WinMagazin

Az utóbbi napokban csendben figyeltük a Google-lal kapcsolatos híreket, illetve az azokra érkező reakciókat, hátha nem teljesen komolyak a Google szándékai, vagy hátha érkezik valami kompromisszumos megoldás. Mostanra azonban, hogy eltelt pár nap, és változásnak se híre, se hamva, egyre inkább úgy tűnik, a Google nem változtat legújabb politikáján. Akkor viszont elképzelhető, hogy hamarosan kenyértörésre fog sor kerülni. Amiből jelen állás szerint lehet, hogy a Google sem kerül ki győztesen.

Mint azt valószínűleg mindenki hallotta már innen vagy onnan, a Google hamarosan megszünteti az EAS (Exchange ActiveSync) szolgáltatását, valamint az úgynevezett 3d party (vagyis független fejlesztők által kibocsátott) alkalmazásokhoz eddig adott Youtube támogatást. Ez utóbbit azzal magyarázták, hogy ott a hivatalos Youtube alkalmamazás, tessék használni azt, igazából rendesek voltunk, hogy eddig hagytuk, virágozzék száz virág. Amivel ugyebár egyetlen probléma van csupán: Windows Phone-ra eddig nem adtak ki hivatalos Youtube alkalmazást, és ahogy kinéz, nem is holnap fognak vele előrukkolni.google-war-feature.jpg

Valamennyi általunk ismert forrás, és az általunk figyelt fórumok résztvevő is nagyjából azonos következtetéseket vonnak le ebből. A nemrég megjelent Windows Phone 8 készülékek a vártnál sokkal jobban teljesítenek a piacon. Ha a Nokia be tudja hozni a lemaradását a gyártásban, és azt az egyre növekvő igényekhez tudja még az idén igazítani, akkor simán megeshet, hogy már ebben a negyedévben tízmilliós eladási adatokat fogunk viszontlátni, sőt, még az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy összességében megduplázódik a forgalomba kerülő Windows telefonok mennyisége.

google_calendar_sync_settings.jpgA Windows Phone készülékek egyik sokak által nagy megelégedéssel használt szolgáltatása a Gmail fiókok kezelése. A Windows Phone rendszer remekül kezeli a Gmail postafiókokat, kapcsolatokat és a Gmail naptárat is. Ehhez a jól bevált Exchange ActiveSync szolgáltatást használják. Ha a Google valóban megszünteti ezt, akkor azok a Windows Phone felhasználók, akik a Google ezen szolgáltatásait használják, kényszerű választás elé kerülnek. Vagy a rendszert kell lecserélniük, vagy pedig a Google szolgáltatásait kell valami mással helyettesíteni. Egyéni felhasználók számára ez elvileg nem okozhat nagy problémát, hiszen az új Outlook.com szolgáltatásai legalább egyenrangúak a Google hasonló termékeivel. Az igazi dilemma elé azok a vállalati felhasználók kerülnek, akik vállalatuk révén kénytelenek a Google szolgáltatásait használni. Update: számukra megmarad a szolgáltatás.

Egy biztos. Az egyéni felhasználók között egyre hangosabb a morgolódás, és egyre többen döntenek úgy, hogy csak azért sem fognak rendszert, vagyis telefont cserélni a Google kénye-kedvéért, inkább otthagyják az évek során eddig megelégedéssel használt szolgáltatásokat. Mi pedig mindeközben titokban reménykedünk abban, hogy nem eszik olyan forrón a kását, és a Google valóban megjelentet saját célalakalmazásokat szolgáltatásainak zökkenőmentes igénybe vételéhez.

Illusztrációk forrása: NewMediaRockstars, TechOnShow

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr444974526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása