WinMagazin

December 11-én a SkyDrive csapata kiadta az Xbox SkyDrive elnevezésű alkalmazását, örömet szerezve ezzel a SkyDrive és az Xbox felhasználóknak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók kedvenc anyagai egy kattintásnyi közelségbe kerültek, mindegy, hogy a webet, PC-t, telefont vagy akár egy nagyképernyős TV-t használnak.

Mint ahogyan a múlt hónapban már beszámoltak róla, a SkyDrive felhasználói tábora megduplázódott az utóbbi félévben, a Windows 8 széles körben való elterjedségnek köszönhetően. A Windows 8 népszerűségének növekedésével egyre több ember teszi le a voksát a SkyDrive mellett, amikor fényképek (köztük a Windows Phone készülékekkel készített felvételek) , dokumentumok vagy egyéb fáljok megosztásáról van szó.SkyDriveXbox100X100.jpg

Érdekli, mit nyújt a SkyDrive az Xbox felhasználóinak? Tekintse meg az alábbi videót egy kis izelítőnek!

Az Xbox 360 SkyDrive a felhasználók fényképeire és videóira koncentrál. Az alkalmazás összeköti a felhőt az Xboxszal és a televízióval: minden kép, videó, film és egyéb fájl, amelyeket a Windowsból vagy az internetről a SkyDrive-on tárolunk, elérhetővé válik az Xboxhoz kapcsolt TV képernyőjén keresztül. Most már a Windows Phone készülékek is kapcsolódhatnak az Xboxhoz, így a velük készített felvételek automatikusan megtekinthetőek a televízió képernyőjén.

Bár a SkyDrive nagy előrelépés az Xbox platform életében, a Microsoft nem elégszik meg ennyivel. Közel negyven alkalmazás és új tartalom érkezése várható még 2013 tavaszáig Amerikában. Olyanok, mint például az MTV, PBS, Flixter, Maxim, Deezer és a Slacker Radio. Ahogy az lenni szokott, a tartalomkínálat régiók szerint változó lesz, így a fentebb felsoroltak helyett Magyarországon majd másokkal találkozhatunk, ráadásul némelyek eléréshez Xbox Live Gold előfizetéssel kell rendelkeznünk.

A SkyDrive programigazgatója, Dan Somrack véleménye szerint az alábbi lehetőségeket részesítik előnyben az Xbox SkyDrive felhasználói:

  • Megosztott fényképek és videók. Osszuk meg az emlékezetes eseményeket barátainkkal vagy családtagjainkkal, nézzük meg közösen a róluk készített fényképeket és videókat, vagy tekintsünk meg olyanokat, amelyeket mások osztottak meg a SkyDrive-on, egyenesen a televíziónkon. Képzeljük el, hogy barátainkkal és családunkkal közösen nézzük meg legbecsesebb felvételeinket - egy musical előadásáról, gyermekünk első lépéseiről vagy születésnapi zsúrjáról s mindezt a TV-képernyőjén.
  • Kattints és nézd. Készíts egy képet Windows Phone felhasználóként, és szinte abban a pillanatban már meg is nézheted a televízió hatalmas képernyőjén. Például lefotózod, amikor a gyermeked mókás grimaszt vág, elindítod a SkyDrive alkalmazást az Xboxon és máris megnézhetitek a képet az 50 colos képernyőn. Csak arra kell figyelnetek, hogy mind az Xboxra, mind pedig a SkyDrive-ra ugyanazzal a névvel lépjetek be.
  • Diavetítés parti háttereként. Tervezz meg egy remek diasorozatot a délutáni parti háttereként. Például le lehet vetíteni legutóbbi utazásunk képeit barátainknak, vagy készíthetünk ünnepi hangulatú kép- és videovetítést egy ünnepnapi házibulin.

Ráadásul az Xbox SkyDrive alkalmazás támogatja a Kinect hangvezérlését és gesztusait, valamit a távirányítását és kontrollerét is. Igen, az azt jelenti hogy SkyDrive fényképeinek diavetítését az Xboxunkhoz beszélve irányíthatjuk... Ez egy nagyon király érzés! (Arra azért jelenleg fel kell készülni, hogy a Kinect hangvezérlés még nem érhető el minden nyelven)

Nosza, essünk is neki!

 Íme, így kell beüzemelni Xbox-unkon a SkyDrive alkalmazást:

  1. Kapcsoljuk be a TV-t és az Xboxot!
  2. Menjünk az Apps szekcióba és válasszuk a Browse Apps menüpontot!
  3. A Social kategóriában válasszuk a SkyDrive-ot!

skydrive-app-xbox360-search.jpg

 

Forrás: Windows Blogs

A bejegyzés trackback címe:

https://winmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr904960992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ti írtátok

Címkék

1020 (18) 1520 (12) 920 (40) akció (12) alkalmazás (200) android (12) apple (16) áruház (16) ativ (13) beharangozó (88) bemutató (47) bing (12) fejlesztés (33) felmérés (17) frissítés (32) google (17) határmesgyék (12) hírek (20) homebrew (14) htc (22) ismertető (16) játék (36) képgaléria (18) készülék (146) kiállítás (11) kiegészítő (11) lányok az ablakban (18) lumia (149) microsoft (302) microsoft news (44) napiapp (14) neowin (17) nokia (198) office (22) paul thurrott (30) pletyka (50) reklám (31) sajtóközlemény (56) samsung (36) skydrive (14) skype (10) store (14) surface (33) szavazás (13) szivárogtatás (14) tablet (52) telefon (93) teszt (51) the verge (47) tippek és trükkök (11) update (18) vélemény (25) videó (126) windows (116) windows 8 (146) windows 8.1 (43) windows phone (402) windows phone 8 (19) wmpoweruser (110) wp7 (69) wp7.8 (65) wp8 (319) wp8.1 (63) wpcentral (127) xbox (47) xbox live (17) xbox one (21) zdnet (17) Címkefelhő

Twitter

NapiApp

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása