem lenne baj, ha valaki fog egy sikeres ötletet és átdolgozza, de amikor az összes fejlesztés annyiból áll, hogy a számokat betűkre cseréljük, az kiveri azt a bizonyos biztosítékot. És ami működött a 2048-ban, hisz ez annak a játéknak az "átírása", az nem működik a betűknél. Hisz míg két 2-es egymásra húzásából logikusan lesz 4, addig két A betűből miért is lenne B?- Ráadásul a 2048 Githubon teljesen szabadon elérhető és szerkeszthető. Láttunk már rengeteg variációt. Ez is csak egy. De minek?

Verdikt: 0/10

get.the.k.1.jpg

Sminkiskola

Leírás:SminkSuli egy olyan alkalmazás amely segítségével feldobhatod a sminktudásod. Látványos sminkeket, és tanácsokat tanulhatsz meg. Használata elsősorban lányoknak ajánlott.

Hasonló alkalmazás volt már a előző körben, de ez most megmutatja, hogy hogyan is kell az ilyet csinálni. Szép, átlátható felület és rengeteg információ jellemzi a programot, bár az, hogy visszalépésre vagy képfeltöltésre 100%-os biztonsággal kilép, az ront a felhasználói élményen.

Verdikt: 4/10

NeverMind

Leírás:Match mixed tiles to reach a uniform board. Touch any tile and that color will disappear from board. If you make it slick, one color will spread across the table .

Szintén kicsit 2048 klón, de a borzalmas Get the K-hez képest egy komoly darab (igaz, csak ahhoz képest). Addiktív, viszont nagyon fontos lenne, hogy a játékos a program indításakor kapjon valamennyi információt arról, hogy mit és hogyan kell játszani. Mert egyébként gyorsan jön az uninstall.

Verdikt: 3/10

RockKviz

Leírás: RockKvíz is an application that puts your knowledge of rock music. Take the challenge and test your music knowledge! You can share your best score in Facebook! Two different language: English, Hungarian.

A műfaj szeretete miatt nagyon kíváncsi voltam erre a kis játékra és alapvetően kellemes 5-10 perces kikapcsolódást nyújtott. És könnyen lehetett volna belőle egy igazán jó program, de könyörgöm, egy kvízjátéknál mutassuk már meg a helyes választ is, ne csak a számláló növekedéséből lehessen látni, hogy jó volt-e az általunk adott válasz vagy nem. Illetve a műfaj miatt célszerű lenne tematikus csomagokat készíteni, mert ez így zagyva és kaotikus. Sőt, a kérdések számának megadása se le lenne hátrány. Viszont mindenképpen pozitívum a magyar nyelv támogatása is és az átlátható GUI.

Verdikt: 5/10

FlapPig

Leírás:Pigs eat corn. Flying pigs eat more corn. Flappy flying pigs have to eat all corn, otherwise they become so sad they can't even fly anymore.

Ismét klón. Most nem a 2048, hanem a legendás Flappy Bird volt az alap. Madár ki, malac be és kész. Ugyan olyan egyszerű és valószínűleg akiknek az bejött, ez is be fog, bár talán kicsit nehézkesebb az irányítás. Korrekt iparosmunka, de semmi, de semmi extra nincs benne.

Verdikt 4/10

flappig.1.jpg

Úticélok szerelmeseknek

Leírás: Szeretnél a szerelmeddel szép helyekre utazni vagy csak egy kis romantikára vágysz pároddal? Az Úticélok Szerelmeseknek alkalmazásban összegyűjtöttük neked Magyarország legromantikusabb helyeit. Keress neked tetsző úticélokat és lepd meg szerelmedet egy romantikus utazással.

Egész szépen kivitelezett kis program, ami nem ígér sokat, de azt betartja. Maga az ötlet jó, viszont ez csak akkor lesz használható ha lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy bővíthesse, kiegészíthesse a meglevő adatokat. És hasznos lenne a felületet kicsit újragondolni, mert momentán a kis ablakokban levő szövegek nem teljesen olvashatóak.

Verdikt: 4/10

Ennyit mára és ne feledjétek, holnap jövünk az utolsó 10 programocskával!

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr456177396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása