WinMagazin

A PAX (Penny Arcade Expo) az Egyesült Államok és Ausztrália egyik legnagyobb gamer rendezvénysorozata. A hétvégén rendezték Bostoni állomását, a PAX East-et, melyen előadások, bemutatók és bejelentések sora hangzott el a legkisebb fejlesztőktől épp úgy, mint a legnagyobbaktól. Érdekes, hogy a három nagy konzolgyártó közül idén a két japán távolmaradással tüntetett, és ezt az űrt sajnos a redmondiak bejelentéseinek hiánya sem tudta orvosolni. Ennek ellenére van néhány érdekes részlet, nézzük őket!

PAX-East.jpg

Press Play on the go

Talán van, aki még emlékszik arra a kis, dán stúdióra, aki még a Microsoft Studios segítségével adta ki első mobilos játékát, Max-ot a varászfilccel. Na, tavaly ők adták ki Max következő kalandját is, bár itt már emelték a tétet. Mobil helyett a célplatform az Xbox One lett, a játék az egyike az első Xbox One-os on demand játékoknak. Az azóta már Microsoft Studios-os fejlesztő csapat úgy tűnik, nem áll meg, hiszen még a PAX előtt bejelentették egy másik francise-uk következő darabját, a Tentacles: Enter the Mind-ot.

Pontos megjelenési dátumot még nem adtak meg, de valószínű, hogy még a nyáron megkapjuk „különböző” Windows eszközökre, ráadásul ingyen!

TotemWebsite_Gif_2.gif

De a konzolosok se érezzék rosszul magukat, a PAX-on bejelentésre került a Project Totem is, Xbox One-ra és Xbox 360-ra. Sajnos sokat még nem tudunk róla, de az biztos, hogy a játék (Xbox One-on) full HD-ben fog futni 60 fps-en, local multiplayer biztos lesz benne (online multiról még nem mondtak semmit). Idén őszre várható.

Harmonix: új generáció, új játékok

A Harmonix sajnos semmit sem jelentett be, csak a CEO tett említést a célpiac bővítésére. Tehát idén még nem számíthatunk a Dance Central vagy a Rock Band következő darabjára, de talán 2015-ben. Persze a standjuk így sem maradt üres, hiszen folytatták turnéjukat legújabb játékukkal, ami viszont hivatalosan is meg fog jelenni 2014-ben. Az új, egyedi irányításon és még soha sem látott ötleteken alapuló játék, a Fantasia: Music Evolved, hasonlóan a Dance Central-okhoz, Xbox exkluzív címként lett bejelentve.

Persze ők sem unatkozhatnak, hiszen egy hónapja jelentették be új PC-s játékukat egy zenei first person shooter, a Chroma-t. 

Persze más bejelentések is történtek, többek között ott volt az Age of Empire: World Domination (amiről már írtunk)  is a show-n, bár ez inkább újabb kérdéseket vetett fel, mint régieket válaszolt meg. Habár a trailer-ében semmilyen Microsoft Studio-os kapcsolatról nem volt szó, a PAX-on az említett fejlesztőcsapat standjánál lehetet megtalálni a klasszikus játék mobil változatát is. Még mindig semmit sem tudunk sem a single, sem a multiplayer megoldásairól, de talán a redmondi játékstúdió nevének feltűnése jelentheti azt is, hogy a játék az elsők között lesz elérhető az Xbox Live Windows Phone, Android és iOS multiplayer hálózatában.

Továbbá bejelentették az ötödik PAX rendezvényt is, a bostoni PAX East, a seattle-i PAX Prime, a redmondi PAX Dev és a melbourni PAX Aus mellett jövőre lesz PAX South is San Antonio-ban, januárban.

Bár nagy bejelentések sajnos nem történtek, nem kell kétségbe esnünk, hiszen június elején startol az idei E3, ahol mindenki biztosan talál magának érdekes bejelentéseket. De talán számunkra még érdekesebb a szeptember; akkor majd meglátjuk, mi jön el Magyarországra az Xbox One-nal együtt...

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr406018044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása